reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

hej laski :)

ja jestem po wizycie szczesliwa malenswo skacze jak szalone ma 35,9mm z terminem roznie teraz wyszlo ze na 17stego za miesiac kolejna wizyta...
przeziornosc karkowa 1,0 mm takze jestem szczesliwa nie sadzilam ze tak uroslo moje malenstwo:) postaram sie jutro wstawic zdjatko bo dzis juz jestesmy u rodzicow to jutro zrobie zdjatko i wstawie...

Jeszcze raz Zdrowych i Wesolych Swiat :):)

reklama
Hej:) Dodibardzo się cieszę!!!
Ja też dziś byłam na usg. Maleństwo ma już 5 cm, widoczną kość nosową i przezierność 1,2 mm, czyli wszystko ok:) Machało łapkami i nóżkami. A na koniec odwróciło się pupą:)
Życzę Wam spokojnych Świąt, pysznego jedzenia i świetnych prezentów:)

Obiecalam , że napiszę to wpadam jeszcze przedświątecznie z informacją o moim Usg genetycznym i kończącym 1 trymestr. A więc maluszek ma 6.5 cm od główki do pupy, serduszko bije z prędkością 170 uderzeń na minutę, slicznie miarowo, jest prawidłowo zbudowane, nerki , kręgosłup, mózg, dwie raczki i nózki, paluszki w najlepszym porzaku, w pecherzu siuski i pił wody płodowe , których ilość w normie. Przeziernosc w porządku. Wszystkie wymiary prawidłowe. Wielkośc płodowa 11,6 dnia:-):-):-):-)No i najważniejsze. Lekarz powiedział, ze w tym okresie rozwoju można zobaczyc już płeć ale wtedy , kiedy maleństwo jest chłopcem iiiiiiiii widział u naszego malucha siusiaka:-D:-D:-DOczywiście to nie 1005 le powiedział, że raczej tak:tak:
Mamy dobre wiadomości i cudowny świąteczny prezent))))

No a teraz dla was
Kochane wszystkiego najlepszego w te święta, milości i cudownej atmosfery, rodzinnej i ciepłej i najwazniejszego zdrowych maluszków.:-)

Ja bede po świetach i wtedy na pewno będą zdjęcia i opowieści

emkamek ogladalam ebay'a po polsku i nic tam ciekawego nie znalazlam. Nie bardzo jestem zadowolona z tej stronki,moze konkretniejsze rzeczy idzie kupic ale jak patrzylam na ciuszki dla niemowlat to znalazlam moze 3 rzeczy.

teraz smieszna sytuacja wyszla, wlasnie sie dowiedzialam ze moja siostra jest w ciazy i ma termin na 6 sierpnia. Chyba rodzice oszaleja jak sie dowiedza ze obie jestesmy w ciazy i to praktycznie w tym samym czasie . Jaja jak berety, do tej pory nie moge w to uwierzyc :-D

Witajcie Wigilijnie !

Cieszę się że tak duuużo tu nas ;)

U mnie samopoczucie coraz lepsze więc jest szansa ze niebawem zagladać będe częsciej.
Na Usg wszystko dobrze maluch ma 7 cm i strasznie uparte bo nie chcialo się obrucić hi hi hi

Dziewczyny mam cos dla Was

www.kartki.pl - eKartki. Życzenia. Przypominajki.

i jedynie co mogę dodać żeby przez kolejny rok moglismy się tu spotykać w takim badz większym gronie

Przesyłam cynamonowe pozdrowienia BIG CMOK !

Dziękuję za życzenia :)

Też mam dla was kilka słów:

Tradycyjnie jak co roku
sypią się życzenia wokół,
większość życzy świąt obfitych
i prezentów znakomitych,
a ja życzę, moi mili,
byście Święta te spędzili
tak jak każdy sobie marzy.
Może cicho bez hałasu
idąc na spacer gdzieś do lasu,
może w gronie swoich bliskich
jedząc karpia z jednej miski,
może gdzieś tam w ciepłym kraju
czując się jak Adam w raju,
może lepiąc gdzieś bałwana,
jeśli śniegu napada.

ale przede wszystkim zdrowych i radosnych Świąt :)

http://mojekartki.eu//kartki/47/3/d/3156.gif

Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku,
by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem,
By kolacja wigilijna wniosła w serca spokój
a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem.
By prezenty ucieszyły każde smutne oczy,
by spokojna przerwa ukoiła złość
By Sylwester zapewnił szampańską zabawę,
a kolędowych śpiewów nie było dość!

Moje Kochane
Życzę, aby spotkanie z przychodzącym Zbawicielem stało się źródłem prawdziwej radości wewnętrznej, która jest silniejsza od każdego bólu i cierpienia. Niech ta Boża radość towarzyszy wszystkim podejmowanym zadaniom, niech daje siłę do pokonywania trudności i pozwala odnajdywać prawdziwy sens i wartość codziennych wydarzeń!
Wesołych i zdrowych Świąt :-)
Ja lecę ubierać choinkę

Witam Was wszystkie świątecznie!

Dodi - super że wszystko w jak najlepszym porządku!!! Widzisz, czasem taki niekompetentny lekarz jak może namącić w głowie - ja też byłam u jednego takiego w wakacje, to mi nagadał że ja będę mieć problemy z zajściem w ciążę itp. - a 2 miesiące później były dwie piękne kreseczki!

Kkasiulka - choinka super a Majeczka cudna - i chyba podobna do Ciebie bardzo!!!

Em_ka - widzisz, jaki już Twoj dzidziuś duży i ruchliwy! Super! Pewnie już się nie możesz doczekać powrotu do Hiszpanii, żeby tatuś fasolinki mógł Twoje brzucho popodziwiać i pogłaskać!
Ale numer z Twoją siostrą, jakbyście się umówiły!!!

Wisienka - wow - synek!!! Ale wiadomośc, w sam raz żeby się cieszyć w ten świąteczny okres! Cieszę się bardzo!!! I mam nadzieję że już się lepiej czujesz!

Magia, Anulka, Evinka - Wasze dzieciaczki już takie duże i najważniejsze że wszystko w jak najlepszym porządku! Ja już się nie mogę doczekac mojego USG - ale to dopiero na 5 stycznia....do tej pory będę się raczej stresować....

Mailuj, Margerita, Corin, Zuzu - a kiedy Wy macie badania? Trzymam kciuki za wszystkie!!!

No a na koniec chciałabym wszystkim Mamusiom, Tatusiom i Waszym dzieciaczkom życzyć zdrowych, pogodnych i szczęsliwych Swiąt, żeby dzieciątka dalej tak ślicznie i zdrowo rosły, a Wasze samopoczucie żeby było z dnia na dzień lepsze!

Moc świątecznych uścisków z białego Szczecina!!!
:-)

Buziaki -
Hanami!

reklama
Do góry