reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Hej dziewczyny. Pisze z domu. Spakowalam się wczoraj, wzięłam nospe i polozylam. Skurcze trwały aż zasnelam ale już nie były bolesne. Strachu się najadlam co niemiara ale wychodzi na to ze to były wyjątkowo upierdliwe skurcze przepowiadajace. Naprawdę się bałam ze coś się dzieje.
Dziś od rana kompletuje torbę do szpitala dla mnie i dla Ewci (brakuje mi kilku rzeczy) Nie ma zmiluj. Muszę tez załatwić kartę NFZ (zmiana adresu).

reklama
Witam porannie,
trzaska burza od 5 rano i jak tu spać? Nawet malutka wali bardziej niż zwykle;)
Zjadłam kanapki z nutellą i juz spać nie mogę.
Dodi łożysko masz super jak I. Ja już II czyli weszłam w nieco straszy etap:). Przy III nalezy spodziewac się decyzji lekarza co dalej choć nie zawsze musi prowadzić to do wywoływania wcześniejszego porodu. W łożysku odkłądają się zwapnienia w żyłach i mniej krwi moze przepływac i subst. odżywczych w związku z tym.
Corin kochana daj znać w miarę możliwości !!! Trzymaj się!
OO zauważyłąm Corin że napisałaś włąsnie......:) dobrze ze w domu jestes

witajcie
corin, super, że to nic poważnego..a skurcze faktycznie upierdliwe.. oby Cię częściej nie męczyły
dodi, ja niestety nie mam takiej informacji, co bardzo mnie denerwuje.. mało tego lekarz nawet nie mówił o usg dotyczącym oceny łożyska i ogólnego stanu, wiec nieco się martwię czy oby nie zapomniał..

ja od rana na bolących stopach - ja już nie daje razy..nawet chodzić się nie da, a niestety nie mogę sobie póki co pozwolić na siedzenie:no:

miłego dnia

Dodi - ja grzyby zjem, ale jednego, do wedlinki....pierwszy raz wmłóciłam (dosłownie) pół słoika na raz......Zaraz lecę do sklepu - kupię truskawki, kefir i maślankę, a co! ;-) :p Ja też mam I stopień dojrzałości, a to chyba dobrze na tym etapie. Tylko usg z 29tyg pokazuje mi, tak wylicza, że dzidzia jest duża jak w 31tyg4dni :-O Lekarz który mi robił to usg (w szpitalu, po tym wypadku) twierdził, że dziecko jest tak duże, że do porodu to będzie cyt. "Małe pięć kilo".....Taaa.....Po prostu jest wysoka, jak mama i tata....

YouTube - ‪Clio's Freebirth‬‏
O porodzie - pozytywnie | Blog przedPORODEM - blog o ciąży i porodzie
tak na dobry sen, bo nie ukrywam, ze zaczynam sie bac porodu i wkurza mnie, jak wszyscy mi mowia, jaki porod jest koszmarny ale szybko zapomne o bolu - to dlaczego te osoby nie zapomnialy i mnie strasza???? moja mama mnie pociesz, ze miala latwy porod a ja do tego szukam info. pozytywnie o porodzie :) wszystkim nam zycze latwego porodu!

Zawsze możesz powiedzieć - dziękuję, nie chce tego słuchać. Choć z postem może być trudniej. Ale w takim razie nie czytaj takich informacji, włącz sobie blokadę (w głowie). Ale z drugiej strony - co mogę Ci powiedzieć o porodzie, który faktycznie boli jak diabli? Choć nie wszystkich - każdy ma inny próg bólu. Koleżanka mówi, że wolałaby urodzić trzecie dziecko niż iść do dentysty.....Myśl pozytywnie, może należysz do takich osób. A jeszcze angdota mi sie przypomniała, z filmu, tytułu nie pamiętam:
Koleżanka przywozi drugą koleżankę do porodu i mówi do lekarki: proszę zadbać, aby było to dla niej podniosłe przeżycie. A lekarz na to: na takie przezycie zapraszam do filharmonii.....;-)

Miłego dnia dziewczyny :-)

witam
corin ale dzis czujesz sie lepiej . odpoczywaj , leż i nie martw się domem.

u nas pogda sie zepsuła. pada , wieje wiatr :wściekła/y:gorąco źle , zimno źle
co do porodu ja jestem panikara i niestety umiejętnie sama się nakręcam ale bedę z tym walczyc
kkasiulka miłego miłego

Hello Dziewczyny!

Corin, cieszę się, że skurcze minęły - ja bym dla pewności jednak poszła do lekarza sprawdzić, czy wszystko OK.

Kasiulek, współczuję wypadku - dobrze, że nic Wam się nic nie stało. I zazdroszczę górskiego spaceru - ja uwielbiam długie spacery - potem sobie odbiję z wózkiem.... :) no i słowa o lekkiej histerii, żeś mi z ust wyjęła.... :)

Sestinka, Madzia, Konwalinaka - poranne buziaki!

Edit: wczoraj przeczytała o rozpakowanej sierpniówce - Ona w zasadzie Lipcówka była, bo Mały się urodził w 31 tyg, a to było 10 maja.... ale wydaje się, że z Maleństwem wszystko w porządku - oby!

Ostatnia edycja:
balkan za tydzien mam wizytę, wiec poczekam jeszcze, chyba że akcja się powtórzy.

Właśnie wróciłam z targu, kupiłam wszystko czego mi brakowało, więc torba spakowana juz jak trzeba. Udalo mi się kupić nawet stanik do karmienia za 15 zl :-D Nie firmowy, zwykły targowy ale z przadnej bawełny. Niestety pani miała ostatni w moim rozmiarze ale obiecala mi ze na piatek sprowadzi jeszcze 2. Mysle ze 3 mi wystarcza w zupelnosci.

Zadzwoniłam tez do NFZ, jutro lece do księgowej po odpowiedni druk, a pojutrze jade wyrabiac tą kartę.
Normalnie dostałam takiego pałera z szykowaniem tego typu rzeczy i tak długo zwlekalam...

reklama
Hej Corin Hej kobietki :) wlasnie kiedy powinno sie juz pakowac do szpitala ... :) bo ja przyznam sie ze jeszcze nie jestem spakowana... :|
A z samopoczuciem tez nie za dobrze czesto mi sie spina brzuch ... Ginekolozka mowila mi ze moze tak byc do 10 razy dziennie ... czasami czuje to spiecie ... bo nie da rady tego jednak nie odczuc ... i ... zdarzy mi sie ze boli mnie podbrzusze biore wtedy nospe i leze plackiem ...
Te uaply chyba na nas wszystkie nie za dobrze wplywaja ... mnie osobiscie mdli i juz nie wiem co jesc

Do góry