reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

em_ka - a dlaczego nie chcesz spodni ciążowych?? Są w sklepach o ładnych fasonach, tylko z pasem na brzusio. Ja Ty szczuplasta jesteś, to wybór masz duży.....Jeszcze zobaczysz jaki brzuch może być duuuuży ;-p i gumka nie wystarczy. Ja tez jeżdżę na snowbordzie i cały weekend byłam pod Jaworzyną, ale z wiadomych powodów sprzęt został w domku.

margerita - powiem Ci, że hotel super. Nowiusieńki, czyściutki, w samym centrum Krynicy. Fajosko. Należy do mojego wujka, cała rodzinka sie zjechała, m.in moja kuzynka - 3 dni przed terminem, jutro ma termin na drugie dzieciątko i cholera pojechała :-D I dobrze się czuła, pieknie wyglądała.......

reklama
Mi pomogl *spam* syrop dla mam ( kobietek w ciazy i karmiacych ) Wszystko by bylo ok gdyby nie fakt ze ... zajezdza troche czosnkiem a mi cos ostatnio czosnek nie pasi . Wiec zatykalam nos... i polykalam jakos . Szkoda tylko ze ten syropik jest 7 dni wazny po otwarciu :(
Brzuszek mnie jakos mniej pobolewa teraz tak jakos sporadycznie ... ale jednak pobolewa . Slyszalam teorie ze jak ktos bierze duphaston to nie powinno bolec? Troche sie martwie .
W kazdym badz razie ze spaniem tez lipka ... o 3 sie obudzilam bo mama wrocila z wyprawy z tata z holandii siostra przyjechala i taka podekscytowwana zasnac nie moglam a godzine pozniej tak mdlilo mnie ze myslalam ze skonczy sie u pana K. Ale jako tako ... herbatka ... i ..imbir i przeszlo .
W Toruniu sypie ... snieg
A co do spodni to jeszcze jako tako ... ale jak siadam juz musze odpinac... guziczek :) wiec tez zaczne sie rozgladac chyba za jakimis leginsami badz spodniami ...jak bede miala taki brzuszek jak moja mamcia kiedy byla ze mna w ciazy to uuuuu.. moja mama miala taki brzuszek jakby miala conajmniej trojaczki ... kazdy lekarz jej tak mowil :) i tato jej buciki zawiazywal ... Urocze:)

Ostatnia edycja:
Kkasiulka bo jak ogladalam spodnie ciazowe jeszcze zanim w ciazy bylam, to kompletnie zadne mi sie nie podobaly.Sa takie jakies szerokie, a ja takich nie lubie. Chyba ze poszukam jakiegos bardziej modnego sklepu z odzieza dla ciezarowek, moze tam byloby cos fajniejszego. Nie moge sie doczekac az sie w hiszpanii cieplo zrobi to kupie sobie lniane spodnie i bez problemu mozna je nosic pod brzuszkiem, nie trzeba gumek. Poza tym te gumy mnie jakos nie przekonuja, moze jeszcze zmieni mi sie myslenie wraz z rosnacym brzuszkiem, ale jak na razie mowie nie :-D jak zwykle uparta jak osiol, zawsze mi to mama powtarzala heh ^^

Witam Lipcóweczki!! tak sobie czytam o noszeniu spodni ciążówek. Ja też nie przepadam ze szerokimi spodniami (szczególnie gdy nogawki są szerokie), i faktycznie większość ciążówek własnie taka jest. Kupiłam sobie jedną pare i poszłam do krawca, żeby przerobił mi owe ciążówki na jeansy rurki. efekt: super: góra została ciążowa z wszytym pasem na brzunio a dól jest wąski, tak jak w zwykłych rurkach:)

racja racja, jest w czym wybierac. Na szczęście to nie to co 20 lat temu. Teraz w ciąży mozna wyglądac naprawdę ślicznie. A i ceny są przystępne:)

Dokładnie. A szczególnie te w necie, w sklepach to różnie bywa. Musze obmierzyc te co mam na sobie i zakupić dzinsy, bo te z pierwszej ciąży tak namiętnie nosiłam, że przetarłam :-D A te mam takie z materiału. Kupię jeszcze legginsy i jakąś tunikę, a resztę ciuchów mam z pierwszej ciąży.

mailuj, jak dobrze poszukasz na allegro na przykład, to znajdziesz i cos dla siebie. Nie będa to takie ciuszki jak na dziewczyny noszące rozmiar 38, ale nie będa to też ogrodniczki i worki. Wiem co mowie, bo sama mam daleko do 40 rozmiaru... Przegladaj sobie też zestawy ciuchów. Często dziewczyny sprzedają duże zestawy w dużych rozmiarach za rozsadna cene.

reklama
mailuj, jak dobrze poszukasz na allegro na przykład, to znajdziesz i cos dla siebie. Nie będa to takie ciuszki jak na dziewczyny noszące rozmiar 38, ale nie będa to też ogrodniczki i worki. Wiem co mowie, bo sama mam daleko do 40 rozmiaru... Przegladaj sobie też zestawy ciuchów. Często dziewczyny sprzedają duże zestawy w dużych rozmiarach za rozsadna cene.

Jest dokładnie tak jak mówisz. Ja juz zapomniałam co to rozmiar 40. I kupiłam właśnie taki zestaw w pierwszej ciąży, mam te ciuchy do tej pory. Do pracy mam 3 bluzki eleganckie, 3 bardziej normalne i kilka takich na codzień. Tylko trzeba prosić o dokładne wymiary. Spodnie mam 2 pary, teraz kupię rybaczki, legginsy i tunikę i finito.

Do góry