reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

no ja w 40 wchodzę, ale 42 jest już komfortem na myślę ostatnie kilka tyg.Jak siadam to się nie wpijają portki. Bluzki to róznie, wiadomo jedna nr zawyzona , jedna zanizona:)ale biust urózł mi tylko o rozmiar więc gdyby nie brzuch to i 38 nadal wciągałabym:)

reklama
kwoka to dobrze ze jak na razie z maluszkiem ok, moze nie bedzie zadnych komplikacji, w koncu jestesmy juz coraz blizej niz dalej wylotu :-)
co do wysokosci macicy to dupke malej (ze sie tak wyraze) czuje dokladnie na wysokosci mostka po prawej stronie zawsze jest cialkiem ulozona, jestem pewna ze to dupka i reszta cialka bo gowke ma na pewno osadzona b.nisko co potwierdzaja codzienne czkawki ktore czuje w kroczu. Podejrzewam ze moje malenstwo az takie male nie bedzie skoro ja tak wysoko czuje mimo tego ze jest glowka w dole. Ale sie okaze na wizycie 20 czerwca

konawalianko dzieki! jestem teraz madrzejsza:) zamowilam ten aspiratorek i spray:)
teska zadnych wyrzutów mieć nie powinnas a rodzinka na pewno zrozumie.ja mam 29 maja przyjecie mojej chrzesnicy i tylko małz jedzie, wszyscy rozumieją a ja wyrzutów nie mam zadnych:)

Co do rozmiarow caly czas nosze bluzki sprzed ciazy, oczywiscie te babydoll albo te co sie ladnie rozciagaja. Rozmiar 38 nie ulegl zmianie, bluzki 36 czekaja na lepsze czasy, bo skoczylam z malego B na duze C no i klops, pewnie dopiero po karmieniu sie zmieni, oby tylko bioderka wrocily do 36.

Hej brzucholki! Ja wczoraj byłam u ginka, znów ciśnienie wysokie,dostałam dalej zwolnienie,mam w poniedziałek badania w szpitalu w poradni ciąży wysokiego ryzyka,przełozyli mi bo strajkowali a ja czekam i się męczę.U nas gorąc dlatego lekarz zabronił mi wychodzić do czasu aż nie bedzie chłodniej,powiedział wieczorami mozna ale tez nie za długo,zabronił wysiłku i sprzątania w domu.Wszystko z powodu tego ciśnienia i puchnięcia nóg:( ale cóż trzeba to jakoś przetrzymać i nie dać się zwariować.Na infekcję i swędzena dał mi clotrimazol dopochwowo,może pomoże.

Mimi w takim razie uwazaj na siebie i stosuj sie do zalecen lekarza wypoczywaj:)a clotimazol tez uzywalam ,dobry lek i naprawde pomaga :)

Ja tam się nie przejmuję rozmiarami,odchudzać się będę po ciąży,biust mi urósł znacznie więc nie mieszczę się w ciuchy sprzed ciąży,latam w tunikach i sukienkach i legginsach,specjalnie kupiłam takie by po ciąży też mozna było w tym chodzić:)teraz maluch jest najważniejszy by jemu było dobrze i wygodnie i by szczęśliwie donosić,takie mam podejście bo schudnąć choć cięzko zawsze można,trzeba czasu i cierpliwości,a nie wszystkim jest dany wygląd modelki zaraz po ciąży:):-)

Ja przytylam chyba w kazdym miejscu ciala i nawet nie wiem jaki rozmiar teraz bylby dobry, bo chodze zazwyczaj w spodniach dresowych i tyle. Tak mi najwygodniej.

hej dziewczynki :-)

Dziś taka piękna pogoda aż chce się żyć :-)

Już po wszystkim, po badaniu glukozy:-D w sumie wszystko było OK ale mam mega wielkie siniaki :wściekła/y: jakoś żle się wkuła, tylko raz jej się udało dobrze to zrobić. A kłuli mnie 3 razy.
Glukoza była ok wcisłam połowę cytryny i wypiłam zimnego drinka :-) luzik w ramionkach :-)

reklama
Teśka, kobieto wyzbyj się wyrzutów sumienia.. my mamy dwie komunie, jedną w następną niedzielę, następną 19 czerwca, obie naszych chrześniaków.. Ponieważ już na święta lekarz warunkowo mi pozwolił wyjechać, teraz nie było innej opcji, więc nawet Paweł nie jedzie bo to 270km w jedną stronę (pisałam Wam tutaj jakie boje o to z teściową przeszłam, ale to Paweł zdecydował, że mnie nie zostawi). Uważam, że CI którzy mają jakieś obiekcje, mają sami problem.. każdy myśli o tym co dla niego najlepsze - trudno, są rożne sytuacje.. ja w 9 miesiącu nie będę jeździć jak idiotka

co do ciuchów, to ja też nosiłam 36 lub 38 - zależnie od rozmiarówki.ale teraz spodnie 36 musiałam odłożyć na pułeczkę, bo na tyłek wejść nie chciały..mieszczę się w 38, ale nie dopinam w brzuchu, co jest oczywiste..mam za to takie dwa grube paski i czasem wykorzystuje je do przedłużenia pasa tych spodni, że nie widać, że nie dopięte :-Dgeneralnie daje radę..ale dzisiaj odkryłam, że jedne z nich, moje najulubieńsze przecierają się przy tylnej kieszeni :-(
a po domu chodzę tak jak Ania, czyli w dresach

Do góry