reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
Tusiaczku 2 lata to świetna różnica wieku. Tez mam taka miedzy starszymi dziećmi. Kiedy urodziła sie cora, syn miał 2 latka, bardzo mi pomagał. Z uwstecznienia pojawiła sie tylko chęć ssania cycusia i chęć jedzenia papek, ale ani jedno ani drugie mu nie smakowalo wiec tylko skosztowal kilka razy i zaprzestał doświadczeń. Bywaly tez chwile zazdrości, potrafił siostrze porządnie przyłożyć :-( i to przy mnie... To tylko dzieci wiec trzeba pilnować, ale napewno będzie dobrze. Zobaczysz ze za rok bedą sie swietnie razem bawić :-)

Madzia, w poniedziałek dam znać :-) zamierzam go mocno molestowac o termin na wizycie :-D

Kur ze mam włączone auto uzupełnianie tekstu i zamiast madzia wskakuje mi ciagle kaczka :-D jak kiedyś przeocze, to od razu już przepraszam.

Ostatnia edycja:
własnie pochłonęłam kilogram truskawek.... :)

ja termin z OM mam na 17 lipca, a z ostatniego USG w 32 tyg 6d termin na 7 lipca - dzis idę do swojego lekarza, więc zobaczę, co weźmie pod uwagę.....

Tusiaczek, mnie tez boli - u mnie to zdecydowanie ból kości łonowych..... skończy się pewnie po porodzie.... bo i trwa juz jakieś 2 - 3 tyg.... a co do córy, to nie pomogę, bo to moje pierwsze dziecko będziej, ale jest u nas wątek Mam po raz drugi i trzeci, więc na pewno z chęcią podzielą się Ona z Tobą swoimi doświadczeniami....

Między moimi dziecmi jest róznica 3 lat i 7m nie miałam zadnych problemów a wrecz przeciwnie moja córka była nad wyraz skłonna do pomocy.Teraz juz jest gorzej;-)czasami sie piorą az iskry lecą ale cóż .

balkan oczywiście ja tez zaciskam &&&&

Margerita ja mam takie od 2 dni i czuje bol w kroczu taki jakby szyjka nadal sie skracala ale lekarz mowil ze taka mi wystarczy i szybciej powinnam urodzic, tak do 25 czerwca maly powinien juz byc chyba ze leki mi tal zatrzymaly ze ur po terminie ale tego nie biore pod uwage:-)
Corin lezalam z dziewczyna w szpitalu miala synka rok i 9 mies, mowila ze juz jest zly jak mowi cos o dziecku a termin juz miala, polozne nam opowiadaly ze chlopcy sa bardziej zazdrosni:tak:ale Ty juz masz spore dzieci wiec bedzie komu pomagac;-)

hej robale :-)
ja dzisiaj bede malo na forum, chyba ze wieczorem bo mamy przedszkole w domu. Maly od szwagierki i drugi od szwagra. Co jeden zasnal to drugi sie obudzil, czysta paranoja :-D przygotowanie bede miala boskie :-D
wlasnie spiewam kolysanki, ciekawe czy maluchy podlapia polski jak troszke urosna :-)

buziam i do pozniej :*

Anula ja mam bóle i kłucia w kroczu do tego stopnia ze czuje jakby mi cos tam przeszkadzało:szok: a szyjke mam długą i zamkniętą . Aj tam kiedys urodzimy ja staram sie coraz mniej o tym myślec bo schizy mozna dostac;-)

A najlepiej jakbysmy wszystkie jednego dnia rodziły oooo zeby tym co mają pozniejsze terminy nie było smutno:-p

hej emka ....i pa emka:-D kurcze ty sie przy tych dzieciakach jeszcze czegoś nauczysz no no;-) ja wam powiem ze w ogóle nie mam cierpliwosci do obcych dzieci:baffled: moja mama pilnuje rocznego chłopca i jak płacze to mnie drazni... wiem wiem zła ciocia ze mnie:eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, ja juz po badaniach.. wyniki jutro.. ale przy okazji musiałam i do lekarza trafić :confused2:
rano obudziłam się z tymi bólami jak na miesiączkę, więc przy okazji badań, poszłam do lekarza (innego niż chodzę, bo i tak musiał mi przepisać skierowanie na badania - takie głupie zasady teraz wprowadzili) i mu mówię o tych bólach..on mnie bada i stwierdził, że mam miękka szyjkę i pyta ile miała, a ja że ok. 2cm, to stwierdził, że teraz już tyle nie ma :eek: no i mam leżeć ten tydzień - przecierpię, nie jest źle:crazy: dobrze, że w piątek mam swojego lekarza, ciekawe co on mi powie..

Wy będziecie oglądać szpital czy u Was tego się nie stosuje?
Ja już byłam oglądać dwa szpitale, zatem w końcu dokonałam ostatecznego wyboru :)Tak naprawdę to mój Paweł nalegał na to oglądanie, jakby to on miał rodzic :-)

a i Paweł kupił mi 4kg truskawek, w Carrefourze są po 1.99!! w szoku byłam. P zaczął się śmiać, że pewnie zatrute:-D

u mnie termin z @ to 3-5 lipiec, a wg usg. 20 czerwiec.. idę zaraz wziąć prysznic i do łóżeczka :)

Do góry