reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

hej laseczki ja juz nie spie bo maz szykujac sie do pracy obudzil cale mieszkanie ale jestem zla :/ wypilam juz inke i chyba zbiore sie do sprzatania bo coz robic o tej porze...pomalu bede sie meczyc z kurzami choc malo ich no ale zajecie sie przyda:)

reklama
Margerita126 a jaki odstęp miałaś między USG jednym i drugim?
U mnie po dwóch dniach wyszla taka dziwna różnica 1 dnia wstecz....

Bo to wszystko zależy jak lekarz zmierzy dzidzię. U mnie na badaniu lekarz zmierzył i wyszło mu 8t 3dzień, a ja mówie...ooo...cos za dużo, bo mnie z obliczeń wyszło 7t5d i lekarz zmierzył jeszcze raz i mówi, no tak, faktycznie, złapałem ciałko żółte, dobrze sobie Pani obliczyła. Nie przywiązuj az takiej wagi do usg, wystarczyło, że sie lekarzowi sie omsknęło o milimetr i juz zmienił sie jeden dzień.

Kasia - bardzo mi przykro. Daj sobie troche czasu, masz prawo do żalu, złości, bólu. I masz rację - trzeba sie cieszyć tym co masz, wspaniałym mężem i synkiem.

dodi-misia - takie gadanie możesz włożyć między bajki. Moja bratowa przy pierwszym dziecku czuła sie super - dziewczynka, przy drugim mdliło ja całymi dniami - dziewczynka, trzecie - nie miała czasu, za bardzo myślec czy ja mdli czy nie, bo drugie było małe - urodził się chłopiec.

U mnie w porządku, mdlic nie przestaje..... Dzis wychodzę z roboty wcześniej musze zaliczyć fryzjera, bo wypadł mi niespodziewany wyjazd na imprezę w góry, do Krynicy.

Miłego dnia!

Kasia, jest mi strasznie przykro, serce mi pęka i myślę sobie, jakie to wszystko jest ulotne... biegamy za banałami, zaprzątamy sobie głowy błahostkami, aż nie doceniamy tego co mamy... a tu w jednej chwili świat się zmienia. ech...
może to truizm, ale nie poddaj się!

kasiu, bardzo mi przykro :( trzymaj się dzielnie kochana. Aż serce pęka jak się o tym myśli... Jesteśmy z Tobą...

Mnie troszkę nie było na forum. We wtorek byłam na kontrolnej wizycie. Maluszek ma się dobrze, serduszko pięknie biło. Następna wizyta 4 stycznia.

Witam wszystkie mamusie. Ależ dzisiaj w Łodzi zimnica, brrrrr Wypiłam na rozgrzewkę ciepłą czekoladę i na troszkę pomogła. A co najważniejsze humor poprawiła:)

Kasiu bardzo współczuję. Nic mądrego nie przychodzi mi do głowy, każde słowo wydaje się takie oklepane. Po prostu mocno tulę.

dodi-misia
- każda kobieta jest inna i inaczej reaguje na ciążę. Ja w pierwszej nie miałam żadnych przykrych objawów, dopiero rosnący brzuch i ruszające się we mnie maleństwo uświadomiło mi że to prawda. Urodziłam synka.
Teraz czuję się inaczej - rano mnie mdli, mam zachciewajki, zawroty głowy, ciągnie mnie do słodkości. Gadają, że na dziewczynkę ale wcale się nie nastawiam bo to tylko jakieś przesądy. Choć chciałabym żeby się sprawdziły:)
Nie ważna płeć, ważne żeby maleństwo bylo zdrowe a mama szczęśliwa. Tego się trzymaj. A usg niebawem pokaże co się pod serduchem kryje:)

Biedroneczka
nie zamartwiaj się jednym dniem. Inny lekarz, inny aparat więc i pomiar ciut inny.

Mamusia Lipiec
zagrożenie zawsze jest (tak mówią ginekolodzy) a więc prosze się oszczędzać, dużo odpoczywać a wszystko będzie dobrze.

Wisienka wow pierniki. Ja w tym roku nie piekłam a chodza mi po głowie. Może macie z siostrą jakiś prosty sprawdzony przepis, który mozecie zdradzić?

Kkasiula nieplanowany wyjazd, no zazdroszczę; też bym chętnie poimprezowała:) Dobrej zabawy!!!

Dzień Dobry :-) Jak Wam mija przedpołudnie? :) Bo ja czuje się tak sobie. Gardło mnie boli... I chyba się pod ziębiłam :-( Jak na razie nie mam plamień ani nic takiego. Jestem dobrej myśli :-) Miłego Dnia Życzę :-)

Dziekuję Wam kochane za dobre słowo, troszkę się uspokoiłam :)

A jeśli chodzi o płeć dziecka to w szpitalu spotkałam się z taką opinią u lekarzy :-)

Jeżeli tętno maluszka utrzymuje się powyżej 150/min to będzie najprawdopodobniej dziewczynka (podobno dziewczynki sa silniejsze ;-))
Jeżeli natomiast tętno jest poniżej 150/min to będzie chłopczyk.

To jest opinia lekarzy, choć jak wiadomo 100% nigdy nie ma (w tym temacie to zawsze do pewnego czsu pozostaje tajemnicą :-D ) ale zawsze to jakaś sugestia :-) najważniejsze żeby zdrowe było, a reszta tak naprawde nie ma większego znaczenia :)

Cześć laski :)

Biedronko, u mnie sie to sprawdzilo dwa razy :) Z tym, ze wyrocznią było tetno 146 ;)

Ja dzis do południa biegalam po sklepach, bo złapałam się ze nie mamy prezentów pod choinke jeszcze.
Za chwilę jade na badania, kurcze trzymajcie kciuki. Mocno. Ciesze sie z jednej strony, ale z drugiej zjadłabym najchętniej pazury z nerwow...

reklama
Corin trzymam kciuki za wizytę!!! Będzie dobrze, inaczej byc nie może:)

biedroneczko ciekawe te obserwacje lekarzy. Nie słyszałam ale teraz będę bardzo pilnie zwracać uwagę na tętno dzidzi, także pod tym kątem:)

Do góry