reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Witam wszystkie mamusie, maluszkom dużo zdrówka i życzonka serdeczne :-)
a ja sobie 3 tyg u babci na mazurach siedziałam na wiejskim jedzonku troszkę mi się przybrało:zawstydzona/y: na wadze, ale wszysko dla małego:happy:
Mój gin ze względu na wagę i wymiary usg Kubusia (waga 2100 w 30tc, i wymiary ok 33tc) uwzględnił w książeczce termin wcześniejszej @, ale mimo wszystko pod uwagę bierze OM i pierwsze usg. (u mnie w rodzince kobietki miały @ w ciąży)

reklama
Ja to mówię tak: byle przetrwać czerwiec, a potem to już z górki, może się dziać. Ciąża będzie donoszona, w domu wszystko będzie przygotowane :) Tylko na małego będziemy czekać :) Zobaczymy jak będę się czuła, bo póki co to bardzo dobrze. Tylko ta skracająca szyjka mnie stopuje. Gdyby nie to, to ja mam jeszcze taaki motorek w p... :)

baya - to ładnie Twój maluch sobie rośnie :) a ja myślałam, że z mojego jest kluseczek mały, bo tak się p. dr na badaniu śmiała z niego, że pyzaty i okrąglutki :) w 31 tyg ważył 1724g.

Ostatnia edycja:
Witam,chciałam sie zapytać czy któraś z was ma bóle krocza przy wstawaniu z łóżka, chodzeniu, przekręcaniu sie na bok? Mam wrażenie jakbym sie udeżyła np o rame od roweru taki jest w przybliżeniu ból.... jestem w 8m-cu ciązy. Mam juz 2 letnią córke ale poprzednią ciąże przechodziłam całkiem inaczej.

baya zazdroszcze i mazur i babcinego jedzonka mmmmm :-) No ale uwzględnił i to się chwali .... spory chłopak jak na 30tc .... moja w 30t3 dniu wazyła 1749 a i tak powiedział ze duza. Jutro ide i niech ją wazy zobaczymy jaka kluseczka juz urosła.

tusiaczek ja mam takie bóle w poprzedniej ciązy tez miałam to całkiem normalne

baya to ty byłaś na mazurach i się nie odezwałaś.... kara będzie tylko coś wymyśle....:-D:-D:-D
u mnie do wyznaczenia terminu też OM jednak co do cc musi wziąsc aktualny wymiar dziecka oraz ostatnie usg nie ma rady
z om termin mam na 9.07 z usg na 2.07 niech chłop decyduje jak chce :eek:jak już mi powie kiedy odetchnę z ulgą i będę odcinac kupony

malamii
z tymi terminami to różnie bywa teraz to już wszystko może sie zdarzyc

margaerit
a to ja zapraszam .... pojedziemy nad jeziorko... masz kóło do kąpieli ??

tusiaczek ja mam straszne bóle krocza

Ostatnia edycja:
margerita126- po jakim czasie przechodza? Byłam tydzień temu u lekarza i było wszystko ok. Teraz te bóle trwaja od 6 dni i się nasilają. Jak czytam w necie na ten temat to piszą o rozluźnianiu spojenia łonowego-czy to jest to? Czy może bardziej grzybicze zapalenie pochwy?

Madzia koło by sie znalazło ale nie ta srednica nikt mnie w nie ,nie wsadzi:-D chyba ze masz tirowskie na zbyciu wtedy mozemy isc sie popluskać:-D

tusiaczek kiedy przechodzą hmmm jakby to ując ...po porodzie;-)juz pod tą strone lepiej nie będzie trzeba to jakos przezyć.

Ostatnia edycja:
reklama
Tusiaczek- ja mam dokładnie tak samo,taki sam ból a przy pierwszej ciąży też nic takiego nie miałam...pytałam sie swojego gin o to to powiedział ze to jest normalne i ze więzadła sie luzuja czy cos takiego. a przyznam ze to jest strasznie uciążliwe bo czuje sie jakby mnie ktos po tyłku nakopał. ;-)

Do góry