reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Hej Orchiduś :* troche mi lepiej szykuję się do znajomej może po prostu brak osoby do której mogę się odezwać :-( już nie długo ale znając moje szczęście przenoszę tą moją małą Żabusie :-/ ja już torbe spakowałam w 99% :-) a to smoczek uspokajacz też bierzesz? ja właśnie spakowałam ale się zastanawiałam czy się przyda czy mogę itd :-D
Anetko bo nie miała za co Ci negatywa wystawić :-)

reklama
Wzięłam spakowała,m w razie W może w ogóle nie będzie potrzebny,ale kto to wie,,,, nie martw się naprawdę ja też jestem tutaj sama ani rodziny a dwie jakies "koleżanki" tylko i 300km od domciu też już nie mogę się doczekać żeby mieć tą malutką przy sobie i patrzeć jak słodko śpi albo jak w nocy daje mamusi popalić płakusianiem :*:*:* jak coś pamiętaj ,że wsparcie tutaj tez znajdziesz :*:*:*
Aneta hehe może przemyślał facet swoje postępowanie

cześć dziewczyny!
Ja od rana na nogach, byłam na badaniach (morfologia, mocz i odczyn coombsa, dodatkowo zażyczyłam sobie cholesterol i tarczycę tak z ciekawości ;) chociaż wiem, że przez ciążę wyniki mogą być "dziwne"). Potem małe zakupy (w tym pół arbuza i kilo truskawek!) a teraz pranie kolorowych ciuszków :) Jutro prasowanie.. czyli ta mniej przyjemna część.

Wszystkie które potrzebują dzisiaj kciuków to specjalnie dla Was &&&&&!!!

sestina - ja też słyszałam, że nie trzeba kąpać dzieci codziennie, ale ja osobiście zamierzam kąpać codziennie z prostej przyczyny: liczę, że uda mi się wyrobić w małym pewne nawyki, że nauczy się że po kąpieli się idzie spać :) (a przed spaniem jeszcze chyba jedzonko?). Kupiłam dzisiaj małą miseczkę na przegotowaną wodę do mycia buźki.
Madzia - nie trzęś portkami, no co Ty :) dobrze będzie! :)
psotka - przybij piątkę! ja też na razie jestem bezobjawowa :) Gdzie ty chodzisz do lekarza, że tak późno przyjmuje?? MASAKRA!!

Wczoraj wieczorem się wzruszyłam, puszczałam małemu muzyczkę i tam takie odgłosy dziecięcego śmiechu i gaworzenia były. I mój kochany mąż powiedział, że złości się na samochód (pisałam Wam o stłuczce) ale jak słyszy takie dźwięki to od razu robi mu się lepiej. Przyszedł i dał nam buzi :) Ach.. dla takich chwil warto żyć! Niby nic..

Miłego dnia!!

Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie, ja wkładek niestety nie moge - od razu mnie swędzi :no: wiec przebieram sie kilka razy na dzień (bielizne) ale te gacie to mnie dzis powaliły... :baffled:
Ja takie upławy mam od zawsze, więc mnie to nie zdziwiło zbytnio. No może trochę większe niż zazwyczaj, dlatego też korzystam z wkładek. A jak nie mam, to niestety bielizny dużo idzie.

Witajcie ponownie:-)
No myślałam, że już chyba mnie wzięło. Jak wiecie spałam mało w nocy, potem rano jechałam do mojego endo, ale jakoś niewyraźnie się czułam. Bolał mnie brzuch i było mi słabo, a Staś jak nigdy bardzo boleśnie się rozpierał. Wróciliśmy do domu po Łukaszka i z nim do innej przychodni (ale u nas wszędzie daleko, więc dłuuuugo to trwało - jeszcze kolejki u lekarza). Schwycił mnie tak ostry i nieprzyjemny ból (niby na biegunkę niby na okres), czasem skurcze aż ciarki przechodziły. Ale nie były regularne. Postanowiłam po przyjeździe się położyć i jak nie przejdzie dzwonić do położnej. Przespałam się 2 godziny i przeszło, tylko jak wstanę na siku to mam taki ucisk na miednicę, że nie daję rady.
No niby wcześniej rodziłam, a nadal nie umiem rozróżnić skurczy jelitowych od macicznych:baffled: Chyba, że one u mnie występują razem. Oczywiście nawet biegunki ani mdłości teraz nie mam

Sis, nooo właśnie chyba dlatego tak muce te owoce, bo za chwilę będzie zakaz;) A kwaśne to teraz za mną też chodzi i mnie nęci;)

Malamii, piąteczka! ;) Ja chodzę do lekarza, który jest mega oblegany i nie mówi, że nie przyjmie, jeśli się kobieta czymś niepokoi, stąd te godziny;)

Corin, możemy sobie ręce podać, ja tam zmieniam majciochy z 5 razy dziennie i też wkładek nosić nie mogę ;)

Magia, odpoczywaj!!! Jak u Endo?

Oszqrde, ja nadal myślę, że to Dawidek, jeszcze mnie nie olśniło;) Jesteś pewna, że to macica?

Ostatnia edycja:
No ja wlasnie tez wstalam, szybko zrobilam kisielek z zurawina, by bylo na pierwszy zab i zaraz musze sie brac za obiad, bo mala wroci glodna ze szkoly. Masakra z tym spaniem, choc pocieszam sie, ze lepiej teraz, bo potem to juz napewno nie pospiem. Uplawy mam bardzo umierkowane, nie ma na co narzekac. Z obracaniem sie z boku na bok troche wiekszy dyskomfort, najgorsze jest wyjajanie sie do snu, to istny koszmar, maly wierci sie i kopie, a ja tylko zmieniam pozycje. Mi lekarz mowil, ze niewazne jak wazne by dziecko sie ruszalo, temperamenty sa rozne i pory spania i aktywnosci tez. Na ktg regularnie mlody zwala czujniki, jeden z nich musze trzymac reka, na usg raz udalo sie by spal, choc wole jak nie spi jest bardziej interesujaco.

reklama
Kur... neta mi zjadło a przy okazji i kablówkę :-D i siedziałam przed tym kompem jak dziecko przed pralką :-D
magia nooo to ładnie no tak teraz to już nie da rady nie bagatelizować bóli takich ale może Staś posiedzi w brzuniu :-D Ty masz mieć cc czy sn ??
oszqrde hahaha dobra jesteś nie ma co :*:* :-D:-D
Przyczłapała do mnie "koleżanka" z ubrankami ... no ok wzięłam ten wór ale jak je przejrzałam została mała reklamówka nie rozumiem dlaczego ludzie dają czasem takie hmm nie napisze brzydko na te ubranka,ale w plamach żółto-pomarańczowych same prawie welurowe na uwaga age2 :szok: echhh jeszcze ponoć jej szwagierka będzie miała cc w lipcu też ma rodzić z powodu tego,że ma bielactwo :szok: przecież to się wykwity robią skóne przy bielactwie ale od razu cc ??/ nie czaje serio ....

Do góry