reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Wczoraj kiedy sobie siedziałam, mój malutki tak wypchnoł stopkę że normalnie złapałam go za pięte hehe :-D a póżniej było widać paluszki i zarys całej stópki jak odcisnoł na moim brzuchu :-D super to wygądało ale też i troszkę bolało...:-)

reklama
Gonia1 szczerze zatkało mnie, nikt się tego nie spodziewał, że tak szybko nastąpi rozpakowanie. Cieszę się niezmiernie Twoim szczęściem, choć wiem,że przed Tobą ciężki okres, być może inkubator ze względu na niską wagę urodzeniową. Ważne że cc się udało i wszystko zostało wyłapane na czas. Bądź silna swoim szczęściem GRATULACJE !!!
Psotka dla Ciebie też gratulacje z okazji pierwszego sukcesiku zawodowegoJ, nigdy nie wiadomo co nam pisane, a ty upiekłaś dwie pieczenie przy jednym ogniu, nowe życie i nowy zawódJ Ładnie rośnie ten Twój przystojniak, szyjka 2cm no to pewnie szykuje się powoli na drugą stronę
Gocha37 trzymam kciuki za weekend, no dziewczyny dałyście czadu z tym tempem, a ja jeszcze pól lata muszę chodzić z tym balonikiem, co się dalej nadmu****e
Cori, Orchidea bez obaw ja zostaję do końca, więc nudno nie będzie, w końcu lipiec ma 31 dni, dużo dni, dużo pisania
Magia10 zaciskaj nogi do 38 tygodnia nie wiele ci zostało, a potem niech się dzieje co chce
Orchidea współczuje musi boleć okropnie, ja zainwestowałam w sandałki sportowe, nie są seksi, ale za to mega wygodne, a coś zaczęły mnie parzyć stopy, więc nie ryzykuję w zamkniętych butach na ten skwar
Apropo sms-kow ja też nie mam żadnego z Wami kontaktu, dajcie i mi jakieś namiary proszę, tak na wszelki wypadek
Zuzu2 ja biorę małą torbę z rzeczami dla siebie i ubrankami dla malucha, rożka nie biorę, będzie ciepło a w szpitalu mają wszystko, na wyjście fotelik samochodowy i lekki kocyk.
Weronika współczuję serdecznie tych przygód mam nadzieję, że dmuchanie i nawilżanie zdziała cuda, ważne że już nie masz opuchlizny, ale się wietrz ile dusza zapragnie
Konwalianka ja mam odwrotnie głównieśpię na prawym boku, a lewa ręka mi drętwieje i boli, gimnastyka nie pomaga, jak wkładam poduszki pomiędzy ręce to trochę, ale wtedy jest jeszcze bardziej gorąco
Dziób dzwoń jak najszybciej, bo cholestaza powoduje szybsze pęknięcie błon, lepiej się dowiedzieć za wczasu
Aneta no to się tylko cieszyć, że tak ładnie rośnie a infekcji szybko się pozbędziesz pojedz żurawinki i pij dużo
Pipii mój zawsze reaguje na budzik i głos taty, od razu kopie i się kręci, strasznie to fajnie jak moi faceci tak konwersują ze sobą. Mój mały robi dokładnie to samo , tylko niestety nie jest to już przyjemne jak się przemieszcza z boku na bok
est tak goraco, ze nie da sie w nocy spac, koszmar, dzis przenioslam sie na chwilke na kafle w kuchni , by sie schlodzic
usmiech.gif
Zaczely mnie parzyc stopy, chyba sie zaprzyjaznie z miska z lodowata woda, bo bez tego mnie poprostu draznia.
Rzeczywiscie niektore dziewczyny sa juz tak dakleko w tej drodze, ze moga urodzic w kazdej chwili, wiec trzeba byc czujnym, mysle, ze powoli kazda z nas osiaga juz stan zmeczenia ciaza i chce by czas przyspieszyl co nieco, wazne by maluszki posiedzialy w brzuszkach do 38 tyg , dla nich tak bedzie lepiej, oszczedzajcie sie jak mozecie.

balkan cmokk :*:*:* :-D noo w Radomiu też ponoć parówa straszna :baffled:
Corin teraz załapałam z tą setką ale ja jestem niekumata dziś :-D:zawstydzona/y::-D
wisieńka pewnie,że znać się da nic się nie martw :-D
marzencia wszystko po sąsiedzku idzie :-D:-D
Nika a jakiegoś żelu czy czegoś Ci dać nie mogli żeby tam się znów "mokro" zrobiło ???
Chodze jak kaleka wygońcie mnie już stąd bo nic nie załatwię :zawstydzona/y:

Ten zel ktory mi dali byl na odnowienie flory bakteryjnej :| jak wstawalam w nocy siusiu to jakbym ogniem siusiala ale nie swedzi dzisiaj i opuchlizna zeszla tylko ze bez majtoch chodze ...

wydrussia moim zdaniem główkowo - ja też mam dół miękki i płaski a na górze twardo
zapytaj gina, czy te moje wymądrzania to prawda :-) nie musi robić usg żeby to sprawdzić macanko doświadcznoym lekarzom wystarcza

iwonuś ooo jak bym poskakała na takiej trampolinie....szczęściarz z męża;-)

Wczoraj kiedy sobie siedziałam, mój malutki tak wypchnoł stopkę że normalnie złapałam go za pięte hehe :-D a póżniej było widać paluszki i zarys całej stópki jak odcisnoł na moim brzuchu :-D super to wygądało ale też i troszkę bolało...:-)

Ja nie mam takiego szczescia czesciej widze pupe i przesuwajacy sie łokiec :) a najlepsze jest jak moj maz polozy swoja wielka dlon nabrzuchu to zaraz jakby maly mowil " NOooo wez ta lapeeee ciasno tutaj a ten jeszcze mi lapsko takie wielkie kladzie :p " i zaraz kopie :) ale dzisiaj znowu malutko sie rusza mnie sie wydaje ze przez te upaly

Iwonus ja mam za duzo wod , by zobaczyc stopke w poprzednich ciazach jakos bylo inaczej, ale wyczuwam bez problemu gdzie nalezy zaczepic:)
Wydrusia najlepiej poloz sie na wznak i wtedy delikatnie badaj brzuszek, twarda kulka to pupcia, okragly ksztalt mieszczacy ci sie w dloni to plecki, glowke jak nacisniesz to sie toczy, a zreszta dziecko od razu kopnie lub sie przemiesci

Moj maz nie wiem skad to wzial ale powiedzial wczoraj ze dzieci nie lubia jak sie je glkaszczxe przez brzuch :/ tym bardziej jak ma juz malo miejsca :/ nie wiem czy to jak dotkne malego i on sie poruszy jest dla niego takim przebudzaniem sie ze snu czy po prostu .. niepotrzebnie go t"tracam dotykam "

vera no co ty podobno dzieci lubią być głaskane, delikatnie drapane, chroni ich przecież kilka powłok, a to dla nich namiastka kontaktu
przecież go nie gnieciesz mocno, ja uważam że taki delikatny dotyk jest super dla wszystkich

:) no mnie sie tez tak wydaje to moj małz sobie cos ubzdural on juz sie tak boi zeby mu nic nie zrobic ... MASAKRA ... jak dotyka to z reka jakby w powietrzu .... delikatnie i jak polozy to na 2 sekudny i mowi ze starczy bo sie przestraszy... no ale to z jednej strony dobrze .
Kolezanke Emilke przyjeli na odzdzial ma 3 cm rozwarcia :) bedzie rodzic dzisiaj

reklama
Do góry