reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Dziewczyny, zmienie na moment temat.
Wczoraj byłam na badaniach a lekarz ani slowem nie wspomniał o USG genetycznym. Kazał mi tylko przyjść za 4 albo 5 tyg.
Umówilam sie za 4 tygodnie i wtedy to będzie 12 tyd i 3 dzień ciąży. Zastanawiam sie teraz, czy bedzie jeszcze wtedy mógł zrobic to genetyczne? Czy może umowić się gdzieś dodatkowo na to usg? Jak myslicie? Jestem teraz w kropce...

reklama
mamucica no widzisz, w polsce to roznie bywa, raz sa upaly a raz nie a ja jestem pewna w 100 % ze mi tak bedzie walilo slonce po 38 stopni od samego czerwca do sierpnia, nawet do 40 dosiega w polodnie, no przeciez ja sie z domu ruszac nie bede ostatnie miechy, chyba ze w nocy albo wczesnym ranem

Usg genetyczne robi sie od 11 do 13tyg. więc spokojnie zdażysz:) spotkałam sie tez z tym, że do 14 tyg ale tak czy siak będzie ok. ja jestem w 12 tyg i własnie dzis idę na to badanie.
Moja koleżanka jest pare dni dalej ode mnie w ciąży i była na tym badaniu chyba przedwczoraj, tak jej kazał lekarz.

Corin to bardzo dobry moment na usg genetyczne. Te badania robi się między 12 a 14 tygodniem. Więc lekarz wiedział co robi jak Cię tak wyznaczył:)
Ja idę na USG genetyczne 5 stycznia, to będzie dokładnie 12 tydzień. Tak kazała mi się wyznaczyc ginekolożka.

Chyba Dodi ma rację między 11 a 13 ale 12 na pewno jest ok.

ja w przyszlym tygodniu robie sobie badania znaczyy sie reszte badan ... na toksoplazmoze i tsh .
Morfologie mam taka ze wiem tylko iz hemoglobiny mam 13 :)
I juz mam dobre badanie moczu bo mialam 2 tyg. temu zapalenie pecherza i mialam bialko w moczu :/
ale juz jest wszystko cacy zurawinka sie wyleczylam ...
Ide robic ozdobki do mieszkanka polecam pomaranczka nadziewana gozdzikami co za zapach OJOJ ....

Veronique1986 oj faktycznie takie pomarańczki z goździkami to sama poezja. Dobrze, że chociąz zapach pomarańczy jakoś znoszę, bo z cała resztą zapachów kiepściutko:0 no i widze, że jesteśmy z jednego miasta:)

Veronique1986 oj faktycznie takie pomarańczki z goździkami to sama poezja. Dobrze, że chociąz zapach pomarańczy jakoś znoszę, bo z cała resztą zapachów kiepściutko:0 no i widze, że jesteśmy z jednego miasta:)

Ooo bardzo mi miło . JEstem ciekawa do jakiego lekarza chodzisz ? :-)
Hmm ja wciagnelam kawałek lososia takie mam parcie na ryby ze szok . Chcialam sie cos Was zapytac bylam u lekarza 2 grudnia na USG lekarz moowil ze to 7 tydzien widac bylo pulsowanie to pulsowanie to serduszko czy moze zalązek ? JAk ja moge to .. rozumiec... bo widzialam na monitorze usg takie pulsowanie :-)))

Ooo bardzo mi miło . JEstem ciekawa do jakiego lekarza chodzisz ? :-)
Hmm ja wciagnelam kawałek lososia takie mam parcie na ryby ze szok . Chcialam sie cos Was zapytac bylam u lekarza 2 grudnia na USG lekarz moowil ze to 7 tydzien widac bylo pulsowanie to pulsowanie to serduszko czy moze zalązek ? JAk ja moge to .. rozumiec... bo widzialam na monitorze usg takie pulsowanie :-)))

Kurczę mam napisane ASP +

reklama
Veronique pulsowanie w 7tc to juz zdecydowanie serduszko, ja tez bylam na USG jak bylam w 6t 6d i slabo bilo to serducho dlatego ide teraz we wtorek drugi raz sprawdzic jak to wyglada. :-)

Do góry