reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Balkan Tort wyglada wysmienicie:)

Ja myslalam o czyms takim zeby pamiatke brzuszka zrobic:) tylko nie mam pomyslu z czego...papierem oblozyc ale jak to utwardzic??hmmm

reklama
kurcze ale jest cos takiego ze sie moczy gazety i robi co tak sie chce w szkole plastycznej robia twarze ludzi i jakos im to wychodzi.... gips hmm mam taki do sciany:) jak myslisz moze byc??hehe

Corin ta wycinarka robilas te literki??

anulka co ty... Piszesz o masie papierowej. Musialabyś w tym siedzieć kilka dni :-D Pierwszą warstwę papieru moczy się w wodzie i nakłada w twoim przypadku na brzuch, a nastepne warstwy w kleju (np w vikolu) i nakladasz na ten mokry papier. Na raz max 2-3 wartswy, potem czekasz az wyschnie i nakladasz kolejne wartswy. Ja tak robilam kukiełkę - kilka tygodni :-D Nie polecam na brzuch :-D

Mozesz poszukać gipsu albo gliny samoschnącej i spróbowac z tego zrobić.
Znalazlam na allegro takie coś: Baby Art ODLEW BRZUSZKA Zachowaj Wspomnienia SKLEP (1661098209) - Aukcje internetowe Allegro

A literek nie wycinalam. Pisałam wczoraj ze znalazlam je w leroy merlin, sa z masy gipsowej chyba, bardzo leciutkie, puste w srodku i bardzo starannie wykonane.

Corin dzieki za podpowiedz hehe no fakt czytalam o literkach wczoraj :)

Pomysle nad tym odlewem... najwyzej zrobie tak weznebandarze elastyczne owine sie, potem po malej warstwie gipsu jak jedna dwie zaschna to pozniej juz sciagne i kolejna poloze :) cos w rodzaju gipsu na noge :) o albo mam znajomego lekarza to zalatwi mi gips co sie zaklada na zlamania dlugo nie trzeba czekac zeby zasechl:)

balkan pomyslowo :D:D:D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
konwalianka może i tak :tak:
em ka to fajna niespodzianka że u brata pojawi się bobasek, rodzice dostaną szoku:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D3 wnuki w jednym roku :cool2::cool2::cool2:
no raczej to ostatnie to wyjdzie na poczatku przyszego roku skoro jest w 6tc, co nie zmienia faktu ze rodzice zawalu dostana tak czy siak :-)

Chopa zimna woda :) a Em_ka chyba jednak te szklanki w ruch wziela :) cos zamilkla...
:)

aa szkoda gadac, moj sie pojawil o godzinie 13:30 , po 50 moimch telefonach do niego i do kumpla, kumpel sie zlitowal i go przywiozl zebym sie nie martwila, bo moj to nawet nie wiedzialby jak do auta wsiasc :wściekła/y:

A co to za olejek? I dlaczego masujesz? Chcesz przyspieszyc porod?
Corin dobrze ze z mala wszystko ok :-) ja narzekam ze sie moja caly dzien rusza i nie daje mi odetchnac, ale chyba lepsze to niz brak ruchow...
a co do olejka to znowu u nas na szkole rodzenia ostatnio polozna pokazywala jak robic te masaze i do tego uzywam olejku z dzikiej rozy, dokladnie tak jak pisze chyba sestinka, sa to masaze pomagajace przygotowac miesnie i skore do porodu, polozna mowila ze widac roznice miedzy kobietami ktore to robily i ktore olaly sprawe (wiadomo ze czasami to czy nas natna zalezy od szczescia badz rodzaju skory) ale po tych masazach sie zmniejsza prawdopodobienstwo naciecia, takze zaczne juz to robic :-)

hej Bąble!!!
no u nas w koncu na oddziale spokój, całe do południa korkami w uszach siedziała, teraz sie uspokoilo a i net szybciej dziala. Zdązyłam tylko doczytac ze corin była na ip, no ale całe szczescie ze mala zaczeła sie ruszac. Gadałam przez telefon z wisienka i jutro wychodzi,ale chyba juz wiecie. a balkan normlanie jestem zachwycona i pejzazem na brzuszku i tym tortem czadowo wyglada i pewnie jeszcze lepiej smakuje:)

reklama
Emus no ja sie zastanawialam ze tyle cie nie bylo i moze poszly jednak szklanki w ruch no to chop poszalal:/ szkoda ze tylko ciebie to tyle nerwow kosztowalo.... ubic dziada za to...
moj tez kiedys wyszedl z psem pod blok to zginal na dwie godz i oczywiscie pifffsko czuc bylo ale i ja sie poznecalam nad nim na nastepny dzien :D pomoglo:)

Do góry