reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Cześć Dziewczynki
Właśnie wróciłam z zakupów. W Biedronce mają w promocji ichne pieluchy. Oczywiście kupiłam. Ale teraz mam moralniaka, bo pod sklepem żebrała młoda dziewczyna. Wrzuciłam jej do kubeczka parę zł, ale nie lubię takich sytuacji. Strasznie mnie to dołuje.:-(
A co do prasowania-w związku z tym, że bardzo lubię to robić, zapraszam wszystkie do siebie. Chętnie poprasuję.:-D

reklama
Dzień dobry Lipcóweczki!

U mnie dzisiaj pogoda cudo, bo nie jest gorąco;)

MADZIA, ja takich urządzeń nie kupuję używanych, bo jednak ważna jest gwarancja. No wiem, że Was mam, ale przytulić się nie mam do kogo teraz;)

Mailuj, miłego!

Corin, moja babcia też wkłada umyte do zmywarki, ,,żeby się domyły” hehe;) Ale mi narobiłaś apetytu na to ciasto drożdżowe, mmm…

Balkan, dzięki! A jak u Was?

Katerinko, ja rożka nie prałam, wyprasowałam go tylko bardzo gorącym żelazkiem.

Margeritko, u mnie dzisiaj na obiad KFC, nie chce mi się gotować, jak Marcina nie ma;)

Sestinko, co tam u Was? Jak Natusia? Masz racje z tym rozpalaniem uczuć, jak przyjedzie, to go chyba zamęczę na śmierć;)

Em_ko, ja od razu wiem po której stronie Dawidek ma główkę, bo zawsze jak się położę na danym boku i mocno kopie i się wierci, to znaczy, że leżę mu na główce i mam natychmiast zmienić pozycję! ;))

Co do truskawek, to ja jakoś się ich boję jeść, ot taka fanaberia;)

A jeśli chodzi o pranie i prasowanie, to mnie mama wyręczyła w tym, bo stwierdziła, że ja chyba nie będę miała natchnienia;)

Orchidea, gdzieś Ty się podziewała, co z Twoim telefonem i gg babo! :p

Ostatnia edycja:
orchi witaj kochana, coraz rzadziej do nas zagladasz :-p masz racje, teraz tylko odliczac tygodnie a upalne dni bede spedzac na otwartym basenie wylegujac sie w cieniu w stroju kapielowym :-D hehehe wole zeby malutka juz byla na zewnatrz niz gniotla sie w te upaly w brzuchu...

gocha ja jeszcze prania nie zaczelam ale jak je juz zrobie to zadzwonie po ciebie :-D eheheh moge sie pozniej odwdzieczyc swiezutkim arbuzem :-D

psocia to w takim razie ja glowki mojej malutkiej nie zgniatam ale cialo tak , wiec sie bebok maly buntuje tak jak twoj Dawidek :-D

Ostatnia edycja:
witajcie
Któraś z was pisała ze ma empatycznego męża i biega na równi z nią do kibelka, ja tez mam wysoko rozwinięta empatie, mąż haruje jak dziki osiol a ja chodzę zmeczona na równi z nim ;-) ale humorek dopisuje.
też tak mam corin:-) a truskawki nie takie drogie, wczoraj drożej płaciłam; a na lazanie i ja chce sie załapać :tak:

Aneta ja też się tego obawiam, ale wiem też że nie da się uniknąć sytuacji, że na szybko coś będzie trzeba dokupić.. nie stresuj się, każdy ma chwile zwątpienia
margerita, u mnie dzisiaj pieczarkowa, zaraz się za nią biorę i może ziemniaki z schabowym - mam od wczoraj mięso

emka, mój dokładnie tak samo jest ułożony, ale niemal od początku ciąży i wiem co przechodzisz.. lewy bok już mnie tak boli, że szok - zebra, udo, pośladek, a na prawy nie mogę, bo mały się obija i nie daje mi spokoju

a ja już sama nie wiem co z moim ciśnieniem.. wczoraj nie odzywałam się, bo byłam nie do życia.. 100/46, dzisiaj z rana mierzę: 130/78.. wypiłam kawę a ciśnienie spadło do 110/63 i kto to zrozumie? od wczoraj boli mnie lewa strona, no i skurcze, na szczęście po nospie przechodzi.. a w toalecie przez noc byłam 8 razy! przecież to jest niehumanitarne :szok:
rodzinkę już wyprawiłam, wiec teraz muszę mieszkanie ogarnąć..pranie już zrobione :)
wszystkim, które miały wizyty gratuluję pomyślnych wieści.. a u nas już leci 35 tydzień :)

emeczka słonko ostatnie dni spędziłam na pakowaniu swojej torby żeby mój nie latał jak kot z pęcherzem w razie W hahahaha no i składanie komody pranie (5pralek miałam) :eek:
więc byłam przykuta do deski ale aż mi łzy leciały jak te maleństwa prasowałam :zawstydzona/y: :-D
Ja rożki prałam i nic im nie jest ale w 30 stopniach nie ryzykowałam na więcej :tak:
psoteczka chodź do mnie słomiana wdowo :-D ja też sama ale tylko do 18 jakiejś gg działa a tel nienabity kartą więc milczy :-D :-D

Ostatnia edycja:
orchi a no to ok, ja za pranie sie jeszcze brac nie bede, jak dla mnie za wczesnie bo pozniej bedzie lezec cale 1.5 miesiaca i mam wrazenie ze nie bedzie swiezutkie :-D

konwalianka no dokladnie!! mam takie klocie w biodrze ze czasami mi sie plakac chce z tego powodu. Rozumiem mozna wytrzymac kilka dni ale ja ten bol mam juz od 2 miesiecy z tym ze teraz sie mega nasilil :-( a jeszcze jak nie moge sie przekrecic na ten prawy bok to juz w ogole :/

ja uciekam sie kapac, zadzwonie jeszcze do poloznej zeby sie umowic na wizyte, niech mnie menda w koncu zapisze na szkole rodzenia bo przeleca mi 9 miesiecy i nie poojde nawet zobaczyc jak to wyglada :-p

co do sikania w nocy to ja mam dziwnie, w dzien sikam co 15 min ale w nocy moze raz wyjde jesli nie spie, ale jesli spie to ani razu nie wstane. CHyba na stojaco mala mi mga naciska na pechrz i to dlatego, a na lezaco juz nie tak bardzo

Em_ko, buntują się te nasze maluchy, ja się ostatnio śmiałam, że jeszcze się Dawidek nie urodził, a już mamą rządzi;)

Konwalianko, z tym siusianiem, to mam podobnie, chwilowe przerwy w spaniu;)

Sis, no ja będę sama do piątku, buuu... Co tam u Was?

emcia ja już z nudów to zrobiłam :zawstydzona/y: ale komoda w dzień otwarta hahahaha żeby świeżość było czuć hahahaha
Dziewczyny Wy też tak często sikacie ?? Częściej niż na początku ciąży ?? :eek:
sis jutro wreszcie wizytka u swojego lekarza więc się dowiem dokładniej co i jak :tak: cuś ma jeszcze z mięśniami lekarz ale dzwoniłam i przyjmuje aż ciekaw mnie jak on teraz wygląda :baffled: a tak dobrze piłka coraz większa hihi kopie ta kże żeberka mi mało co nie wyskoczą niedobrzelec z niej będzie hahaha a jak Ty się czujesz ??

Ostatnia edycja:
em-ka mam cc ale ze względu na kręgosłup, także w sumie mała może się ułozyc jakkolwiek, byle nie poprzecznie
psotka Natalia czka, prostuje się, usypia przy mruczankach:) a jak Dawidek?
Witajcie lipcóweczki:) co dopiero się zalogowały:)
Orchidea siusiu non stop kolor;)

reklama
sestinka noo ja mam jak emcia w dzień to ledwo ze sklepu idę bo tak ciśnie mnie,że z chęcią bym kucnęła i wysiusiała się w krzakach jakiś w nocy raz wstaje i to zawsze o 3eciej :baffled:

Do góry