reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Cześć Kochane:-)
Witaj Konwalianko no to się nacierpiałaś w nocy? Tymusiowi brakuje jeszcze 2 dni do donoszenia? To już luzik;-) Ja po wczorajszych skurczach (trwały od nocy tak gdzieś do południa) byłam przestraszona, że będę już rodzić. Ściągnęłam mamę (dziś będzie). A skurczybyki się przestraszyły i od wieczora aż do dziś rana świetnie się wyspałam:-) - żadnego nie było.
Zauważyłam, że u mnie są tak co drugi dzień (noc), tylko coraz silniejsze i coraz dłużej trwają. Staś ma jeszcze 6 dni i będzie donoszony:-)
Maqnio super, że napisałaś:-) Myślałam, co tam u Ciebie. Cieszę się, że jesteś już spokojniejsza. Ja pewnie też wylałabym morze łez na początku, ale tak naprawdę to na tych ostatnich usg, każdej prawie dziewczynie mówią, że coś nie jest w normie. Np. za mały brzuszek, wielowodzie, małowodzie itd. A 99% przypadków po porodzie okazuje się zwykłym błędem pomiarowym. U Stasia też dopatrzyli się poszerzonych kanalików w jednej nerce, a potem okazało się, że kolejne usg tego nie potwierdzają. Niedługo Rózinka będzie z Tobą. Na pewno będzie śliczną i zdrową dziewusią. A jaka super waga:-) Całuję w brzusio!
Wisienko mamy ten sam termin, więc jak zaczniemy nawet rodzić w przyszłą niedzielę to już luziiiik:-) Trzymam kciuki, żeby Was szybko wypuścili*:-)
Witaj Marzenko W takim razie, życzę Ci ślicznego dnia:-) A jak tam opuchlizna? Zeszła?

reklama
Marzenko pewnie, że bezpieczniej z kimś być. Do mnie też mama przyjeżdża. Kowalianka też ma ciągle spuchniętą lewą nogę. A co na Twoją opuchliznę lekarz? Robiłaś badania na białko w moczu?
Witaj Corin no to leć, koniecznie. U mnie też coś Staś się mniej rusza. Ale to już tak od 2 tygodni, od kiedy skurcze mam. Potem na szczęście się wzbudza. Ale już nie tak jak wcześniej. Ja też obserwuję go od rana dziś i być może będę musiała na IP pojechać później.

Ostatnia edycja:
Marzenko to dobrze, że zrobiłaś mocz. Ja nie puchnę, ale ostatnio wyszły mi ciała ketonowe w moczu. Gin powiedział, że na tym etapie ciąży nerki nie nadążają z oczyszczaniem i że to normalne. Może właśnie dlatego się puchnie?
Ja z kolei mam problem z hemoroidami. Smaruję je Proctoglywenolem już tydzień i nic. A bolesne jak jasny gwint. Myślę, że to od nacisku główki, bo podobno jest nisko. A co będzie po porodzie? Nawet nie chcę myśleć.

Marzenka zapytam. Kora dębu też jest dobra po porodzie na to nasze biedne krocze. Ale się cieszę, że już mama będzie (nasze rodziny mieszkają 300 km stąd). Jakiś taki lęk czułam, że zacznę rodzić i mąż nie będzie przy mnie, bo nie ma kto zająć się naszym starszym synkiem. Teraz jestem spokojna:-)

Magia predzej czy później musisz cos z tym zrobic bo himoroidy sa niebezpieczne ogólnie ,

To dobrze ze mamcia przyjedzie bedziesz duzo spokojniejsza ze ktos jest w domu i z małym zostanie , ja mam coprawda dorosłe juz córki i o nie to nie musze sie martwic bardziej to one o mnie sie martwia

reklama
Marzenko ostatnio myślałam, że ja też mogłabym normalnie mieć dorosłe już dziecko:szok: A teraz to dopiero będę królową:-) 3 facetów w domu:-) Najgorzej, że nikt mi w kuchni nie pomoże:-D
Czemu hemoroidy są niebezpieczne?

Do góry