reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Witam lipcówki :-)
Kilka dni mnie nie było i takie coś, no ładnie :-)

Ale upał się zaczyna. Niedobrze, a tu jeszcze ponad miesiąc co dla niektórych. Naprawdę współczuję sobie i wam wszystkim tych upałów. Tak bym chciała wiatraka w domu! :-( A tu jak zwykle kasy nie ma na takie coś.
Co do spania to już drugą noc nie budziły mnie ujadające psy na osiedlu, czy sąsiedzi dla których puszczanie głośnego radia w nocy to norma. Mniej się budzę w nocy. No i można to uznać za mały sukces. Przynajmniej odetchnę psychicznie od tego budzenia się gdzie nie budzę się ze swojej "winy".

Byłam wczoraj na wizycie u gina i okazało się że mam infekcję. Przepisał jakieś tabletki dopochwowe, więc może w końcu się tego pozbędę, ale mam wrażenie że ja to wiecznie coś mam :baffled: No i w końcu wyczekane USG miałam. Filip już główkowo ułożony, trochę miałam nadzieję że jednak do końca będzie pośladkowo, żebym miała cc ;-) No ale... No i lekarz powiedział że dziecko jest duże, jeszcze dobrze go nie zmierzył, a już widać że duże. Trochę się przestraszyłam, nie chce dużego dzieciaka rodzić. No ale wyszło teraz 3 kg żywego Filipa, a do tego jeszcze miesiąc ma na urośnięcie, więc do 4kg dobije. Ciekawi mnie tylko ile ma cm.
Aha a z dobrych stron, to jak będzie miał te ponad 4kg, to mój nie będzie się go bał na ręce brać, a i ja mniej do zrzucania kg będę miała.

reklama
konwalianka - dużo razy Ci się ta macica stawiała. Mi kiedyś gin powiedziała, że do 10/dzień to jest ok a jak więcej to żeby dzwonić albo na IP jechać.

malami, ja już się przyczaiłam..a mój ginek nie jest "przewrażliwiony" i powiedział, że nie ma tragedii, więc co ja będę się stresować.. dzisiaj wizyta, więc wszystko będę wiedziała.. bardziej martwią mnie bóle miesiączkowe i to napięcie..nie wiem czy takie odczuwałyście przed okresem.. beznadziejne uczucie..

kłótnią sie nie przejmuj, zdarza się.. czasem nawet lepiej dla odświeżenia atmosfery; głowa do góry

oj tak kusicie tymi owocami, a arbuza..mniam..zjadłabym.. mój Paweł kupil wczoraj takie truskawy duużee
DSC08442.jpgDSC08443.jpg

Aneta, no to gratulacje wielkiego Filipa!!!!! podobno tylko 5% dziecieków sie nie przekręca, więc szansa nie była wielka.....

Konwalianka, oczywiście żadnych bóli nie należy ignorować, ale jak leżałam w szpitalu przyszedł lekarz i do dziewczyny, która ze mna leżała (na marginesie lekko przewrażliwiona na swoim punkcie) powiedział, że jest w ciąży więc to normalne, że coś boli lub przeszkadza - byle nie za mocno..... ja krótkotrwałymi i niezbyt nieprzyjemnymi bólami staram się nie przejmować..... ale jak tylko coś mi sie nie podoba zasuwam na IP.... :)

hej hej brzuchatki

ja jak zwykle spałam jak zabita...nic mi nie przeszkadza, mam nadzieję, że dziecko mnie obudzi ;-)

dziób-dziób jedź koniecznie, cholestaza jest niebezpieczna, ale jak jest zdiagnozowana to się ją leczy i po strachu, poza tym po co się w domu denerwować... a tak sprawdzisz i już. no i weź rzeczy do szpitala, najwyżej z nimi wrócisz, bo jak będą cię chcieli zatrzymać na badania czy obserwacje, to lepeij mieć ze sobą

konwalianka, basieniak trzymam kciuki za wizytę! a ja jutro mam usg... hurra:-)

aneta super, że Filip zdrowo rośnie i jest juź w pozycji gotowej do startu ;-)

macie wrażenie, że wasze maleństwa reagują na dźwięki? bo jak rano dzwoni budzik mojego męża to moja mała przez chwilę się rusza, a potem się uspokaja... czyżby aż tak ten słuch był czuły już?:szok:

Ale gdzie takiego kloca mam urodzić?? ;-)

Co do muzyki to mój nie reaguje. Przynajmniej ja nie zauważyłam niczego takiego. Za to reaguje jak mam na brzuchu książkę. I okazało się że na jego tyłku, bo często mi się wypina że widać dokładnie gdzie jest. A ja myślałam że to główka i go tam głaskałam :-)

Hej Słoneczka ja od 9 nie śpie :-/ wkurza mnie już ta bezsenność :-( ale co zrobić:-D ja na 12 do gina :-) zobaczymy co mi powie :-) Kurde te Babiszony ale się wpychają przed kolejke no :-)
Gocha trzymamy kciuki z Lilusią :-)

aneta tak tak ta wypukła kulka na górze to pupa :-) ja już tak się nauczyłam odróżniać pupę od pleców i stópek, że wiem kiedy mała ma nogi po lewej a kiedy po prawej - bo teraz z braku miejsca robi już tylko piruety na głowie - raz plecy po lewej, a nogi po prawej, raz odwrotnie - i tak na zmianę

wydrussia @@@ za twoją wizytę też

Witajcie pisareczki :-)
ale u mnie skwar, słońce piecze niczym na pustyni, parówa że nie ma czy oddychać jeszcze Amelka ciągnie mnie na podwórko :wściekła/y: nic z tego ja nigdzie nie idę... ale myślę że to nieuniknione, bo mają przywieść dziś jej trampolinę, tylko że taką wielką bo mój mąż jak duże dziecko też będzie skakał :-D

dziub dziub tak jak dziewczyny radzą najlepiej udaj się do lekarza, lub położnej i od razu się spakuj do szpitala bo z tego co odbiło mi się o uszy to może być groźnie dla dziecka... trzymam kciuki aby było wszystko OK :tak:

aneta dasz rade !!! :-);-)

trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytki

Ostatnia edycja:
Pippi dziękuję Słonko :-) ja się zastanawiam jak moja leży czy nadal główką w dół... bo dół brzucha mięciutki i jak sie naciskam tez a góra to kamień... i tak jakby była miednicowo :-/

reklama
:) Moja kolezanka z ulicy dalej zaczela rodzic ma skurcze co 3 minuty wlasnie pojechala do szpitala spodziewa sie z mezem coreczki :)))) termin miala na 13 czerwca

Do góry