reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Dziewczyny a co wiecie na temet urlopu tacierzynskiego? Bo ja nic, poza tym ze jest:p Wiem ze zdaje sie dwa dni sie naleza za tzw. nadzwyczajna okolicznosc-narodziny dziecka, tak samo jest ze slubem np. Ale potem jeszcze mozna wziasc tydzien tacierzynskiego, tak? Pogubilam sie w tym wszystkim:/ A moj maz sie upiera ze On musi wczesniej w pracy powiedziec kiedy Go nie bedzie! Wiec sie wkurzylam i powiedzialam Mu ze przeciez nie wiem kiedy urodze i jak chce koniecznie wiedziec to ma spytac swoja corke kiedy zamierza ze mnie wyjsc:p

reklama
Sestinko, super, że malutka taka aktywna:) Dawidek też ma czkawunie, wierci się w brzuszku, a ostatnio ma jakieś drgawki, już się zczęłam stresować co mu jest, ale akurat traf chciał, że wczoraj przy robieniu USG tak miał i okazało się, że on się tak trzęsie, jak się przeciąga, hehe;) Fika jak mały kroliczek wtedy;)

psota tak, ja tez czesem odczuwam ruchy - drgawki i nazywam to "motylkiem"- jakby skrzydełkami machała hihi
orchi ostatnio na spacerze w lesie mnie przypiliło no i pierwszy raz w ciązy nie w toalecie musiałam siusiać;) na " małysza" masakrycznie było bo myślałam że przeważę do przodu hahah i mąz mnie podtrzymywać musiał:)

sestinka ja nie mam jak bo sklep mam między blokami ale już wyobrażam sobie miny sąsiadów hahaha kucająca ciężarna w trawie z przeważającym brzuszkiem do przodu hahahaha

ania u nas np w hiszpanii te tacierzynskie dostajesz w momencie kiedy ty sobie tego zarzyczysz, wiec zrobilismy tak ze D. te 2 tyg po urodzeniu bedzie ze mna bo nigdy nie wiadomo kiedy sie dokladnie urodzi a 2 tyg urlopu z drugiej polowy roku zapisalismy chyba od 20 sierpnia zeby przypadkiem sie nie zeszlo z tym tacierzynskim. ALe w polsce to nie wiem jak jest, kiedys o tym dziewczyny pisaly ale nie bardzo uwage zwracalam

Witajcie :-)
Dziś miałam ciężką noc wstawałam co chwila do pana K, i bardzo bolał mnie brzuch na dole, jak na @ Myślę że to może od tych tabletek co przepisał mi na te bakterie w drogach moczowych, bo w ulotce czytałam że mogą być takie skutki uboczne, ale jeśli nie przejdzie muszę zadz do ginka.
Życzę wszystkim miłego dnia...

wróciłam z zkupów, zaraz zabieram sie za obiadek :-)

Dziewczyny od wczoraj potwornie mnie czysci :szok: Niby nic takiego ale jak zestawiłam to z tymi skurczami które miałam ostatnio to naprawde zaczynam panikować... Trzecie dziecko a ja sie zachowuję jak nastolatka w ciąży, ale to silniejsze ode mnie jest. Powiedzcie mi ze głupia jestem i poprostu coś namieszałam może i dlatego latam do kibla...

orchi wpadaj, wpadaj :-)

U nas w tym roku tacierzyński przysługuje tylko w wymiarze 1 tygodnia. Od nowego roku będą już dwa tygodnie. I tutaj jest psikus-urlop tacierzyński trzeba wykorzystać nim dziecko skończy roczek. Więc jeżeli Wasi mężowie wezmą go w tym roku, będzie to 1 tydz. a jeżeli po 1 stycznia 2012r. - będą to już 2 tyg.

reklama
Corin ja tez mialam taki okres w ciazy ze latalam na kibel ciagle... Ale unormowalo sie po 2 dniach bez wizyty u gin i bez apteki. Tylko ze to kazdy organizm chyba inaczej sobie daje rade z takimi rzeczami.

Do góry