reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witam lipcówki :-)
Kilka dni mnie nie było i takie coś, no ładnie :-)

Ale upał się zaczyna. Niedobrze, a tu jeszcze ponad miesiąc co dla niektórych. Naprawdę współczuję sobie i wam wszystkim tych upałów. Tak bym chciała wiatraka w domu! :-( A tu jak zwykle kasy nie ma na takie coś.
Co do spania to już drugą noc nie budziły mnie ujadające psy na osiedlu, czy sąsiedzi dla których puszczanie głośnego radia w nocy to norma. Mniej się budzę w nocy. No i można to uznać za mały sukces. Przynajmniej odetchnę psychicznie od tego budzenia się gdzie nie budzę się ze swojej "winy".

Byłam wczoraj na wizycie u gina i okazało się że mam infekcję. Przepisał jakieś tabletki dopochwowe, więc może w końcu się tego pozbędę, ale mam wrażenie że ja to wiecznie coś mam :baffled: No i w końcu wyczekane USG miałam. Filip już główkowo ułożony, trochę miałam nadzieję że jednak do końca będzie pośladkowo, żebym miała cc ;-) No ale... No i lekarz powiedział że dziecko jest duże, jeszcze dobrze go nie zmierzył, a już widać że duże. Trochę się przestraszyłam, nie chce dużego dzieciaka rodzić. No ale wyszło teraz 3 kg żywego Filipa, a do tego jeszcze miesiąc ma na urośnięcie, więc do 4kg dobije. Ciekawi mnie tylko ile ma cm.
Aha a z dobrych stron, to jak będzie miał te ponad 4kg, to mój nie będzie się go bał na ręce brać, a i ja mniej do zrzucania kg będę miała.

reklama
konwalianka - dużo razy Ci się ta macica stawiała. Mi kiedyś gin powiedziała, że do 10/dzień to jest ok a jak więcej to żeby dzwonić albo na IP jechać.

malami, ja już się przyczaiłam..a mój ginek nie jest "przewrażliwiony" i powiedział, że nie ma tragedii, więc co ja będę się stresować.. dzisiaj wizyta, więc wszystko będę wiedziała.. bardziej martwią mnie bóle miesiączkowe i to napięcie..nie wiem czy takie odczuwałyście przed okresem.. beznadziejne uczucie..

kłótnią sie nie przejmuj, zdarza się.. czasem nawet lepiej dla odświeżenia atmosfery; głowa do góry

oj tak kusicie tymi owocami, a arbuza..mniam..zjadłabym.. mój Paweł kupil wczoraj takie truskawy duużee
DSC08442.jpgDSC08443.jpg

Aneta, no to gratulacje wielkiego Filipa!!!!! podobno tylko 5% dziecieków sie nie przekręca, więc szansa nie była wielka.....

Konwalianka, oczywiście żadnych bóli nie należy ignorować, ale jak leżałam w szpitalu przyszedł lekarz i do dziewczyny, która ze mna leżała (na marginesie lekko przewrażliwiona na swoim punkcie) powiedział, że jest w ciąży więc to normalne, że coś boli lub przeszkadza - byle nie za mocno..... ja krótkotrwałymi i niezbyt nieprzyjemnymi bólami staram się nie przejmować..... ale jak tylko coś mi sie nie podoba zasuwam na IP.... :)

hej hej brzuchatki

ja jak zwykle spałam jak zabita...nic mi nie przeszkadza, mam nadzieję, że dziecko mnie obudzi ;-)

dziób-dziób jedź koniecznie, cholestaza jest niebezpieczna, ale jak jest zdiagnozowana to się ją leczy i po strachu, poza tym po co się w domu denerwować... a tak sprawdzisz i już. no i weź rzeczy do szpitala, najwyżej z nimi wrócisz, bo jak będą cię chcieli zatrzymać na badania czy obserwacje, to lepeij mieć ze sobą

konwalianka, basieniak trzymam kciuki za wizytę! a ja jutro mam usg... hurra:-)

aneta super, że Filip zdrowo rośnie i jest juź w pozycji gotowej do startu ;-)

macie wrażenie, że wasze maleństwa reagują na dźwięki? bo jak rano dzwoni budzik mojego męża to moja mała przez chwilę się rusza, a potem się uspokaja... czyżby aż tak ten słuch był czuły już?:szok:

Ale gdzie takiego kloca mam urodzić?? ;-)

Co do muzyki to mój nie reaguje. Przynajmniej ja nie zauważyłam niczego takiego. Za to reaguje jak mam na brzuchu książkę. I okazało się że na jego tyłku, bo często mi się wypina że widać dokładnie gdzie jest. A ja myślałam że to główka i go tam głaskałam :-)

Hej Słoneczka ja od 9 nie śpie :-/ wkurza mnie już ta bezsenność :-( ale co zrobić:-D ja na 12 do gina :-) zobaczymy co mi powie :-) Kurde te Babiszony ale się wpychają przed kolejke no :-)
Gocha trzymamy kciuki z Lilusią :-)

aneta tak tak ta wypukła kulka na górze to pupa :-) ja już tak się nauczyłam odróżniać pupę od pleców i stópek, że wiem kiedy mała ma nogi po lewej a kiedy po prawej - bo teraz z braku miejsca robi już tylko piruety na głowie - raz plecy po lewej, a nogi po prawej, raz odwrotnie - i tak na zmianę

wydrussia @@@ za twoją wizytę też

Witajcie pisareczki :-)
ale u mnie skwar, słońce piecze niczym na pustyni, parówa że nie ma czy oddychać jeszcze Amelka ciągnie mnie na podwórko :wściekła/y: nic z tego ja nigdzie nie idę... ale myślę że to nieuniknione, bo mają przywieść dziś jej trampolinę, tylko że taką wielką bo mój mąż jak duże dziecko też będzie skakał :-D

dziub dziub tak jak dziewczyny radzą najlepiej udaj się do lekarza, lub położnej i od razu się spakuj do szpitala bo z tego co odbiło mi się o uszy to może być groźnie dla dziecka... trzymam kciuki aby było wszystko OK :tak:

aneta dasz rade !!! :-);-)

trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytki

Ostatnia edycja:
Pippi dziękuję Słonko :-) ja się zastanawiam jak moja leży czy nadal główką w dół... bo dół brzucha mięciutki i jak sie naciskam tez a góra to kamień... i tak jakby była miednicowo :-/

reklama
:) Moja kolezanka z ulicy dalej zaczela rodzic ma skurcze co 3 minuty wlasnie pojechala do szpitala spodziewa sie z mezem coreczki :)))) termin miala na 13 czerwca

Do góry