reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

no dziewczyny za wami to naprawde nadgonić ciężko...ja siedze jeszcze przed lapkiem bo leżeć nie moge bo mnie z każdej strony boli , skóra naciągnieta na brzuchu do granic mozliwośći..... a z tymi naszymi chłopami tak juz jest ,mój też pracuje od 6 do 16 a o 17 jest w domku...a ze mieszkamy na wsi to wszystko samemu trzeba zrobic no to ten mój chłopina idzie drewna naniesc,psa nakarmic,zakupy do sklepu idzie zrobic ...do domku jak juz na dobre przyjdzie to chwile z naszym małym jeszcze pobawi sie i idzie spac ,takze ja tez czuje sie w tej ciąży osamotniona i chciałabym zeby sie zwyczajnie poprzytulac i spedzic miło wieczór ...zeby nie mój synek to całkiem bym oszalała w domku a tak to sie zawsze we dwoje pobawimy,pogadamy sobie i mój mały mężczyzna mnie poprzytula....
ide sie połozyc ale znowu czeka mnie kolejna noc męki bo nie moge spac...a w tv nic ciekawego nie leci...dobranoc kobitki , jutro raczej wpadne na chwilke bo sobota jest a w soboty to mam zawsze sprzątanko,a wiadomo ze z tym brzucholem to wszystko 2 razy tyle czasu schodzi...:)

reklama
witaj frania, ja mam upławy od samego początku! Przechodziły różne kolory :) obecnie żółtawy śluzowaty, czasem bezbarwny - lekarz powiedział, że przed porodem mogą być w większej ilości, więc raczej nie ma czym się martwić. Skurcze są normalne, na tym etapie to napewno skurcze H-B. Fajnie, że trafiła Ci się parka :)

oszqrde ja mam wizytę 8 czerwca, to będzie 36 tydzień, wówczas lekarz planuje wziąć wymaz.. z tego co wiem, to wykonuje się go wcześniej, bo czas oczekiwania na wynik to jakiś tydzień..a wymaz jest istotny jeśli chodzi o poród naturalny.

kolorowych

Ostatnia edycja:
Cze Bąbelki, ja na chwilę tylko wpadłam, bo chciałam się zapytać, czy któraś robiła już może wymaz bądź coś miała o nim napomnknięte (bo czytam, że w tych papierach do szpitala trzeba mieć wynik z tego wymazu z 34-36 tyg), a moja ginka słowem póki co o nim nie wspomniała, a ja właśnie w 36 tyg jestem, a wizytę będę mieć już w 38. Nie wiem czy sobie znowu zapomniała, czy po prostu on nie jest taki konieczny. Odpiszcie coś, plissss.

ja np za kazdym razem w skierowaniu na badania mam wymaz albo ph i zawsze robia mi ph...

ja np za kazdym razem w skierowaniu na badania mam wymaz albo ph i zawsze robia mi ph...
Anulka to nieco inny wymaz jest, pobierany z pochwy przez ginekologa na paciorkowce i inne takie dziadostwa, które podczas porodu mogą być przekazane dziecku..

a wykonuje się go wcześniej, bo ew. kuracja antybiotykowa też trwa jakiś czas..

Ja mam wizyte w poniedzialek moge swojego zapytac jak to z tymi wymazami.
konawlianka no chyba tak bo te co mi zapisuej to chyba na czystosc pochwy jak sie nie myle...ja zawsze tydzien czekam na wyniki robie w szpitalu normalnie i dostaje tak jaby wypis jakbym lezala jeden dzien w szpitalu...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No i ciekawe kiedy ona myśli mi podać ten antybiotyk jakby co jak wynik będę mieć w 39 tygodniu!!! Zapewne se zapomniała o tym wymazie!!! Ale się wkurzyłam.
nie denerwuj sie kochana napewno bedzie wszystko dobrze, a jesli masz watpliwosci zadzwon poprostu do niej i upomnij sie wczesniej moze dopiszei wczesniej zrobisz.zapytam napewno:) zaraz przypomnienie zapisze w tel:)

A najlepiej to karteczke wloze do ksiazeczki ciazy hehe wtedy nie zapomne:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja wizyte mam na 16,20 takze wieczorkiem dam znac jak cos ale nie zaszkodzi i tak zapytam mojego:)
ja rozmawialam z kolezanka ma problem z tarczyca i okazalo sie ze nie moze zajsc w ciaze bo chore dziecko sie urodzi wystraszylam sie ale zapytalam swojego bez problemu mi powtorzy hormony choc powiedzial ze teraz to juz zbedne bo najwazniejsze sa na poczatku a mialam ok ale bez problemu mi wypisal bede miec pewnosc...

hej napompowane robaczki :-D
my wrocilismy ale niestety... bez wozeczka :-( bylismy umowieni z tymi znajomymi ze go dzis wezmiemy ale ze jutro ma urodziny razem ze swoim synem to nie mieli czasu zeby wziac klucze od szwagierki i isc z nami do tego garazu. A mi jest glupio miec jakiekolwiek pretensje i upominac sie ze bylismy umowieni na dzis bo przeciez ona mi daje ten wozek za darmo i mase innych rzeczy wiec wymagan i warunkow stawiac nie bede, nic mi sie poza tym nie stanie jak poczekam do niedzieli. Na niedziele jestesmy ostatecznie umowieni, a na przyszly weekend lozeczko bo mojemu sie juz tylek pali i powiedzial ze on czekac dluzej nie bedzie :-D uparty dziad z niego :-p wiec jak cos foteczki wstawie w niedziele :-)

oszqrde, nie przejmuj sie wymazami, ja przez cala ciaze nie mialam ani jednego zrobionego, ani na ph ani na zadne inne rzeczy o ktorych piszecie. Mialam tylko raz krew pobierana i raz mocz i dopiero teraz bede miala drugi raz badanie krwi w III trymestrze a dokladnie 21.06.

kurde a ta kumpela jutro urki robi w parku i zaprosila nas oczywiscie, a my, jako ze jestesmy splukani totalnie nie chcielismy isc bo nawet nie mamy na prezent ani na jakis alkohol zeby kupic, to powiedziala ze jak nie przyjdziemy to nie da nam wozka ...
ja sie poryczalam bo dawno nie mielismy takiej nedznej sytuacji z kasa i glupio sie bede czula jak wszyscy dadza jej prezent a my nie , nawet jakis drobiazg :-( no ale jestesmy zmuszeni isc bo jak postawila taki warunek to nie mamy wyjscia ... ehh.. nedza normalnie!!

a dzisiaj dostala taka drobnostke od innej kumpeli dla NIcole, 2 sliniaczki ale sama wyszyla na nich rzeczy,na jednym serduszka a na drugim jakis motylek, kwiatek i literka N jak NIcole :-)
fajny upominek bo nawet nie mialam ani jednego zakupionego :-)
No to ja zmykam, jutro mnie na pewno nie bedzie caly dzien bo w tym parku bedziemy, takze moze do wieczora a jak nie to odezwe sie w niedziele... tylko zebym ja tu nie miala duzo do nadrobienia :-p:laugh2:
dobranocki :*

Załączniki

• CIMG0717.jpg
    CIMG0717.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 25
  • CIMG0718.jpg
    CIMG0718.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 19
reklama
em_ka, nic sie nie przejmuj, widać sa jeszcze ludzie, dla których prezent urodzinowy nie jest ważny, tylko obecność przyjaciol!! śliniaczki sliczne, ja lubie takie prezenciki od serca, robione samemu, a nie kupione w sklepie:)

Tyle żeście napisałay, że chyba z godzine czytalam co od rana sie działo:)
Ja dziś dostalam zwrot za ubezpieczenie samochodu, który sprzedaliśmy (całe 49 zl) aż sie zdziwiłam co za kase listonosz przyniosł, bo sie nie spodziewałam nawet tego.. no i kupiłam z tej okazji przewijak na łozeczko, równiutko za tą cene.. mała rzecz a cieszy:):)

Wczoraj zamowilam na aalegro pościel w koncu! mam nadzieje, że jakos w poniedziałek, albo we wtorek przyjdzie łożeczko to juz będe miała prawie wszystko, jeszcze tylko materac kupie i wsio...wtedy to tylko takie duperelki dla mnie do szpitala, ale większośc tez juz mam:)

Taka pościel kupilam, kolor ecru miś z serduszkiem:)
http://allegro.pl/mamo-tato-3-cz-posciel-haftowana-120x90-i1617332159.html

uciekam, dobrej nocki

Ostatnia edycja:
Do góry