reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Corin nie "przepałeruj się" żeby brzusio nie kurczyl się znowu:)
Ja tez zaczęłam kompletować wyprawke do szpitala- mam jednoraz. majtaski, podkłady, kosmetyki dla siebie,pizamki dwie, szlafrok, wkładki lakt. Brak mi staników do karmienia. Dla małej tez juz chyba z grubsza wszystko do szpitala mam- oprócz fotelika samoch., w którym malenstwo przywiozę

Ostatnia edycja:
reklama
No mnie tez stanika brakuje ,,, :) fotelik mam ... wkladki mam majciochy mam jedn. pidzamy koszulinowe tez kosmetyki tez i dlaWaldusia tez wszystko mam ... :) tylkot e staniki musze chyba zamowic bo w Toruniu na starowce niema w ogole przepraszam Sa ale 260zl jedna sztuka to dziekuje bo ja moge miec kilka za ta cene :)
Wam tez sie zdarzaja teraz mdlosci w ciagu dnia ?

Witam porannie! Corin, fajno ze juz lepiej, musi byc, no ale spakowac sie mozna, ja tez juz sie bede za to zabierac, juz mam wstepna liste, tylko jeszcze musze poprac ubranka malego, a nie mam jeszcze specjalnego proszku...
Dodi, ja nie wiem jak to z tym lozyskiem jest, pewnie grupa I to dobrze...Dzis mam USG to sie poytam, musze tu z nich wyciskac informacje bo jak nie to nic mi nie mowia... Zobaczymy dzis jak sie maly Mikolajek ulozyl!!!

Kurcze mi tez brzuch twardnieje czesto, zwlaszcza wieczorem, ale pewnie tak juz jest... U nas tez upaly, od 13 do 18 to lepiej z domu nie wychodzic!

Ah, zapomnialam sie pochwalic ze wozeczek juz kupilismy!!! Hiszpanska forma Nurse (nalezy do Jane), model Bandit Be Cool (smieje sie do tej pory z tego "Bandit", coby mi jakis maly bandyta nie wyrosl!!) taki zwykly, lekki w miare, zwinny, 3 w jednym... Jeszcze nam lozeczka brakuje i przewijaka i wsio!
Milego dnia!

A slyszalyscie o tym ze sa takie tendencje do tego ze jak ma ssie chlopczyka to ... z reguly sie go "przenosi" ? CZy to jakis kolejny zabobon

Załączniki

• Zdjęcia-0128.jpg
    Zdjęcia-0128.jpg
    35,1 KB · Wyświetleń: 45
hanami super że już wózeczek macie .trzymam kciuki za wizytę.
ja też powoli będę pakować torbę . trochę mi jeszcze zostało do dokupienia .
veronique nie nie słyszałam ... ale chyba nie ma reguły . córcię przenosiłam 10 dni . fotka super. mamcia jak ta lala
corin co do staników czasem te targowe najlepsze .grunt to dobra bawełna . i cena super

Witam.
Corin dobrze że skurcze przeszły. Do szpitala powinno sie byc przygotowanym najpóźniej miesiąc przed porodem, ale zawsze warto trochę wcześniej. Ja juz też muszę się zacząc szykować. Trochę rzeczy muszę dokupić. Koszulki i staniki mam po pierwszej ciąży. Tam gdzie będę rodzić na szczęście nie potrzebuje nic dla maluszka, wszystko zapewnia klinika łącznie z ubrankiem na wypis dziecka.
Weronika to kolejny zabobon. Moja siostra ma dwóch synków urodzonych 7-10 dni przed terminem, a dwie koleżanki z pracy rodziły chłopaków w 37 tyg. Na pewno nie zależy to od płci dziecka.
Kasia masz rację że lepiej czasem nie słuchać tych strasznych opowieści o porodach. Każdy przeżywa to inaczej i dopóki człowiek sam tego nie przeżyje nie ma co panikować. Ja też przed pierwszym cc się nasłuchałam jak to długo dochodzi się do siebie, jak boli bo to operacja. Na szczęście potrafiłam się nastawić pozytywnie. Ogarnął mnie spokój, nie dopuszczałam innej myśli do siebie, tylko taką że wszystko będzie dobrze. I tak też było.

hej dyńki:-p veronique wyglądasz rewelacyjnie a jaki maluśki brzuszek masz....
co to przenoszenia chłopców to ja pierwsze słysze nie ma reguły i tyle.
hanami gratuluje zakupu :-) czekam na wiesci po wizycie ;-)

hej Bąble!!!
corin dobrze, ze poki co wszystko sie wyciszyło. My z rozia tez juz w pelni spakowane do szpitala:)
dodi ja na usg ma info o dojrzaloci lozyska, na ostatnim z 32 tc byl stopien I :)
kasiulka dobrze ze jestescie cale i zdrowe!!!

milego dzionka!!!!

reklama
Do góry