reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
Emka
nie dosc, ze mamy ta sama ilosc tygodni i dni, to moj synek tez juz od jakichs 3 tyg. usytyowany jest w tej samej pozycji, co twoja a ja cierpie na ta sama dolegliwosc, co ty. poduszki sobie podkladam juz w najrozniejsze miejsca zeby nie bolalo i zeby nie gniesc milosza.... dobrze, ze mnie zgaga nie meczy,jak niektore dziewczyny.

Gocha a wiesz moze czy ten urlop mozna wziasc w kazdej chwili? Chodi mi o to czy trzeba pracodawce uprzedzic wczesniej? Bo ja bym chciala zeby moj maz byl tydzien w domu od dnia narodzin dziecka, tylko nie wiem kiedy dokladnie sie urodzi;)
W necie wyczytalam, ze wniosek o taki urlop trzeba zlozyc conajmniej na 7 dni przed jego rozpoczeciem, ale nie wiem czy to prawda.

Ostatnia edycja:
To może jelitówka Cię chwyta węź nie strasz cholerko ,że cuś Cię łapie bo pojadę tam i bęcki spuszczę na pupkę hihi Ewcia niech jeszcze siedzi w brzuniu :D:D:D

Corin, ja mam biegunkę od 4 dni, wczoraj gin powiedział, że to też urok ciąży, mam dużo pić wody i nie robić mieszanek wybuchowych z jedzenia;)

Aniaa, z tego co wiem, to można w każdej chwili po urodzeniu dziecka-tak piszą we wzystkich poradnikach. Ale np. mój mąż jest nauczycielem i musi zgłosić to pracodawcy w formie pisemnej 7 dni przed dniem rozpoczęcia urlopu. Więc pewnie wszystko zależy od pracodawcy. Nam tez przysługuje dodatkowy tydzień urlopu macierzyńskiego. Wniosek o niego też musimy złożyć do pracodawcy w formie pisemnej. Wg mojej kadrowej tydzień przed zakończeniem przysługującego nam normalnego macierzyńskiego.

orchi, zjadlam wczoraj tylko dwie - nie mozliwe zeby to po nich

Corin w ciazy wszystko jest mozliwe niestety. Ja wole miec rozwolnienie niz zaparcia, dlatego tez jem kazdego dnia platki sniadaniowe i od raazu do kibelka. Gdyby nie mleko to zmagalabym sie zaparciami calymi godzinami, dniami i tygodniami..
MOze akurat przez te 2 truskawki ktore zlaczyly sie z czyms innym co zjadlas wczesniej...?

Miriam no ale heca :-D :-D :-D jak jeszcze urodziny w tym samym dniu to padne :-D
uwierz, ja poduszki juz probowalam i nic nie pomaga na ten bol :-( jedynie co zauwazylam to gdy jestem w ciaqglym ruchu troszke mniej mnie boli (pomimo tego ze podczas ruchu czuje bol, to w nocy jest mniejszy niz zwykle)

reklama
Aniaa, może to zależy od pracodawcy, ale u mojego Pawła bierze "na żądanie", w końcu ciężko zaplanować poród naturalny, więc nie wariujmy :)
corin, ja miałam tak samo w zeszłym tygodniu, nadal nie wiem po czym, ale męczyłam się 3 dni (tylko biegunka, no i niewielkie mdłości, ale to się zdarza dość często), przeszło samo, tylko mnie osłabiło, bo apetytu nie miałam zupełnie..

Do góry