reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

hej brzuchaty :-)

A slyszalyscie o tym ze sa takie tendencje do tego ze jak ma ssie chlopczyka to ... z reguly sie go "przenosi" ? CZy to jakis kolejny zabobon
Nika to ja znowu slyszalam ze dziewczynki sie przenosi :/ wiec nie sluchaj bzdur :-p

Konwalianka na opuchniete stopy sprobuj takiego czegos:
jak rano sie przebudzisz to pierwsze co zrob ruchy okrezne samymi stopami, w jedna i w druga strone, pozniej raz jedna raz druga, tak z 5-10 min. Przy kazdym siedzeniu postaraj sie to powtarzac, zobacz czy ci to zadziala, bo wlasnie te cwiczenia pomagaja na opuchlizny i zmeczone nogi.

Hanami to pochwal sie woziem jak juz go zakupilas :-p
apropo manifestacji to ona trwa dluzej niz tydzien, bo od jakis 3 tyg o tym trabia (z tego co wiem) niezle sie ludzie zintegrowali!!! i dobrze!! moze cos w koncu osiagna bo ciula Zapatera to bym na haku powiesila, juz mam go dosc i jego glupiego wyrazu twarzy.
Sprawdzilam pogode i jutro mamy miec do 28 stopni wiec moze wybralybysmy sie do retiro??? co ty na to??? :-)
(Ps. zapomnialam zadzwonic do kumpeli i zapytac o przewoznika, dzisiaj to zrobie :< )
masz racje z tymi lekarzami przy USG, jak sie nie zapytasz to nic ci nie powiedzia :/ ehh... szkoda gadac

Corin trzymam kciukasy, oby jeszcze malutka nie miala checi do wyjscia, zdecydowanie za wczesnie, a ty odpoczywaj jak najwiecej, neich maluchy ci pomoga sprzatac , maz tez!!!

a wyobrazacie sobie co mi sie ostatnio przytrafilo jak wyszlam na spacer z grubym?
wychodze z nim na takie pole, on sie tam bawi a pozniej robimy takie kolo na okolo mojego bloku po czym musimy przejsc przez taki maly park gdzie mieszkam. Idziemy wiec sobie z grubym, on biegl kolo mnie i nagle cala zgraja spuszczonych psow (bo ludzie sobie siedza w parku, gadaja a psy luzem) wzielam grubego na rece a te psy po mnie zaczely skakac, chyba z 5 ich bylo. Ja grubego do gory podnioslam zeby go zaden nie chwycil a te kundle dalej po mnie skacza, po brzuchu po plecach, po nogach :wściekła/y:
w koncu sie wkurwilam i krzyknelam czy by mogli laskawie wziac swoje kundle bo nie mam ochoty zeby po mnie skakaly. Podeszla babeczka i mi mowi: ,,no tak, bo kto jest na tyle madry zeby schodzic do parku z fretka gdy sa psy puszczone"
ale sie wkur*lam po tym i jej mowie: ,,sory bardzo, kto tu ma problem, ja z fretkiem na smyczy czy ty ze swoim spuszczonym psem" a babka mi mowi ze psy nic mu nie zrobia, ze musza go powachac (a ostatnio go jeden white terier chwycil, cale szczescie ze zgazylam go podniesc bo by go zagryzl) i babeczka mi mowi ze to juz nie pierwszy raz kiedy schodze z fretkiem i cisne sie do parku z psami, normalnie nie wiedzialam czy mam sie smiac czy plakac. Nastepnym razem albo wezme mojego D albo zadzwonie na policje, bo mam dosc psow ktore mi skacza po brzuchu, poza tym jest zakaz spuszczania psow w tym parku wiec nie wiem czwemu jeszcze babeczka sie ze mna klocila. Dowala jej mandat to sie zamknie raz na zawsze. Boze co za ciulee z ludzi :/

Ostatnia edycja:
reklama
em_ka, ja nie dyskutuje z takimi. I nas tez spuszczają psy i nawet te wielkie. Ja z moim yorkiem nie raz się strachu najadłam jak mi dog podlecial. Na pyskówki właścicieli mam jeden tekst, który zawsze działa "pani/pan MA OBOWIAZEK prowadzenia pra na smyczy i w kagańcu a ja MAM PRAWO sie bać wielkich psów. Jeśli czegoś pani/pan nie rozumie, to w tej chwili dzwonię na straż miejską oni to wytłumaczą dokładniej" Kiedyś starszy pan na ławeczce był świadkiem tej akcji i aż mi bił brawo. Po tym tekscie właściciel ZAWSZE zapina bydlaka na smycz i więcej nie dyskutuje.

A ja sie wam muszę pochwalić. Dziś będziemy spać pierwszą noc w naszej "nowej" sypialnie. Czyli 1/3 przeprowadzki międzypokojowej już za nami :-D

Witajcie kochane moje ;)

Jeszcze was nie podczytalam ja nie moglam zasnac moze kolo 1szej mi sie udalo.. moj po 6 jechal do pracy dobrze ze mamcia czuwala bo zaspal by:)ma szczescie zdarzyl:) a ja jak poszedl poszlam dalej spac i wstalam o 11 normalnie masakra teraz mykam na sniadanko :)
Życze milego dnia ;)

hej kochane

ja już wróciłam z wojaży i teraz grzecznie będę siedzieć na tyłku, jeśli już to tylko okolice W-wy na wycieczki wchodzą w grę, żebym zdążyła do szpitala w razie czego :-) napisałyście przez tydzień 60 stron, więc tylko ostatnich 10 sobie przeczytałam, żeby w miarę byćw temacie...

remoncik u mnie zakończony, wszystko zrobili tak jak chciałam, więc jak wróciłam to odetchnęłam z ulgą ;-)mamy też wreszcie pierwsze zakupy za sobą i większą część wyprawki kupiliśmy, zostawiliśmy w sklepie fortunę:szok: byłam gotowa na wydatki, ale masakra ile to wszystko kosztuje....

brakuje nam jeszcze wózka i kołyski, na szczęście znajomi pożyczyli nam fotelik taki jaki chciałam kupić, więc 500 zł zaoszczędziliśmy hurra

dodi ja też mam I gr łożyska, to dobrze jest, bo to znaczy, że łożysko jest mało "zniszczone" jeszcze
zresztą II st w 8 msc też jest ok

corin trzymam kciuki, żeby skurce na razie nie wracały i żebyś dotrwała w dwupaku do terminu

pozostałe brzuchatki ;* na dobry tydzień

aha - mam pytanie - czym będzie smarować buzię noworodka na spacery? bo przecież mimo parasolek i daszków słońce i tak dociera... macie coś z filtrem co można używać od pierwszych dni????

witajcie po weekendowo.
w piatek odebralismy lozeczko. nie mozna bylo sie oprzec by go zlozyc. a teraz stoi w pokoiku i normalnie nie moge sie nim na cieszyc.
przyokazji zafundowlam sobie nowy kostium kapielowy, no bo dzien wczesniej wybierlam sie na basen i jak zalozylam moj stary kostium to szfy poszly.:wściekła/y: masakra, najzabawniejsze jest to ze szfy poszly na wysokosci piersi, w pasie jeszcze miejsca troche bylo.

emka, hanami, wlosi przylaczyli sie do rewolucji, strajkuja we Wloszech razem z Hiszpanami. Tez maja dosc wyczynow Berlusconiego i bunga bunga na koszt panstwa. moze razem cos zdolaja.

Corin mialas niezlego stracha z tymi skurczami. dobrze ze jest lepiej, pogadaj tam z malutka by troche jeszcze posiedziala w brzuszku. wazne ze sie spakowalas, ja jeszcze nie, bo nie wiem co tu jest potrzebne do szpitla. 3 czerwca przychodzi do mnie polozna to sie dopiero dowiem.

reszcie zycze milego dnia. buziam

no ja najedzona i z zalem patrze na ciuszki poprane trzeba sie wziasc za prasowanie bo 3 kupki leza a to nie koniec i trzeba zaczac kolejne prania ... wiec do pozniej brzuchatki:*

A ja sie wam muszę pochwalić. Dziś będziemy spać pierwszą noc w naszej "nowej" sypialnie. :-D
gdybyśmy były w innej sytuacji powiedziałabym miłych fiaknców :-D:-D:-D:-D:-Dale podaruję sobie .... pfu pfu głodnemu chleb na myśli :-D:-D:-D:-D

em ka szkoda czasu na głupie baby . potem tylko ludzie mądrzy są po szkodzie. kurde ja bardzo lubię zwierzęta ale np. jestem przeciwnikiem trzymania tzw. ,,groźnych ras" w blokach.

silwia dobrze ze przed przymierzyłaś. gorzej by było jakby wyszło wszystko na basenie :-D

Cześć dziewczynki wczoraj już nie wchodziłam na blog bo nie miałam siły, wizyta gości to nie lada wyzwanie z tak dużym brzuszkiem :sorry2:

U mnie dziś ładna pogoda, wczoraj przeszedł taki hohoł że szok, grzmoty, pioruny, deszcz lał aż siwo było wrrr...

Corin zapamiętaj sen z nowej sypialni, podobno się sprawdza, ja niestety nie pamiętam co mi się śniło :angry:

anulka nie przemęczaj się za bardzo z tym prasowaniem:tak: spokojnie napewno zdązysz wszystko na czas przygotować;-):-) ja dopiero zamierzam robić pranko i prasowanko ciuszków Ok 10'tego czerwca.

silwia wżucaj foteczkę łózeczka, będziemy podziwać :-)

reklama
Ojej - ja jestem w trakcie dnia dla urody: wydepilowałam nogi, zrobiłam peeling twarzy, a teraz siedzę z maseczką ściągającą na twarzy..... czeka mnie jeszcze depilacja twarzy - jak ja tego nienawidze robić....

jutro zabieram się do pedicure - to będzie nielada wyczyn.... :)

a w międzyczasie kompletuję wyprawkę - taką mam nadzieję, że lekarz w piątek pozwoli mi na mały wysiłek to pojechałabym do sklepu po resztę - jakoś ciuszków przez internet nie chcę kupować bez ich macania.....

ale zapomniałam się pochwalić, a w zasadzie pochwalić własnego męża - wczoraj zdemontował szafki i postawił łóżeczko w docelowym miejscu - ślicznie wygląda.... zdjęcia niestety nie włożę, bo się aparat popsuł i jestesmy na etapie kupowania nowego....

aha: własnie zobaczyłam, że nie mam plastrów do twarzy..... wrrr....:angry:

Ostatnia edycja:
Do góry