reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
hej laseczki

dodi misia powinno za kazdym razem ci sie pojawiac nie jedna osoba ma problem z suwaczkiem proponuje napisac do administratora:)

a ja od rana zla bo maz przymknal mi sypialnie a suka buszowala w duzym pokoju zjadla mi fikusa i dwa inne kwiatki masakra az sie poryczalam pokaze wam co zrobila ... SL278569.jpg

a to ile zostalo z kwiatuszka mojego a taki byl piekny i gesty :(SL278570.jpg

co do witaminek to mi lekarz powiedzial ze od 12 tc moge brak a od poczatku wskazany tylko folik i na foliku jestem ... coraz blizej wizyta juz nie moge sie doczekac i moze mi zmieni na witaminki :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dodi_misia dajesz USTAWIENIA------>PO LEWEJ STRONIE EDYTUJ SYGNATURE-----> POZNIEJ WKLEJASZ BB COD TAM W TO PUSTE POLE I AKCEPTUJESZ. po kilku, kilkunastu mintutach powinno sie samo pojawic we wszystkich twoich starych postach i tych co dopiero bedziesz pisac. Ja tez czekalam dosyc dlugo, warto tez wlaczyc i wylaczyc BB to powinno tez pomoc. Pozdrawiam :)

a o snach mi nie mowcie. jakis tydzien temu mialam ten sen co koles zrywal skore z glowy malemu chlopcu, a dzisiaj mi sie snilo ze bylam na takim ringu jak gladiatorzy walczyli i koles na koniu jezdzil rzucajac we mnie dzidami, a ja caly sen uciekalam a na koncu mnie przebil :-(( nie wiem o co chodzi, podobno to normalne ze sie ma takie sny, no ale bez przesady, az sie obudzilam bo to nie jest normalne. Nawet filmow wczoraj nie ogladalam zeby mi sie takie rzeczy snily :baffled:

Anulka198424 hehe a jakiego masz psiaka? takie demolki to u mnie byla normalka, jeszcze najlepsze bo w wynajmowanych mieszkaniach. Z ta roznica ze ja fretke mialam ktora wychodzila z kazdej klatki i caly dzien lazila sobie luzem po pokuju. Wygryzla dziure w lozku i poznosila wszystkie dokumenty, skarpetki, ubrania itd do srodka, ktore usilnie probowalam znalezc przez kilka tygodni. Niestety, zwierzaki = odpowiedzialnosc hihi, raz postawilam kwiatuszka takiego co na urodzinki dostalam to wiewiory mi polowe zjadly, tez masakra, ale winy nie ponosza zwierzaki bo co one maja do pogadania z nami na ten temat. Trzeba tak zabezpieczyc zeby zminimalizowac szkody. Tak jak z dziecmi, ile razy sie zdarzy ze dzieciaczek ci cos stlucze, zmiazdzy, zniszczy i nie mozesz byc na niego o to zla. Zycie :D

Słyszałam, że w kobiety w ciąży mają właśnie takie dziwne sny. Nie wiem z czym to się wiąże, podobno z naszymi obawami i lękami w tym czasie..
tak czy inaczej to czasem można się nieźle pośmiać z takich dziwacznych snów, chociaż często bywają nieprzyjemne:no:

OO z suwaczkiem się udało, dziękuję! tylko musiałam zmienić na inny bo tamten mi nie działał.

Dzisiaj przespalam cala nocke myslalam nawet o tym ... aby dzisiaj udac sie do lekarza. Ale wczoraj lekarz powiedzial mi ze kazda kobieta ma inny prog bolu ja mam bardzo niski ... i panikuje strasznie jak cos boli do tego potem mysle o tym intensywnie ... i boli jeszcze bardziej .
Dzisiaj z kolei kluje mnie prawy jajnik albo w okolicach prawego jajnika co jakis czas ( ja pisze czarne scenariusze )
Moge pojsc do lekarza i zbadac sie ... ale boje sie ze lekarz dojdzie do wniosku ze juz jestem taka chisteryczka ze sie w glowie niem iesci . Wczoraj wzielam nospe i przeszlo jak reka odjal naprawde pomogla a najlepsze jest to ze jak cos robie to w ogole nic nie boli nawet mnie nie mdli :-)
Nie wiem czy poczekac z tymi dziwnymi bolami do poniedzialku ... bo wiecie co zauwazylam ze intensywnie mnie bolalo wczoraj i przed wczoraj dzisiaj rowniez pobolewa a to terminy miesiaczek... nie wiem czy organizm pamieta... czy sama juz nie wiem .
Nie chce tak caly czas biegac .... po lekarzach ... pomysla ze naprawde cos ze mna nie tak ... moze te bole ktoree ja odczuwam podobne zblizone do miesiaczkowych SA CALKIEM normalne .
A z drugiej strony ... biore 2 razy dziennie duphaston ... moze w ogole nie powinno mnie bolec ... :( a czasami boli :/

Veronique1986 mowia ze organizm kobiety w ciazy odczuwa bole miesiaczkowe tak samo jak przed ciaza. Ja nie doswiadczam tego na wlasnej skorze bo nigdy przenigdy nie mialam zadnych boli brzucha, glowy czy piersi podczas okresu, czasami zapominalam ze go w ogole mam. Ja tez jestem straszna panikara od momentu kiedy sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy. Ja miewam takie klocia w macicy ale to jest przez jej rozciaganie sie, ogolnie nic mi nie dolega, az dziwne :-) tak jak mowia bardziej doswiadczone dziewczyny ze lepiej isc sie zapytac lekarza jesli czujesz sie niepewnie niz przeczekac moment, a noz sie cos dzieje. Panikowanie nie jest niczym zlym, lepiej zapobiegac niz leczyc hehe pozdrowionka

Veronique1986 na pewno, że nikt tak nie pomyśli, że jesteś przewrażliwiona. Wiadomo jak ważna jest dla przyszłej mamusi pewność, że wszystko przebiega dobrze. Jeśli masz taka potrzebę to idź jak najprędzej do lekarza, to Cię powinno uspokoić, po co później żałować, że zrobiło się za mało:-) I głowa do góry, na pewno wszystko jest ok. Zamartwianie sie nic nie pomoże a może tylko zaszkodzić, więc lepiej chodzić do lekarza jak tylko czuje się taką potrzebę i spać spokojnie :tak: Pozdrawiam ciepło

reklama
Hej dziewczyny ...powiem Wam,że jestem załamana :baffled: tyle mam sprzątania i latania a ja nie moge!! od wczoraj tak mnie mdli i taka senna jestem ze az się ryczeć chce w domu rozpierdy lodówke myłam na raty a gdzie tu reszta :shocked2:Nie wiem czy Wy też tak macie ale ja jak sie budze rano to juz zmęczona jestem dziś sie godzine zwlekałam:no:

A co do Waszych obaw i pobolewań brzucha to normalne nie ma co się zadręczać pytaniami ..pobolewa to wziąść nospe i do wyrka. Odpoczynek jest najważniejszy.

Do góry