reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Dziewczyny, z tego co wiem, to jak sie karmi piersia, to nie mozna jesc truskawek, bo bardzo uczulaja. Rozumiem, ze w ciazy jest inaczej, bo widze, ze wy truskawki jecie. To moje ulubione owoce i martwilam sie, ze nie bede mogla ich jesc...

Korzystaj teraz póki możesz

Konwalianka
hoho ile wiadomości. Wszystko podobne z moim szpitalem ale u mnie jedynka 100zł. I tez nie pamietałam zapytac się o szczepionkę

Ja dalej zapindalam z obiadkiem i praniem, to znaczy ja nastawiam a Maciek wiesza..........

reklama
konwalianka super ze moglas sobie takie zwiady zrobic, nie wiem czy u nas jest taka mozliwosc :/ nigdy nie slyszalam zeby ktos oprowadzal po szpitalu, oczywiscie jesli chce sie zapytac to powiedza ale .. zapytam szwagierki

co do oczkow to ja chyba bede przemywac woda przegotowana, choc sol fizjologiczna nie jest zla. Rumianku raczej nie.

miriam ja zjadam wszystko teraz poki moge, w takich ilosciach jakie tylko jestem wstanie pochlonac. Nie raz slyszy sie kobiety na salach przedporodowych wsiagajace sliwki badz czeresnie bo pozniej juz tak objadac sie nimi nie mozna :-D

ja przyszlam z centrum zdrowia. Wyobrazcie sobie jakie debile tam siedza. Podeszlam do recepcji i pytam gdzie znajde polozna, wiec skierowala mnie na I pierto sala 13, pukam a tam zamkniete, kobitka ktora czekala na lekarza powiedziala mi ze wyszla 5 min temu, wiec stwierdzilam ze poczekam (w koncu byla godzina 13:30 i sobie pomyslalam ze zdecydowanie za wczesnie zeby opuscila miejsce pracy) siedze, siedze, siedze, zaczelam grac w golfa na komorce. W koncu sie wkurzylam, schodze do recepcji i mowie ze tej poloznej nie ma, jak wyszla tak nie wrocila, a ta sama babka ktora mnie wyslala do pokoju 13 powiedziala ze w takim razie jak jej nie ma to juz wyszla bo musiala cos zalatwic. Ja zrobilam mine stosowna do sytuacji : :eek: i sobie mysle (ty piz*o to mi nie moglas tego wczesniej powiedziec, a jak glupek czekalam 30 min pod pustym gabinetem) potem mi zakaly zadzwonic i sie umowic na wizyte z nia, a wczoraj mi powiedzieli zebym nie dzwonila tylko przyszla bezposrednio do niej. I rob se babo co chcesz z takimi debilami. Ani tak ani srak :/

tak sestinko, jestem spokojniejsza :)
wisienka, noo to znacznie taniej..
emka, debili i ludzi nieżyczliwych nie brakuje..ech
Asia, super, czyli kolejna dziewczynka będzie walczyć o naszych chłopców :-)

no i przyjechał do mnie kurier, ale pudło mi przywiózł.. mam już niemal wszystko co przychodzi mi do głowy.. trzeba będzie to zrewidować z listą :)

emka no faktycznie kupa straszna
konwalianko ja Mackowi przemywałam solą, kupowałam taką w małych ampułkach.U mnie tez juz lista prawie zamknieta. Nie mam tylko kosmetyków ale je dostaniemy na SR i w czerwcu kupujemy wózek. Dostalismy nawet fotelik do karmienia i fotelik samochodowy

Hej Mamusie! Witam Was po długiej przerwie.
Byłam w Polsce przez 3 tygodnie. Akurat nocą przed moim przylotem zmarła moja babcia. Była bardzo schorowana i od dwóch lat modliła się tylko o śmierć. Nie byłam więc zaskoczona, ale smutno, bo miałam nadzieję, że jeszcze ją zobaczę :( Teraz będzie czuwać nad nami z góry.
W Polsce dowiedziałam się wreszcie jakiej płci jest mój dzidziuś! To chłopiec! Tak jak z mężulkiem sobie wymarzyliśmy :)
emka znów dobrze obstawiła.
Tabelka już uaktualniona.

Ściskam Was dziewczyny serdecznie i postaram się teraz więcej bywać.

asiac super wiesci :-) kolejna kobitka w drodze ^^

MADZIA przeraza mnie ten robak w twoim avatarze :-D wyglada jak te moje karaluchy argentynskie co je mam dla jaszczurki :-D

heledorka ciesze sie bardzo ze potwierdzily sie moje obstawy :-D i przykro mi z powodu babci
[*]

ja własnie zjadłam tone arbuza i kalafiorka z bułka tarta..i...na bank bede wymiotowac..z obzarstwa, boze no nigdy tak nie wcinalam, masakra, przeciez moglam po prostu sobie zjesc dla przyjemnosci, no ale gdzie tam..nawpychalam sie jakbym przez miesiac nic nie jadla:zawstydzona/y:
konwalianka super wiesci!!! ja tez o szczepioni musze zapytac i jak to jest z tym podaaniem wit. d, bo jestem zielona.
asiac gratuluje dziewczynki!!
heledorka a tobie gratuluje chlopczyka!!!
em_ka szkoda nerwow na debili
wisienko super, ze tyle rzeczy dostaliscie, tylko pozazdroscic:)

wogole jak patrze na moj suwaczek i widze 43 dni do porodu, do tego ze 20 trzeba odjac, bo do konca nie wytrzymam to zostaje jakies 20 dni do rodzenia:szok::szok:tosz to niemozliwe!!

reklama
corin a wit.D to można sobie ot tak kupić? ja wiem, ze w szpitalu dają..ale pamiętam też że siostra faktycznie po kropelce dawała już w domu, ale nie pamiętam jak długo

Do góry