reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

nie ma za co, ja zawieszę literki:)
Wiecie co, moja mała szaleje " w ciemnosciach" najlepiej, jak tylko podniosę bluzke i chce sfilmować jej brzuchowe harce albo popatrzec to niemalze zamiera w bezruchu hehe tez tak macie?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też kupię monitor oddechu, nie podlega to dyskusji. Po pierwsze będę spokojniejsza, a po drugie nie zamierzam cały czas siedzieć przy małym i patrzeć, czy oddycha. Przecież nam (mamom) też będzie się należała chwila odpoczynku :) Zwłaszcza w nocy, tym bardziej, że jak na razie sen mam mocny :p
Ja będę kupować monitor oddechu Angel Care AC300 - koleżanka ma i jest zadowolona. Poza tym obawiałabym się, że monitor montowany do ubranek, na brzuszku bąbla będzie mu przeszkadzał, albo że sam go sobie niechcący zdemontuje jak będzie wywijać rączkami i wierzgać nóżkami.

balkan ja chyba specjalnej imprezy organizować nie będę.. ja z moją grupką koleżanek spotykamy się regularnie w pełnym składzie, tylko tyle, że w knajpkach i chyba to mi wystarczy :-)

sestina no mi właśnie gin kazała się skonsultować z okulistą - sama wada nie jest wskazaniem do CC pod warunkiem, że z ciśnieniem wewnątrzgałkowym i siatkówką jest wszystko ok - mam nadzieję, że tak będzie, bo już się nastawiłam na poród naturalny...

ha twoja córka mała cwaniara - może wyczuwa co knujesz ha ha :-D moja się ostatnio " nadstawia" do głaskania - tak się bawimiy - głaszczę co tam wystawia, potem przerywam, to ona się podsuwa w tym kierunku i tak na zmainę
ostatnio mój mąż to odkrył to myślałam że mi skórę z brzucha zetrze tym głaskamiem :-D

wiesinko zapytaj kochana na wizycie. mi nie dał wyboru wiec sprawa jest jasna . decyzja jest twoja ale nie wierze by odpowiedzialność była tylko rodziców ( przecież jak gin proponuje cc to są za i przeciw) . głowa do góry . będzie ok

em ka /hanami
tylko nie pic i nie palić papierosów w parku :-D:-D:-Dale wam fajnie . pózniej poprosimy o relację.

balkon moim zdaniem super pomysł na imprezkę. ja nie robię bo wyglądam jak kaszalot i nie mogę chodzić :cool2:
sestinko dzieki za link:-D:-D:-D

a ja głodna jestem: hmmmm na obiad za wcześniej :wściekła/y:nie mam pomysłu

malami tak mówisz? fakt, dzieci z czasem robie sie bardziej ruchliwe ale czytam ze tak do 2 mcy spoko ten snuza. Chyb apotem bym i tak odstawiła bo układ oddechowy wrazliwy jest ewentualnie na samym poczatku
pippi mądrale z tych naszych dzieciaczków;) a próbowałas moze ja uspokajać jakas kołysanko- mruczanką? jak moja za duzo wierga w nocy i nie daje rady spac to mruczę jej i pomaga-po kilku min cisza i spokoj

Witajcie drukareczki :-)

..ale dziś spałam!!! jak kotek... heh

sestina fajny przewijaczek, ja kupię na łóżeczko bo w sypialni mam dość ciasno,
odnośnie monitora oddechu to nie kupuję, za to kupiłam elektryczną nianię, myślę że się bardziej przyda kiedy będę w dalszej częsci domu lub wyjdę na ogród.

Na obiad też mam pomidorową ;-) ale za mną chdzą młode ziemniaczki z koperkiem i zsiadłe mleko albo mizerja... o matko.... mniam

Mój maluszek ma tak, że kiedy mąż dotknie ręką to momentalnie przestaje kopać a ja sobie trzymam i jakby nigdy nic... chyba czuję mój instynkyt :-)

margarita tylko się za mocno nie przemęczaj :tak:

em_ka, hanami miłego spędzenia czasu, ja też chciałabym spotkać się chićby z jedną z was ale wszystkie daleko...:zawstydzona/y:

Życzę wszystkim milutkiego dnia :-)

sestina no właśnie z tym problem bo ja beztalencie wokalne jestem, boję się, że jakbym zaczęła nucić, to tylko bym ją jeszcze bardziej rozbudziła;-) nie wiem jak to będzie jak się urodzi, czy ją moje śpiewy do płaczu nie będą doprowadzać:-D chociaż może mruczenie jeszcze by przeszło...

Iwonuś, u mnie też tak jest - w moją rękę kopie, a jak czuje rękę męża to sie uspokaja - to podobno dlatego, że wyczuwa inne tętno...

Madzia, ja też jestem unieruchomiona i wg mojego męża nie wyglądam jak wieloryb, tylko foka wyrzucona na brzeg.... :) idąc w tym tonie, to raczej słoń morski..... :) ale postanowiłam zrobić tort w kształcie mojego avatara, więc chociaż dla tego tortu myślę o imprezie.... :)

Pippi, ja tak miałam z rodzicami, jak śpiewali, to ja zaczynałam bardziej płakać - a ja za to mam słuch absolutny - i żebym ja to wiedziała po kim??? :)

Ostatnia edycja:
pippi cos Ty , po co talent , ja wogole słuchu nie ma i mrucze aa kotki dwa- chyba lubi beztalencie mamy hihi. a i czytam wierszyki ostatnio np tuwima
balkan , iwonus- tak samo z ręka męża:)

reklama
Hej dziewczynki! i chłopcy tez haha

Konwalijanka, to jesztesmy teraz "do wzięcia" bez obrączek!

MADZIA, teraz tak długo czekam na małża, bo onaczej nie pasowałoby nam, żeby był jak urodze, więc musimy przeczekać aż do ostatniego tyg czerwca.. bo przeważnie on jest tam 4 tyg i wtedy 2tyg tutaj, więc nie jest tak źle.. gorzej jak tak jak mówisz, poł roku rozłąki przy małym dziecku to naprawde duzo..
Malż przyjedzie 24 czerwca i zostanie tu do 17lipca.. potem 4 tyg tam i 12 sierpnia znowu tutaj bedzie na 2 tyg, wtedy tez pewnie zrobimy chrzciny, bo akurat siostra moja będzie tutaj, to chciałabym żeby sie załapała:)

pochłonęłam diwe miseczki płatow nesquik:) i sie czuję jak ta kuleczka.. na to nektarynka i koktajl...... nie powiem jaki hahah

Zbieram sie do miasta pa kochane

Do góry