reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
Wracajac ze sacpaceru spotkalam sasiadke :) i mowi ALE juz Pani sie brzuch obnizyl :p Yyyyyy ale z tegoco wiem to brzuch obniza sie z 2-3 tyg przed porodem wiec "Helllooołłł?!!" Jak to jest z tym obnizaniem sie brzuszka :) to przez ciezar malenstwa ?:)

Hej dziewczyny wstałam dziś pełna optymizmu :-) mdłosci brak.... krocze pobolewa znośnie ufff wstawiłam gar pomidorówy więc chętne zapraszam...... dzis ze swiezych pomidorków mrrrrr. Pozniej piore pierwszą partię ubranek dla małej :-p Mam nadzieje ze chęci mi nie miną i mdłosci nie przyjdą wczoraj wieczorem az mi sie ryczec chcialo taka słaba byłam:dry:
Co do monitowa oddechu myślałam o tym ale chyba nie dam sie zwariować ...dwoje wychowałam bez więc trzecie tez dam rade.

Witajcie, wspolczuje serdecznie lezacym, na szczescie do konca blizej niz dalej, chlodzcie sie jak mozecie, mokre reczniczki, wiatraczki czy cokolwiek Wam przyjdzie do glowy. Jutro mam kolejne duze USG, KTG, samolocik, wszelkie mierzenia, warzenia i klucia. Lekarz prosil, bym sobie zarezerwowaloa ponad godzine, dobrze, ze u niego jest chlodni, inaczej mialabym problem z wytrzymaniem tak dlugo. U nas nadeszly upaly, co mnie nie cieszy, naszczescie dobroczynnie od czasu do czasu przychodzi chlodny, zbawienny wietrzyk. Ostatnio nie moge spac, to jakis koszmar, budze sie co godzine, latam do ubikacji jak szalona, maly mocno naciska mi na pecherz, jest bardzo ruchliwy co mnie cieszy, a poniewaz nadal mam duzo wod, to jego kopniecia nie sa bolesne, tylko mile tak jak na poczatku ruchliwosci. Ale robi sie powoli ciezko, przez wypelniajacy sie brzuch, profil mnie czasami dobija, ale coz taki urok tego stanu. Ciesze sie niezmiernie, ze juz jutro kolejna cyferka na przodzie ulegnie zmniejszeniu. Po dlugim zastanawianiu sie zdecydowalam sie jednak na duzy recznik z feretti, mam nadzieje, ze bede zadowolona i wykorzystam go na poczatku i pozniej gdy zaczniemy jesienia kurs plywania. Jeszcze 4 tygodnie i zaczynaja sie wakacje, bedzie czas by sie wyspac i powoli czekac na godzine zero. Ja tez mam teraz juz badania co 2 tyg, od 36 tyg co tydzien, a od 38 tyg co pare dni. Ciekawe jak dlugo dotrwamy przy tych upalach, ja nie nadazam z piciem, zwlaszcza, ze nadal przy piciu mi niedobrze, jem male ilosci, bo mi nie wchodzi, a wnocy walcze ze zgaga, nawet, jezeli ostatni posilej zjem o 18, jakas katastrofa. Brzuch tez mi opadla, ale moja polozna mi powiedziala, ze poki szyjka jest twarda i zamknieta to nie ma sie czym martwic, ale jutro doinformuje sie u ginekologa jaki to ma rzeczywiscie wplyw na ewentualne rozwiazanie.

Ja monitora tez nie kupuje, podobnie jak telefonikow do nasluchiwania, wydaje mi sie to niepotrzebny wydatek i tak bede co rusz przy maluchu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kwoka wiec miłej wizyty życzę;-) ja elektroniczną niane kupuje bo mam piętrowy dom więc jak będe na dole chce podłuchiwać;-)
veronique mi sie obniza co pare dni hah zalezy jak sie mała ułozy dzis mam pod same piersi:baffled:

szukam monit oddechu na alle używanego, nowy to zbędne koszta. Ale jak cos trafię w sensownej cenie to ku uspokojeniu siebie nabędę;) Moze to i przesada dla doswiadczonych mam ale tak to jest przy pierwszym wyczekanym dziecku- pewnie nadgorliwosc hehe

Ostatnia edycja:
kwoka i ja życzę tobie miłej wizyty ;-)

margerita ja dziś na obiad jajka sadzone, młode ziemniaki i kefir ale pomidorówką tez nie pogardziłabym . fajnie że lepiej się czujesz .

sestina ja chyba też używany zakupię to jeszcze nie taki straszny koszt a będę spokojniejsza i nie ma na to wpływu czy ma się już dzieci czy nie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry