reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

hej Kuleczki!!!

melduje sie po wizycie:) czy ja cos dzis pisałam o przekroczeniu wszelkich granic przyzwoitosci wagowej?:-D:-Dno wiec smerfetka przekroczyła je wszystkie, wazy 3100g:szok::-) i jest okazem zdrowia!! szyjka sie skróciła do 15 mm ale jak to gin powiedział "na dzis dzien dłuzsza nie jest nam juz potrzebna" i co najwaznijesze szew zdejmujemy 9 czerwca!! musze sie na jedną dobę połozyc do szpitala zeby sie go pozbyc. no i moge juz polatac po domku i na krótkie spacerki juhuuu!!! jestem mega happy:)

lece Was doczytac:)

Hoho moja droga no faktycznie masz córeczkę!!! Ciesze się, ze wszytsko dobrze, ze możesz połazić a przy takiej wadze jak urodzisz zaraz po ściągnięciu pesara nic sie nie stanie.:-)

Widze, ze piszecie o zgadze. Ja napisze jedno Nienawidzę Jej:wściekła/y:

Emka pokaż!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Wisienka Maqnio ja też, ja też!
Emka pokazuj wózio!
Maqnio przypomniało mi się, że właśnie mój Łukaszek miał taką wagę w 36 tygodniu jak Twoja Rózia teraz i po urodzeniu (po skończeniu 37 tygodnia) ważył 3740. Zdrowiutki i mięciutki jak kaczuszka był....:tak:

Wisienka ja właśnie jem chrupki kukurydziane. Na chwilę pomaga. Ale nie znoszę tego uczucia. Fuj!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wisienka ja też ostatnio mam prawie non stop. Wyjątkowo opuściła mnie dzisiaj na noc. I ciągle stoi mi coś w gardle, jakby cofało się z żołądka. Rennie pomaga na 15 minut, migdały na pół godziny. Pepsi pogarsza sprawę, mleko jeszcze gorzej.
Muszę wypróbować kisiel. W sumie siemię lniane trochę pomaga.

No kobitki ale wy jesteście płodne w tym pisaniu. Nie nadążam z czytaniem i odpisywaniem. Jakoś nie mogę się zgrać:)

Veronique
mój małżon też wybył na piwo z kolegami. Jakoś mi nie wpadło do głowy żebym miała zacząc rodzic. Jeszcze za wcześnie. Nastawiam się na koniec czerwca, mimo że termin na połowę lipca. Relaksuj się kochana. Dziś na pewno jakiś fajny film w TV będzie. Ale to fakt, że jak człowiek cały dzień siedzi w domu i czeka na tego chłopinę a on ledwo przyjdzie zaraz wyjdzie to jakoś tak smutno i nijako.

Silvia łóżeczko sama słodycz. Same kolorowe sny będzie w nich śnił maluszek.

em-ka nie wiem czy jest jakiś lek spoza tych podtrzymujących ciążę, na którym jest napisane że moga go stosować kobiety w ciąży. Lekarz powinien uprzedzić i wytłumaczyć że coś takiego piszą. nie wiem czy farmaceutka odważy się powiedzieć że to bezpieczne jak na ulotce piszą że nie wolno. Najlepiej zadzwonić do gina.

Wisienka próbowałaś Coli? Nie pomaga na tą upiorną zgagę?

malami06
nie martw się o szyjkę. Moja od 23 tyg ma 1,5 cm. Ale zamknięta od wew więc najważniejsze. Biorę luteinę na noc i mam się oszczędzać

katerina
1620 g w 32 to chyba rzeczywiście norma wg tych ginekologicznych tabel bo moja Zosia waży 1800 g i doktor sprawdzając powiedziała że ciut powyżej normy na ten tydzień. Najważniejsze że zdrowa a jak ciut drobniejsza to łatwiej Ci będzie urodzić.

maqnio
super, że po wizycie wszystko ok i idzie tylko ku lepszemu. Dzidzia 3100 to już całkiem słuszna waga:)

wisienka, magia zakladamy klub koniecznie!!!! ktoras z brzuchatek pisala ze jej cola albo pepsi pomaga, moze warto sprobowac, ja tez ledwo zyje, wypala mi przelyk.
magia na ja tak po cichu licze ze wiecej niz te 3700 nie bedzie miala:)

mnie jeszcze jako tako mleko pomaga, ale tez na 5 minut, zeby było skuteczne to powinnam je - za przeproszeniem - chlac non stop, a tak sie nie da.

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie zgaga czasem dokucza ale jakoś tak umiarkowanie.
Natomiast jak mnie dziś nad ranem złapał skurcz łydki to aż się poryczałam taki był ból.
I biorę Aspargin dwa razy dziennie bo tak od miesiąca mnie coś połapywało i drgała mi powieka więc ginekolożka zaleciła.:cool::cool:

Do góry