reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
Anulka, u mnie też tak było, jak skróciła mi sie szyjka to lekarz zabronił, ale na ostatniej wizycie stwierdził, że możemy spróbować (moja szyjka ma 18mm), jak on to określił, na zasadzie doświadczenia, jeśli nic się nie dzieje po, czyli krwawienia nie ma, skurczy nie ma, to ok..chociaż mój P i tak zestresowany :-)ale lepiej się upewnić u lekarza
Weronika, warto mieć konto na allegro, bo naprawdę się przydaje..ja 90% zakupów tam zrobiłam; piszesz stara lola? daj spokój kochana..
psotka, mój maluch też dzisiaj mniej się rusza..może ma taki dzień leniwy, zaraz wypije tą kawkę bezkofeinową, to może się ruszy trochę

Witajcie brzuchatki!:-)

Veronique, wszystkiego najpiekniejszego z okazji urodzinkow!:* A pizamki, to chyba na allegro.

Dodi, nie martw sie na zapas, to na pewno jakis blad pomiaru, a jesli nie teraz, to moze wczesniejsze usg bylo bledne?:confused:

Co do spania, to synus zorganizowal mi pobudke o 6.15, w nocy tez sie budzil, jeszcze oczuyywiscie doszlo wstawanie na siku i kolejny dzien bede wygladac jak zombie.:eek: Moze napije sie ktos ze mna kawki??

I zaczynam sie martwic... Od paru dni mam takie dziwne uczucie, jak na okres, to nie jest bol, ale takie wrazenie w dole brzucha, promieniuje na uda (a tak wlasnie mam przy @):-( Dodatkowo wczoraj skoczylo mi cisnienie, moze nie duzo, bo mialam 130/75, ale ja z tych niskocisnieniowych...:-( Brzuch nisko... Nie chce panikowac, maz twierdzi, ze jeszcze duuuuuuzo czasu, a ja niestety taka spokojna nie jestem... Wzielam nospe i mam nadzieje, ze przejdzie...:-:)-:)-(

czesc kochane,
u mnie w koncu troche deszczowo, juz nie dalo sie wysiedziec. ale od jutra na nowo upaly.
Veronique sto latek, spelnienia marzen,:*
Mailuj jak tam remont ? :*
gocha mam nadzieje ze wrocisz z wizyty i jeszcze posiedzisz w domciu. :*
sestina, psota, orchidea, aneta, anula, ania, gon1a,Sestinka, MADZIA, Konwalianka :* reszte dziewczyn buziam. :*

Sis, nooo to się kochana ciesz, że daje czadu, bo wiesz, że wsio ok:) Żeberka Ci odbija, to już ułożona jest główkowo? U mnie nadal poprzecznie, po bokach czuję ruchy.

Konwalianko, mój mały od kilku dni ma lenia, ruszać się rusza, ale tak tyci tyci.

Weroniczko, jaka stara?! Ja jestem rok starsza od Ciebie i uważam, że jestem młodziutka;) hehe;)

Emkamek, co by się nie denerwować, zadzwoń do ginka.

Silwia, witaj:)

Ostatnia edycja:
Psotka-mam problem z łożyskiem. W pewnym momencie dochodzi do jego niewydolności a organizm nie wykazuje nic, co by wskazywało, że tak się dzieje. Dlatego lekarz zdecydował, że jeżeli wytrzymam do 37 tyg. to robi cc a jeżeli nie-to szybciej. Kwestia tylko, ile dam radę jeszcze pochodzić, bo na razie jest niby książkowo. Ale u mnie wszyscy się boją. Jak rodziłam bliźniaki, mimo, że byłam w szpitalu, to nie zdążyli na czas zrobić mi cc, chłopcy zmarli. Z córką też był problem, bo mimo, że też byłam w szpitalu, to łożysko tak szybko robiło się niewydolne, że nawet nie zdążyli zrobić mi lewatywy. A pielęgniarka z wrażenia mało nie dostała zawału serca-jak mnie goliła, to byłam cała pozacinana, że lekarze na sali myśleli, że już ktoś mi zrobił cc.:-)
Dlatego teraz wszyscy wolą dmuchać na zimne. Ja chyba też.
Chociaż nie ukrywam, że chcialabym wytrzymać w domu jeszcze tydzień, bo w piątek wchodzi do kin film Uwikłanie i chciałabym go obejrzeć ;-) i ostatni raz przed porodem zjeść mega pyszne lody Leśne.:-D

emkamek słonko nie martw się,bo jeszcze bardziej się nerwami nakręcisz :* napewno maluszek gdzieś wlazł niefortunnie w miejsce i uciska dobrze będzie &&&&&&&
A kawki tak ale zbożowej bym napiła się a cholera muszę iść po mleko :eek::-D
silwia buziamyyy Was :*:*:* :-D
sis no cieszę się ale czasem mówię Tomkowi ona kopie bo jej coś smakuje czy nie smakuje :-D i bądź mądra i pisz wiersze :-D ogórków teraz zjadłam małosolnych może nie lubi :-D :eek:
gocha kurcze to też swoje przeszłaś :-( musi być teraz dobrze i jeszcze dotrwasz do 36 tygodnia zobaczysz &&&

Ostatnia edycja:
gocha to i ja zaciskam kciukasy i obyś wróciła do domku albo może daj już się położyć i bedziesz spokojna . wspólczuje bardzo ci przeżyć .
veronique ty stara ???:-Dnie dołuj mnie
psota pogoda robi swoje. dzidziusiom też gorąco to i ruchy mniej intensywne. i masz rację daruj sobie w upał spacerki. .
emkamek a może jakaś mała wiztyka u lekarza

Ostatnia edycja:
Gosia, no to też masz za sobą trudne doświadczenia… Trzymam kciuki, żeby wszystko pozostało książkowo! Będzie dobrze:)

Sis, Dawidek kopie po lodach, chyba lubi;)

Madzia, tak, już odsunęłam od siebie myśl o spacerowaniu;) Może to i racja, że na niego też jakoś ten upał działa, nie wiem;)

A co się dzieje z suwaczkami, Wasz też nie się nie przesunął?

reklama
Psotka, no niestety zadzwonic do gina nie moge. Co najwyzej do poloznej, ale wiem co powie... Wyspy...:-( Wizyta w szpitalu dopiero 9, choc nie wiem po co, bo nie robia ani usg, ani ktg, sprawdzaja tylko mocz, cisnienie i ulozenie malucha, a to moglaby mi zrobic polozna na miejscu...;-/

Orchi, u mnie zawsze pelno mleczka, wiec zapraszam na karmelowe zbozowe latte, ostatnio kupilam kolejna butelke syropu
biggrin.gif
, bo w ciazy mam na niego okrutne parcie.;-)

Gosiu, nie zazdroszcze przejsc...:-( Faktycznie lepiej dmuchac na zimne i kontrolowac. A film na pewno zdazysz obejzec.:tak:

Ide sie czyms zajac, to moze zapomne i samo przejdzie.;-)

Ostatnia edycja:
Do góry