reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

gon1a wszystkiego najlepszego dla córki :)

Wziełam sie za robotę, idzie mi jak po grudzie. Mama wlaśnie zadzwonila, że coś ja zbiera, gardło ją boli i nie wie czy przyjadą na wigilię. Wychodzi więc na to że muszę dorobić jeszcze kapustę i grzanki, bo to mama miała przywieść.

Powiem wam szczerze, gdybyśmy nie mieli dzieci i teściowej na stanie to zupełnie bym olała wszystko. Nie mam najmniejszej chęci na te swięta i ani kawałkiem ciala nie czuję atmosfery. :(

Widze tylko w pip roboty i zero radosci z tego :( Chyba załapałam jakiegoś doła. Ide robić :(

reklama
Dziewczyny, chyba wszystkie powoli zbliżamy się do tego USG w 12-14 tygodniu. piszcie koniecznie po, jakie wrażenia, jakie wyniki, co mówi lekarz. jestem strasznie ciekawa, no i trzymam kciuki za wszystkie dzidzie, żeby były zdrowe jak rybki.

Witajcie!

Przepraszam, że się znowu nie odzywałam ale nie miałam neta, cholera włączają i wyłączają jak chcą!!!!!!!! teraz jest i mam nadzieję, że już będzie!

Byłam dzisiaj na wizycie! moja kruszynka ma 4 cm, jest straszliwie ruchliwa!!!!!!!!! machała rączkami i nóżkami:-) jejuuu piekny widok!!!!!!!!! jestem przeszczęśliwa!!!! strasznie się martwiłam i stresowałam ale wszystko jest w jak najlepszym porządku!!!! idę 3 stycznia na USG genetyczne i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!!!!!!!!! boskie uczucie widzieć maluszka z machającymi rączkami:-)

Dziewczyny, chyba wszystkie powoli zbliżamy się do tego USG w 12-14 tygodniu. piszcie koniecznie po, jakie wrażenia, jakie wyniki, co mówi lekarz. jestem strasznie ciekawa, no i trzymam kciuki za wszystkie dzidzie, żeby były zdrowe jak rybki.

Ja mam jutro to usg o 16,20 wizyta. Boję się okropnie. Mam prawie 35 lat i jestem w programie badań prenatalnych. Z jednej strony cieszę sie, że maluch zostanie konkretnie pomierzony i zbadany a z drugiej martwię się czy jest wszystko dobrze.

Corin ja też nie czuję, bo w większości czuję mdłości. Nie robię nic prawie bo jak się zaczynam ruszać to ciągnie mnie w Pana K. Mam nadzieję, ze jak przyjadę do taty to nastrój sam przyjdzie.
Patrycja wczoraj widziałam to samo jestem jeszcze pod wrażeniem a genetyczne mam jutro.

Wisienka, nie martw się. Moja mama urodziła moją siostrę w wieku 39lat, a nie było żadnych badań prenatalnych. Trzeba się cieszyć, że teraz są. Ja mam 29 i też chce wszystko co się tylko da sprawdzić. No bez inwazyjnych, ale reszta tak. A masz zalecaną Aminopunkcję (pytam bo piszesz o programie badań prenatalnych). Chyba nie, bo to dopiero jak USG genetyczne budzi poważne wątpliwości/

Wisienka bez paniki :-) !!!!!!!!! Wszystko będzie dobrze. JUż masz tarczycę, więc genetyczne wady Ci nie przysługują :-) Co za dużo to niezdrowo.
Ja świąt nie czuje prawie wcale. Poza w miarę poukładaniem w domu, co u nas zdarza się tylko w święta :-)
Dzisiaj zaparzę mak, jutro go przemielę w TErmomixie i już
A co do badań genetycznych to mam w poniedziałek rano, a póżniej muszę jechac do SZczecina na pappa

Mart Nie na inwazyjne bym sie nie zdecydowała. Mam usg i badania krwi, wizytę w poradni genetycznej i tam dodatkowe badania z krwi. Nie wiem co dokładnie obejmuje ta wizyta ale nie ma tam badań inwazyjnych.
mailuj ja mam wszystko razem w jednym miejscu. Masz rację tarczyca mi wystarczy w zupełności. Ciesze się, ze mam prywatne ubezpieczenie bo inaczej na endokrynologa musiałabym czekac miesiąc.

Ostatnia edycja:
reklama
O widzę, że bardzo dużo z Was już będzie mieć te badania za sobą, to dobrze bo mi wszystko opowiecie:-)

Wiesieńka nie bój się, moja mama urodziła mojego brata w wieku 38 lat i to siłami natury więc wszystko będzie dobrze:-)

Gin mi dzisiaj wyjaśnił na czym to USG polega i jak wykryje coś wątpliwego to wtedy kieruje na pobranie płynu owodniowego ale mówi, że trzeba być zawsze dobrej myśli!! fajnie, że są takie badania!!

Do góry