reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Wisienka, no z moja miał problem, bo ten patyczek to taki suchy, a przeciez niczym smarować nie może do tego badania.. i nie mógl go wsadzic, bo jakos mi w scianke pchal he i bolalo mnie.. mowil ze tak nie za bardzo to pobranie bo to trzeba troche glebiej a nie tak z wierzchu.. no ale jakos chyba będzie he

Sestina, Wisienka dzieki:) mówie wam zawsze jakies zmartwienie.. jak nie to w 12 tyg, to teraz znowu cos.. oszalec moża... ja żartowałam ze nie ma tak dużo rosnąc.. niech sobie rośnie, bynajmniej by miala spokojne noce...

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Baloniki:)
teska super wiadomosci, najwazniejsze ze malenka zdrowa!!
wisienka szczerze zazdroszcze tego basenu kochana, eh, juz chyba zapomniałam jak to jest sie potaplac:)
anulka super ze z dzidziem wszystko dobrze:)
dodi kochana spokojnie, wiem ze łatwo mi mowic ale postaraj sie wytrzymac te dwa tygodnie, moze malenka ruszy z waga, sciskam :*

dziewczyny jestescie niemozliwe, doczytałam dzisiejsze posty i prawie sie posikałam ze smiechu. Uwielbiam Was:*!!

ja dzis miaąłm taki zakrecony dzien ze szok, rano zległam w ogrodzie, oczywiscie na lezaku nie dało sie wysiedziec wiec połozyłam sie na kocyku na trawie i...za chiny wstac nie mogłam,małza wołałam zeby pomógl ale i tak miał problem, wkoncu przekulnełam sie jakos na kolana i powoli wieloryb sie podniosł, oczywiście nie obyło sie bez widoku golego (tzn. w bieliznie) tylka, bo jak wstawalam to sukienka mi sie zadarła, "super" to musiał byc widok, ciezarówka na czworaka z goła doopka ehh..juz wiecej nie kłade sie na zadnej podłodze:-) po obiedzie pojechalismy na mały spacerek -- cudnie było, potem po male zakupy do CH (chlebek, maselko itp) no i wrócilismy z nowa kosiarką do trawy, nie ma co jestesmy małżeństwem wariatów. I co najdziwniejsze, czuje sie super, zadnych opuchniec, skurczów, bólu krocza. to znak - musze czesciej wychodzic heheh:-)

magnio, a taka byłam ciekawa, czy mała dogoni Rozie:) och juz chyba wolałabym żeby to usg pokazalo że urosła duzo, niż tak mało..wtedy przynajmniej latwiej by mi bylo sobie tlumaczyc ze usg kłamie i na pewno będzie mniejsza:) a w ta stronę to cięzko..

Dziś mi spuchly stopy popoludniu, chyba po tym spacerze do miasta, no i od tych upałow..ale teraz juz jest ok..

A i morfologia wyszła w normie, ok:) a w moczu mam leukocyty 5-6 ale nie wiem czego.. lekarz mówil że jest ok

MADZIA, ale w pierwszej połowie lipca, nie czerwca;)

Dodi, wiem, że łatwo się mówi, ale będzie dobrze, trzymam kciuki, żeby maleńka ruszyła z wagą. Sestinka ma rację, może tak jakoś niefortunnie brzuszek miała ułożony. Ściskam:*

Maqnio, teraz ja czytam i padam ze śmiechu, Twoje wstawanie musiało wyglądać cudnie;))) Cieszę się, że miałaś udany dzień! A Ty kochana jeszcze troszkę i możesz się rozpakowywać! Kiedy zdejmują Ci szef z szyjki?

dodi ja tez byłam ciekawa, no ale poki co sie nie martw, kurcze wiem bidulko ze sie przejełas, bo kto by sie nie przejął, ale miejmy nadzieje ze za 2 tygodnie malenka bedzie juz wieksza. A gin wogóle powiedział od czego mogło sie ewentualnie tak stac ze waga staneła??
psotko 9 czerwca wkoncu bedzie zdjety:) musze sie tylko na dobe połozyc do szpitala, a potem gin mowił ze lada dzien moge sie rozpakowac:) nawet kazał tego 9 tak profilaktycznie wziac wszystko dla małej do szpitala bo to róznie bywa...:szok:tylko czekac pozostaje, ale juz przebieram nogami z niecierpliwosci. a to wstawanie powinnam nagrac, i wysąłc na jakis konkurs ..:-)

Ostatnia edycja:
Przepraszam, ze dopiero teraz, ale dzisiaj wlatuje tu tylko na chwilke i uciekam.

Pytalyscie jak termometr... Skomplikowany:-p Jeszcze go nie rozszyfrowalam do konca. I dziwi mnie ze na czole pokazuje inna temperature i w uchu inna. Bo przeciez temperature ciala mam jedna chyba:confused: Ale moze tez dlatego ze dzis taki upal u nas. Ale mierzy temperature rzeczywiscie super szybko.

Ostatnia edycja:
No nie mówil wlasnie, bo sam nie wiedział.. porównał z ostatnim usg i mowil ze brzuszek jest mniejszy.. glowka urosla ok.. i za mam przyjsc za 2 tyg to będziemy obserwować..jakoś tak za bardzo nie był przejęty, nie straszył mnie..ale wiadomo, babie nie przemówisz.. no ale tez tego nie zbagatelizował, bo mowil ze trzeba to sprawdzic czemu nic nie przytyła..

dodi, ja też myślę, ze to błąd pomiarowy, a jeśli lekarz sie zapiera "ręcami" i nogami, że broń boże błędu nie zrobił, to dodatkowo mnie to deprymuje.. każdy popełnia błędy.. mój kiedyś powiedział, że 2mm to już jakieś 300-500g wagi! nie stresuj się, poczekaj na wizytę za 2 tygodnie :)
a z tym wymazem z odbytu..hmm..ja też nie wiedziałam, ze ktoś mi będzie wsadzał patyk w d..:eek: dobrze, że teraz wiem bo tez bym się zdziwiła i jeszcze na niego nakrzyczała znając siebie:happy2:

emka, ja mięsożerna to słabo jestem, ale też słyszałam, że ludzie różnymi rzeczami się zajadają - pająki, larwy, słonina w czekoladzie..blee, a te świerszcze tak ładnie wyglądały:cool2:
Madzia, mam nadzieje, ze nie masz racji, bo ja chce się rozpakować jeszcze w czerwcu!! w końcu ile można w ciąży chodzić

a i dodam, że jestem wściekła jak nie wiem!! Byłam w lidlu i nie było termometru:wściekła/y: jedna kobita mów, że były..a ta przy kasie mówi, że wogóle nie widziała ich.. i bądź tu mądry..ech.. jeszcze nadzieja w siostrze

dodi najwaziejsze ze bedziesz pod kontrola i ze gin nie olał sprawy, skoro za bardzo nie panikował to dobry znak, moze sie okazac ze przyczyna jest banalna, wiec tylko badz dobrej mysli kochana:*

reklama
konwalianka, no zapierać sie nie zapierał, ale mowił że się stara zawsze kilka razy pomierzyc jedną rzecz, żeby pomyłek nie było.. ale liczyłam ze wazy cos kolo 3 kg, moze 2800g a tu nic, wiec troche sie stracham, ze moze lozysko słabo działa..

no mam nadzieje że jest tak jak mowicie, moze to jakas pomylka i wszystko bedzie ok.. albo mała sie "wyciągneła" na długość tylko..

A widzicie, to przetarłam wam juz szlaki z tymi wymazami hehe... teraz przynajmniej sie nie zdziwicie ze ktos wam coś w tylek wsadzi he

Ostatnia edycja:
Do góry