reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Dzień doberek :) ja caly wczorajszy dzień na no-spie ....stras\znie mnie podbrzusze bolalo .... czasami nawet po 20 minut :/ lezalam plackiem jeszcze taki skwar , normalnie sie modle zeby deszcz spadł ale chyba na to nie mam co liczyc ....
A z tymi bolami poczekam do wizyty .... Tak samo czesto twardnieje mi brzuch ale te bole " nie są przyjemne " tez dzisiaj tylko wyskocze.... z fifim zaraz na spacer iii chowam sie w domowym cieniu :/ nie wylaze na te patelnie :/

reklama
Dzień dobry mamusie i dzidziusie, upały i nie wytykamy nosów z domów wczoraj miałam mega zawrót głowy i gdyby nie małż :blink:to pewnie zaliczyłabym podłogę także dziewczynki uważamy:tak:
wczoraj nie wchodziłam na bb coś net słabo śmigał:-(ale dokończyłam Kuby pokój no i goście tłumami zjezdzają żeby zobaczyć brzuszek i jak to ślicznie wyglądam jak mam do przodu 13:zawstydzona/y:
Corin mnie też głupstwa się śnią, po poprzednim koszmarze spakowałam walizkę do szpitala :-D
Mailuj mama ma rację nie ma potrzeby po co wychodzić w taki swar, a po za tym jesteśmy w takim stanie że odpoczynek się należy czy jest piękna pogoda czy nie:blink:
konwalianka uważaj aby te skurcze znowu nie powrociły mają czas

Witam:) Wczoraj Was czytałam ale z racji ze przebywałam na weekend u rodziców to na ich Internecie szans nie było pisać, ciągle się wieszało. Ja się byczyłam a w tym czasie mąż dopilnowywał malowanka. Dziś juz praktycznie posprzątane, teraz tylko pranie wykładzinki i mozna wstawiać rzeczy małej;) Ale się cieszę.
Wczoraj jak wstałam rano to prawa ręka była dwa razy jak lewa, a pierscionek (zaręczynowy!) wbił się dośc mocno i juz schizowałam ze mi go przetną i zniszczą:( ale jakoś pokręciłam się po domu, wzięłam prysznic, rodzice bezsolne;) śniadanko zrobili i moczopędną herbatkę hehe i jakoś ok 11 pod prysznicem zszedł ten pierścionek. 16 kg mam na plusie- ciekawe ile z tego to woda.....
Skurcze u mnie umiarkowane, dziś próbuję wbić się do pani gin co sobie ze mną w piątek we kulki poleciała ;) bo juz czas wyznaczyc termin cc...
Słyszałyście że Anna Mucha w ciąży:)?

Ostatnia edycja:
Witajcie mamuski , ja tez juz chwila jak nie spie i kraze po domu , o porodzie na razie jeszcze nie mysle bo mam talent do samego konca czekac albo nawet po terminie , upały co prawda daja popali ale w koncu nie moglismy sie doczekac kiedy bedzie ciepełko

veronique ja to kocham psy a sznaucerek jest przesliczny pysiorek

Witam upalnieee:nerd: dziewczyny czy Wy tez tak puchniecie???? ja mam nogi jak balony biore leki na cisnienie i lekko moczopędne i nic nadal puchne. Miałam isc dzis z moczem ale wstałam i zapomnialam nasikac do pojemniczka .:baffled: Poza tym strasznie bolą mnie plecy ale to masakrycznie. Kiedy to sie skonczy:dry:

Witajcie kochane:*

Margeritko mi tez puchna nogi przewaznie stopy wczoraj caly dzien mi sie opuchlizna utrzymywala ja to nawet rano wstaje z nia...
Ja w czwartek na dadania ide na te wymazy i ktg na 30 min bede miec...kiedys tez zapomnialam nasiusiac do pojemnika ale troche zlapalam i dosiusialam na badaniach...
Verobique widze ze masz nowego pupilka śliczny:)

Życze milego dnia no i moze troszke chlodniejszego :)

Witajcie po dlugim weekendzie...
Mnie nogi nie bola, nie puchne, ale mam skurcz za skurczem, zwlaszcza jak chodze, a wczoraj mialam takie od krzyza jak bole miesiaczkowe i nie wiem czy to Brexton taki silny, czy maly gdzies sie wepchnal, bo kreci sie niemilosiernie przy tych upalach, normalnie mamy dzungle wilgotnosc ponad 60% i temp kolo 30 stopni, a jest dopiero po 9, slowem masakra, kiedy przyjdzie upragniony wiaterek i deszcz? Dzieki wizycie rodzinki na dlugi weekend, lozeczko stoi juz na swoim miejscu, przewijak zlozony i umyty, wozek wypucowany do konca, nic tylko kupic kosmetyki, pare drobiazgow, zapakowac torbe i czekac te pare tygodni. Jestem spokojniejsza jak juz wszystko jest zrobione.
Macie racje teraz to nie mozna ignorowac nic co wydaje nam sie dziwne, nawet kosztem ciaglego latania po lekarzach, lepiej tak, niz cos przegapic i pluc sobie w brode, tyle sie slyszy o roznych powiklaniach, wynikajacych z braku czujnosci.
Ale macie fajnie z tym urzadzaniem, my zrobimy malowanko po wakacjach, narazie sie nie czuje na malowanki, zreszta nie mam gdzie uciec, a wdychac farby nie chce.
Jezeli chodzi o ubieranie maluszka zdam sie na intuicje, bo doswiadczen nie mam zadnych, pozostala dwojka urodzila sie zima, a to zupelnie inna bajka.
Apropo picia naparu z lisci malin. U mnie polozne polecaja od 36 tygodnia ciazy 2 szklaneczki dziennie, w 37 tyg przerwa, w 38 tyg 4 razy dziennie, 39 przerwa, w 40 na umor. Pomaga to w rozwieraniu sie szyjki macicy, zmniejszeniu bolesnosci porodu naturalnego i jego skroceniu, wiem, ze w Polsce polozne zalecaja do tego tabletki z wiesiolka, a jak zacznie sie akcja porodowa olej rycynowy z sokiem pomaranczowym. Olej wyprobowalam poprzednio i rzeczywiscie jakby akcja skurczowa byla intensywniejsza a co za tym idzie o wiele szybsza, pierwszy porod 12h, drugi 4h.
Poczytam teraz troszke...

reklama
No i ja wróciłam ale zjem coś odpocznę troszkę i lecę znów :-D ciepełko jest racja :tak: :-D Mi nic nie puchnie :confused: ani ręce ani nogi :nerd: nie wiem czemu ale ciesze się,że nie puchnę
mailuj aaa myślałam,że kurcze coś się dzieje :-D daj znać czy to wody czy upławy.
seestinka no właśnie z rana wyczytałam,że Mucha zaciążyłą ale tyje nieźle widać jaka kluseczka fajna się robi :-D
margeritka słonko 3maj się jakoś już bliżej niż dalej "wyklucia" się perełek dasz radę !!!! A na upały proponuję mineralną z cytrynką i listkami mięty ;-) fajnie orzeźwia :*
Mi klapek brakuje cholera jakieś śmierdzące sprzedają :wściekła/y: a włochatych mieć nie mogę kurde mać
Ciekawe jak "nasza" bliźniakowa mamcia się czuje :nerd:

Ostatnia edycja:
Do góry