reklama
miriam liba
Fanka BB :)
Emka
nie dosc, ze mamy ta sama ilosc tygodni i dni, to moj synek tez juz od jakichs 3 tyg. usytyowany jest w tej samej pozycji, co twoja a ja cierpie na ta sama dolegliwosc, co ty. poduszki sobie podkladam juz w najrozniejsze miejsca zeby nie bolalo i zeby nie gniesc milosza.... dobrze, ze mnie zgaga nie meczy,jak niektore dziewczyny.
nie dosc, ze mamy ta sama ilosc tygodni i dni, to moj synek tez juz od jakichs 3 tyg. usytyowany jest w tej samej pozycji, co twoja a ja cierpie na ta sama dolegliwosc, co ty. poduszki sobie podkladam juz w najrozniejsze miejsca zeby nie bolalo i zeby nie gniesc milosza.... dobrze, ze mnie zgaga nie meczy,jak niektore dziewczyny.
Gocha a wiesz moze czy ten urlop mozna wziasc w kazdej chwili? Chodi mi o to czy trzeba pracodawce uprzedzic wczesniej? Bo ja bym chciala zeby moj maz byl tydzien w domu od dnia narodzin dziecka, tylko nie wiem kiedy dokladnie sie urodzi
W necie wyczytalam, ze wniosek o taki urlop trzeba zlozyc conajmniej na 7 dni przed jego rozpoczeciem, ale nie wiem czy to prawda.
W necie wyczytalam, ze wniosek o taki urlop trzeba zlozyc conajmniej na 7 dni przed jego rozpoczeciem, ale nie wiem czy to prawda.
Ostatnia edycja:
Corin
Mama Trójki :)
orchi, zjadlam wczoraj tylko dwie - nie mozliwe zeby to po nich
Gocha37
Fanka BB :)
Aniaa, z tego co wiem, to można w każdej chwili po urodzeniu dziecka-tak piszą we wzystkich poradnikach. Ale np. mój mąż jest nauczycielem i musi zgłosić to pracodawcy w formie pisemnej 7 dni przed dniem rozpoczęcia urlopu. Więc pewnie wszystko zależy od pracodawcy. Nam tez przysługuje dodatkowy tydzień urlopu macierzyńskiego. Wniosek o niego też musimy złożyć do pracodawcy w formie pisemnej. Wg mojej kadrowej tydzień przed zakończeniem przysługującego nam normalnego macierzyńskiego.
Nam tez przysługuje dodatkowy tydzień urlopu macierzyńskiego. Wniosek o niego też musimy złożyć do pracodawcy w formie pisemnej. Wg mojej kadrowej tydzień przed zakończeniem przysługującego nam normalnego macierzyńskiego.
Dwa tygodnie.
orchi, zjadlam wczoraj tylko dwie - nie mozliwe zeby to po nich
Corin w ciazy wszystko jest mozliwe niestety. Ja wole miec rozwolnienie niz zaparcia, dlatego tez jem kazdego dnia platki sniadaniowe i od raazu do kibelka. Gdyby nie mleko to zmagalabym sie zaparciami calymi godzinami, dniami i tygodniami..
MOze akurat przez te 2 truskawki ktore zlaczyly sie z czyms innym co zjadlas wczesniej...?
Miriam no ale heca jak jeszcze urodziny w tym samym dniu to padne
uwierz, ja poduszki juz probowalam i nic nie pomaga na ten bol :-( jedynie co zauwazylam to gdy jestem w ciaqglym ruchu troszke mniej mnie boli (pomimo tego ze podczas ruchu czuje bol, to w nocy jest mniejszy niz zwykle)
reklama
konwalianka
Mały bąbelek
Aniaa, może to zależy od pracodawcy, ale u mojego Pawła bierze "na żądanie", w końcu ciężko zaplanować poród naturalny, więc nie wariujmy
corin, ja miałam tak samo w zeszłym tygodniu, nadal nie wiem po czym, ale męczyłam się 3 dni (tylko biegunka, no i niewielkie mdłości, ale to się zdarza dość często), przeszło samo, tylko mnie osłabiło, bo apetytu nie miałam zupełnie..
corin, ja miałam tak samo w zeszłym tygodniu, nadal nie wiem po czym, ale męczyłam się 3 dni (tylko biegunka, no i niewielkie mdłości, ale to się zdarza dość często), przeszło samo, tylko mnie osłabiło, bo apetytu nie miałam zupełnie..