reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Konwalianka tu gdzie mieszkam badania dopochwowe w ogóle są zakazane,od tego jest usg i monitoring płodu.ot technologia

reklama
konwalianka no wlasnie mi gin w polsce nawet cytologii nie robil zebym przypadkiem nie zaczela krwawic i sie nie martwila. Ja na poczatku sie zastanawialam a raczej martwila ze mi nie robia tych badan dosrodkowych, ale pozniej przemyslalam sprawe i rzeczywiscie wole takie cos, niz zagladanie co tydzien i ruszanie a pozniej jakies dziwne plamienia, krwawinia i zamartwiania..

no właśnie, na ip jak byłam, to oni mnie nie badali "ręcznie"a robili usg dopochwowe, czyli tez nieinwazyjne tak jak dłonie..ale nie wiem jak to wygląda już przy porodzie..czy już sie nie patyczkują czy jak.. w końcu jakoś to rozwarcie muszą sprawdzić:eek:

Morgenrood ja też nie mieszkam w PL i nie martw się bo ja ani razu nie miałam badania od środka,ponoć na zachodzie są takie standardy,że wszystko widać na usg i nie stoauje się badań dopochwowych/Dzieciątka duże,na kolejnym usg poproś o podanie wagi,ja zawsze tak robię:)

Mimi a gdzie mieszkasz? U mnie na zachodzie na kazdym badaniu jest badanie USG i dopochwowe.

konwalianka ja ostatnio ze szwagierka gadalam jak to dokladnie wyglada przy porodzie i mowi ze jej cala reke wkladali zeby sprawdzic rozwarcie :szok: nie wiem czy tak samo jest w PL ale szok przezylam... cala reke....

emka nie wiem czy całą rękę wkładają:-) ale jak jest już rozwarcie 8-10 cm, to chyba by trzeba było palców z dwóch rąk użyć;-)
Ale podczas porodu to chyba nie ma znaczenia czy szyjkę naruszą podczas badania czy nie. Ona wtedy i tak niepotrzebna jest. Dziewczyny nie martwcie, będzie dobrze. Naprawdę każda z nas da radę.

Magia, ja już przestałam nawet zwracać na nie uwagę.. do 15.00 naliczyłam 38 razy.. teraz już dałam sobie spokój.. dzisiaj też wyleciał mi śluz podbarwiony brunatnie (3 razy), możliwe, ze to nadal po badaniu oczyszcza mi się macica (rano pisałam z lekarzem) i powiedział, że tak może być.. może to być też jakiś początek czopa..nie wiem, ja już do tego podchodzę bez emocji szczerze mówiąc.. ogólnie nastawiam sie, że mam jeszcze przynajmniej ten weekend :) do kina chce iść w końcu:-) mały się rusza, więc jestem spokojna.. no i dzisiaj bardzo mnie brzuch bolał 2h.. ale to chyba był żołądek, bo później mnie przeczyściło i przeszło.. ech.. trochę się tego nazbierało,ale juz nie chciałam Was tu zarzucać moimi spostrzeżeniami.. tym bardziej, że to może jeszcze potrwać.. szczerze mówiąc ja to chyba zacznę wierzyć, ze rodzę jak mi wody odejdą, bo nawet nie wiem jaki skurcz to TEN skurcz :-D

podejrzewam, że prędzej czy później się przekonamy i pewnie u każdej będzie inaczej, bo co szpital/kraj to inny obyczaj i praktyka

reklama
Dziewczynki, takie rozwarcie to juz raczej widac golym okiem, nie trzeba pchac tam lapek:-)

Konwalianka, szyjka ponizej 1 cm, ale rozwarcia chyba nie ma - wiec musze dac rade! Duzo tych skurczow BH mam cholera. Ciagle mnie zatyka:eek:
Sporo masz tych dolegliwosci - 3maj sie Kochana!

Ostatnia edycja:
Do góry