reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

gon1a wszystkiego najlepszego dla córki :)

Wziełam sie za robotę, idzie mi jak po grudzie. Mama wlaśnie zadzwonila, że coś ja zbiera, gardło ją boli i nie wie czy przyjadą na wigilię. Wychodzi więc na to że muszę dorobić jeszcze kapustę i grzanki, bo to mama miała przywieść.

Powiem wam szczerze, gdybyśmy nie mieli dzieci i teściowej na stanie to zupełnie bym olała wszystko. Nie mam najmniejszej chęci na te swięta i ani kawałkiem ciala nie czuję atmosfery. :(

Widze tylko w pip roboty i zero radosci z tego :( Chyba załapałam jakiegoś doła. Ide robić :(

reklama
Dziewczyny, chyba wszystkie powoli zbliżamy się do tego USG w 12-14 tygodniu. piszcie koniecznie po, jakie wrażenia, jakie wyniki, co mówi lekarz. jestem strasznie ciekawa, no i trzymam kciuki za wszystkie dzidzie, żeby były zdrowe jak rybki.

Witajcie!

Przepraszam, że się znowu nie odzywałam ale nie miałam neta, cholera włączają i wyłączają jak chcą!!!!!!!! teraz jest i mam nadzieję, że już będzie!

Byłam dzisiaj na wizycie! moja kruszynka ma 4 cm, jest straszliwie ruchliwa!!!!!!!!! machała rączkami i nóżkami:-) jejuuu piekny widok!!!!!!!!! jestem przeszczęśliwa!!!! strasznie się martwiłam i stresowałam ale wszystko jest w jak najlepszym porządku!!!! idę 3 stycznia na USG genetyczne i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!!!!!!!!! boskie uczucie widzieć maluszka z machającymi rączkami:-)

Dziewczyny, chyba wszystkie powoli zbliżamy się do tego USG w 12-14 tygodniu. piszcie koniecznie po, jakie wrażenia, jakie wyniki, co mówi lekarz. jestem strasznie ciekawa, no i trzymam kciuki za wszystkie dzidzie, żeby były zdrowe jak rybki.

Ja mam jutro to usg o 16,20 wizyta. Boję się okropnie. Mam prawie 35 lat i jestem w programie badań prenatalnych. Z jednej strony cieszę sie, że maluch zostanie konkretnie pomierzony i zbadany a z drugiej martwię się czy jest wszystko dobrze.

Corin ja też nie czuję, bo w większości czuję mdłości. Nie robię nic prawie bo jak się zaczynam ruszać to ciągnie mnie w Pana K. Mam nadzieję, ze jak przyjadę do taty to nastrój sam przyjdzie.
Patrycja wczoraj widziałam to samo jestem jeszcze pod wrażeniem a genetyczne mam jutro.

Wisienka, nie martw się. Moja mama urodziła moją siostrę w wieku 39lat, a nie było żadnych badań prenatalnych. Trzeba się cieszyć, że teraz są. Ja mam 29 i też chce wszystko co się tylko da sprawdzić. No bez inwazyjnych, ale reszta tak. A masz zalecaną Aminopunkcję (pytam bo piszesz o programie badań prenatalnych). Chyba nie, bo to dopiero jak USG genetyczne budzi poważne wątpliwości/

Wisienka bez paniki :-) !!!!!!!!! Wszystko będzie dobrze. JUż masz tarczycę, więc genetyczne wady Ci nie przysługują :-) Co za dużo to niezdrowo.
Ja świąt nie czuje prawie wcale. Poza w miarę poukładaniem w domu, co u nas zdarza się tylko w święta :-)
Dzisiaj zaparzę mak, jutro go przemielę w TErmomixie i już
A co do badań genetycznych to mam w poniedziałek rano, a póżniej muszę jechac do SZczecina na pappa

Mart Nie na inwazyjne bym sie nie zdecydowała. Mam usg i badania krwi, wizytę w poradni genetycznej i tam dodatkowe badania z krwi. Nie wiem co dokładnie obejmuje ta wizyta ale nie ma tam badań inwazyjnych.
mailuj ja mam wszystko razem w jednym miejscu. Masz rację tarczyca mi wystarczy w zupełności. Ciesze się, ze mam prywatne ubezpieczenie bo inaczej na endokrynologa musiałabym czekac miesiąc.

Ostatnia edycja:
reklama
O widzę, że bardzo dużo z Was już będzie mieć te badania za sobą, to dobrze bo mi wszystko opowiecie:-)

Wiesieńka nie bój się, moja mama urodziła mojego brata w wieku 38 lat i to siłami natury więc wszystko będzie dobrze:-)

Gin mi dzisiaj wyjaśnił na czym to USG polega i jak wykryje coś wątpliwego to wtedy kieruje na pobranie płynu owodniowego ale mówi, że trzeba być zawsze dobrej myśli!! fajnie, że są takie badania!!

Do góry