reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
Hej brzuchy!Dobrze,ze maqnio ma sytuację jasną w miarę,bardziej ja tam zestresowali tylko.Ja tam jestem przekonana,że Rózia jest zdrowiutka!Ja dziś mam wizytę u swojego ginka ,trzymajcie kciukasy :) Co do herbatek naparów itp świństw ja nie eksperymentuję,jakoś nie mam przekonania a i boję się. Tak jak napisała Aneta 85 co ma być to i będzie i trzeba byc cierpliwym.Wiadomo żadnej z nas nie jest teraz łatwo,bo to najgorszy okres,takie czekanie ale cóż przeżyjemy skoro juz 8 miesięcy za nami:)

Ania, kobiety w ciąży mają bezpłatną opiekę lekarską i ubezpieczenia do leczenia nie potrzebują - tak samo dzieci do lat 18. Nie wiem, czy to równiez obejmuje leczenie kobietw ciązy na dolegliwości z ciążą nie związane i ciąży nie zagrażające..... wg mnie nie mogli by Ci wysłać rachunku, chyba, że robiłas badania na własne żądanie bez żadnych wskazań.....

od klepania na klawiaturze paluch mi odtęchły.... :)

Co do ubezpieczenia to jak mój poszedł na wizytę u ortopedy to kazali mu w ciągu 7 dni przynieść dowód ubezpieczenia, oczywiście nie doniósł bo zapomnieliśmy. I od tamtej pory jakaś taka cisza jest. Nie wiem jak to jest w tym NFZcie. Co do porodu to pewnie też będę musiała się przejść do kadr żeby mi dali dowód ubezpieczenia. Następną wizytę mam na 5 lipca, to i pewnie zwolnienie jakieś powinno być, to i do pracy będę musiała zajechać więc i wtedy to załatwię. No chyba że Filip wcześniej wyjdzie.

No i najgorszy miesiąc przed nami. Podobno Matka Natura tak to sobie zaplanowała, żebyśmy już nie mogły się doczekać porodu, żeby ten ostatni miesiąc już minął i związane z nim niedogodności, i żebyśmy tak dużo nie myślały o samym porodzie.

Corin, dzięki za info! Pewnie, że trzymamy za Wisieńkę i Emisię moooocno kciukasy!
Jak sobie nie poradzisz z fotką, to ja pomogę;)

Anetko najgorszy bo nikt nie lubi czekać,bo tak naprawdę nie znasz dnia ani godziny kiedy się zacznie,bo martwimy się porodem jak to będzie itp. Dziewczyny damy radę!!

reklama
A ja własnie wróciłam od lekarza i wyniki wyszły złe cukier w moczu cisnienie za wysokie dostałam nastepne leki , doktorka powiedziała ze wszystko sie przyplatało do mnie co tylko mozliwe w ciazy , cukrzyca , nadcisnienie , obrzeki , az ie popłakałam z nerwów w srode zas do lekarza do kontroli

Do góry