reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
z rabarbaru to bez problemy gorzej z pestkowymi owocami ale myslę z jak szklaneczkę wychylisz a dzidzia alergii nie dostanie to mozna taka szklaneczke od czasu do czasu łyknąć;)

Anetka no właśnie ale tyle lat kobitki bez takich specyfików rodziły to i my damy radę :tak::-D
sestinka dzięki wielkie bo tak się zastanawiałam właśnie nad tymi kompocikami

Anetka no właśnie ale tyle lat kobitki bez takich specyfików rodziły to i my damy radę :tak::-D

Też tak myślę :-)

Ale się normalnie wkurzyłam. Zaglądam na stronę szpitala gdzie chcę rodzić, a tam napisane że nie dość że przeniesiony na inną ulicę, to jeszcze że nie ma 1-osobowych pokoi jak to było na starym oddziale. No a dla mnie to był największy plus tego szpitala :-( Normalnie załamana jestem.

Witajcie, od 2 godz nadrabiam wczorajszy dzień. My również z męzem na Dzień MATKI jezdzimy do jednej i drugiej i jak zwykle storczyki na okno, a byly takie śliczne 3 i 4 ro pędowe ze zakupiliśmy też dla siebie. Śmialam się do męża że to od naszego bąbelka!

Tak piszecie o 2 kreskach. Ja z Wisienką siedzialyśmy na innym wątku o staraniach. Wisience wyszly juz 2 a mi nie....wrr.... ale czekalam u mnie okres byl nieregularny bo bralam przez 8 lat tabsy.... ale juz chcialam to odtswić i tak po 42 dniu cylku.... milam @ pozniej po 32 dniach @ i pożniej juz nico..... ale latalam do kibelka, wieczorem mialam wyższa tempkę.... szukalam potwierdzenia ale juz się nie napalaam na nic po 2 próbach ale uważam ze i tak bardzo szybko się udalo. Ćwiczylam nie wiedzialam ze jestem i poxniej musislam brac duphasttion bo coś mialam skurczoną macicę.... a test zrobilam na urodziny brata 31go pażdz... i jak juz pojechalam na 1 listopada na groby to juz wiedzialam ze jestem....a mezowi powiedzialam jak jechaliśmy do mamy w samochodzie to nie wierzyl ale pod nosem mial uśmiech od ucha do ucha.... oto moja historia.... a powiem wam ze kochalismy się prawie codziennie, a wszyscy mówili ze co 3 dzień a my co bedzie to bedzie i wyszlo...a najlepsze jest to ze doszlo do zaplodnienia jak jeszcze mialam plamienia po @ a my celowalismy w owu paski itp.. szok.....

orchi wiesz i tak tu owoce łagodniej wpływają na nasz organizm bo gotowane . Ja nie mam zamiaru z wszystkich owoców zrezygnowac tylko delikatnie próbować i obserwować czy kolki będą itp. Być moze akurat mojemu dziecko to czy tamto nie będzie przeszkadzało w mojej diecie. Odstawię tylko te super mega idealne owoce marketowe- im ładniejsze tym wiecej chemii

tak to o dianatalu mówili w tvn

konwalianka ja też zrozumiałam, że to trzeba samemu z nim się stawić do porodu ;-) chyba sobie daruję, jakoś nie wierzę, żeby aż tak pomagaŁ, wolę przeznaczyć tą kasę na monitor oddechu

co do karmienia - w szkole mieliśmy babkę -od laktacji- i ona mówiła, że nie ma co wariować z tym odstawianiem jedzenia
powiedziała, że pierwsze 2-3 tyg zanim układ pokarmowy się przyzwyczai to faktycznie lekkostrawne rzeczy, ale potem próbować różnych - i ostrych i surowych, tylko po trochu i patrzeć czy będzie reakcja alergenna, bo przecież niekoniecznie

nawet o truskawkach mówiła, że kilka można, jak się nic nie dzieje, nie każde dziecko reaguje alergią

bardzo mnie to ucieszyło:-)

reklama
Witajcie mamuski kochane i maluszki

Ja dopiero od dzisiaj zaczynam prac ubranka dla malutkej własnie dostałam takiej weny zeby wszystko poprac poprasowac i poukładac
Jeszcze nic nie szykuje do szpitala czuje sie bardzo dobrze i mam nadzieje ze zdaze w czerwcu

A co do mojego tycia to przytyłam 14 kg ale 5 schudłam od kad musze stosowac diete i bez słodkosci , lekarka mi powiedziała ze nie mam sie co martwic tym bo dzidzius i tak sobie pobierze co potrzebuje ode mnie tak ze jestem spokojna

Do góry