reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

madzia własnie zalicytowałam Snuza go na allegro. jak nie wygram to kupie na kup teraz - myslę ze tak za ok 170 zł. Potem postaram się go jeszcze sprzedać
Margerita ja mam dzis sadzone, młode z koprem i zsiadłe

reklama
Dzieki dziewczyny, wczoraj zaczely mnie bolec piersi, mysle sobie to uczucie znam juz dobrze, patrze cholera a tam kropelki przezroczystej cieczy, no tak termin zbliza sie duzymi krokami, w poprzednich ciazach nie bylo skurczy, siara wystapila po porodzie, ale jaja dwie ciaze z cyrkami, a tu na starosc idzie ksiazkowo, moj maz sie smieje, ze jak tak bede mlodniec, to za pare lat bedzie mial czworke do ogarniecia, abym tylko nie nosila pampersa:)
Dobry pomysl z takim wiosennym obiadkiem , skocze do sklepu po zakupki.

ostatnio kupiłam w osiedlowej budce kapustę kiszoną młodą- słona była ze hej ale pycha i strzeliłam sobie do niej rybke zfolii prawie jak nad morzem:)

kwoka to taki żartowniś ten twój Pan :-)siary nie zazdroszczę . ja nie mam . i bardzo się z tego cieszę, czekam na lawinę po porodzie i bez tego czuję się fatalnie
sestina zaraz też wskoczę i coś poszukam . cena super korzystna . polecił tobie ktoś ten model?

Hej kochane lipcóweczki. Ja dziś mam jakies wyżej niesprecyzowane nerwy.
Idę was poczytać a tymczasem proszę o radę:

Wczoraj przeczytałam, ze cięcie cesarskie klasyczne, czyli pionowe, na części skurczowej macicy jest przeciwwskazaniem do porodu SN gdyż istnieje duże zagrożenie rozejściem się blizny macicy lub jej peknieciem w czasie skurczu i, ze wymaga się od pacjetki zgody pisemnej Ja 2 mam wizytę u gina opierdziucham go bo pytałam jak z moim porodem to mówił, ze mogę normalnie. Czytałam to w publikacji medycznej więc wiadomośc sprawdzona. Jasny gwint. I co ja mam teraz robić. Jak rodzić??? Co byście zrobiły na moim miejscu??

Madzia poczytałam sobie no i myslę ze jest praktyczny bardzo bo tylko się go zaczepia np. za śpioszki i zadnych kabelków i pierdół nie ma. cena nowego ponad 300. Uzywane juz koło 170 pojawiaja się. http://www.snuza.pl/index.php?zone=go
Witaj wisieńka- a skonsultuj z innym gin

Ostatnia edycja:
Hello Dziewczyny!
od wczoraj wieczorem mnie boli brzuch, ale nie ten ciążowy, tylko żołądkowo - wątrobowy..... dziś chyba jakąś dietkę muszę zastosować...

w związku z tym nie spałam już od 4, potem wstałam o 6 z mężęm i jak wyszedł do pracy, to zasnęłam, a Wy przez ten czas naprodukowałyście ze 6 stron.... :)

Wisienka, ja bym jeszcze raz skonsultowała z ginem po netowych informacjach (choć lekarze tego nie nawidzą... :)), albo skonsultuj sie z innym lekarzem....

Ja juz nianię elektroniczną kupiłam AngelCare - kupiłam nową, bo chciałam mieć gwarancję, jakoś to była jedyna rzecz, której nie chciałam kupowac uzywanej, a i mieszkanie piętrowe, więc będe miała Mateusza na podsłuchu.....

hello porannie:-)
niedawno wstałam...leń ze mnie aż strach :zawstydzona/y:
ja też się zastanawiam nad jakimś monitorem, bo boję się, że nie będę spać tylko nasłuchiwać... i długo tak nie pociągnę;-)
wisienko spytaj koniecznie lekarza, to prawda, że teraz inaczej tną właśnie dlatego, żeby mięśni nie uszkodzić, ale przecież kiedyś kobiety rodziły najpierw przez cesarkę ze starym cięciem, a [potem normalnie, więc może można??? corin chyba tak miała, o ile coś nie pomyliłam...

dziwczyny a czy któraś ma wadę wzroku? mówił wam coś gin o związku z porodem? bo ja w pt muszę iść do okulisty, żeby mi zbadał siatkówkę i dno oka... mam nadzieję, że wszystko będzie ok i nie będę miała przeciwskazań do porodu SN.:-(

sestinka tylko skad ja teraz wezmę innego gina. Pójść do pierwszego lepszego to nie rozwiązanie a pojecha c do jakiegoś dobrego to musze do Wro a ja teraz nie mam jak.Szlak.Mój gin niby wielki specjalista z nieposzlakowaną opinią ale boję się i tyle.
A monitora ja nie kupuję. Jakoś nie mam przekonania do niego.
kwoka ja tez nie mam jeszcze siary jak margeritka, jakies kropeleczki. Z Mackiem miałam bardzo szybko i czasem się zastanawiam czy aby mnie na pewno zaleje
margeritka to ja tez tch ziemniaczków i zsiadłe mleczko.....
balkan no koniecznie go zapytam i jeszcze połoznej na SR
Pippi podobno kiedyś po takim cięciu zawsze było cięcie a teraz monitorują cały czas ktg no i to ty musisz podpisać zgodę w razie czego żebyś nie oskazyła szpitala jak ci peknie macica.A z tym niestety wiąża się zagrożenia i dla matki i dla dziecka.

Ostatnia edycja:
reklama
Wisienko u mnie dzis króluje pomidorowa heh ziemniaczki jutro.
balkan żołądek boli moze bo malutki cos uciska....tez tak czesto mam.
Co to siary to u mnie suszaaaa raz mi cos polecialo...chyba...ale po gorącym przysznicu mialam dwie kropki na koszulce ale czy to to ....głowy nie dam sobie uciąc .Grunt zeby pozniej lecialo teraz mi sie nie spieszy.

Do góry