reklama
konwalianka
Mały bąbelek
maqnio, najlepszy jest podobno aspirator Frida (ja kupiłam tutaj Frida aspirator do noska dla niemowląt + filtry (1609821796) - Aukcje internetowe Allegro) i do niego jest też spray (tutaj: NoseFrida spray do noska dla niemowląt 280 dawek (1608555173) - Aukcje internetowe Allegro) - nie jest bardzo drogi. Na pewno są tez inne odpowiedniki, ale moje koleżanki poleciły mi ten, wiec zakupiłam
Anula, u nas jest Tymek, chociaż ja ciągle myślę o Mikołaju lub Henryku - mały sam zdecyduje chociaż literki szykuje na Tymka:-); nie obawiaj się.. masz jeszcze czas..
ja tez wchodzę w 40, na szczęście..
no i wreszcie skończyłam prasowanie.. 2 pralki małego i 3 nasze - uff.. mam dość
Anula, u nas jest Tymek, chociaż ja ciągle myślę o Mikołaju lub Henryku - mały sam zdecyduje chociaż literki szykuje na Tymka:-); nie obawiaj się.. masz jeszcze czas..
ja tez wchodzę w 40, na szczęście..
no i wreszcie skończyłam prasowanie.. 2 pralki małego i 3 nasze - uff.. mam dość
Ostatnia edycja:
maqnio
Mamusia Różyczki
konawlianko dzieki kochana!! wiem ze to moze smieszne ale po co sa te filtry i spray? normalnie wogole to dla mnie jakas czarna magia.tym sprayem to sie zakrapla nosek przez czy po zastosowaniu aspiratora? a filtry to p oto, zeby zawartosc noska zatrzymac?
Anula1989
Fanka BB :)
Konwalianka moj typ to Maciej ale nikt sie nie zgadza a Bartosz to takie sobie wolalam to niz Szymon bo tak kazdy chce ale dla mnie to nie do przyjecia:-)pomyslimy nad Adamem bo moj to nawet bierze pod uwage;-)
Postanowilam zrobic cos dla siebie i maluje paznokcie u nog bo wezme letnie buty:-)
Postanowilam zrobic cos dla siebie i maluje paznokcie u nog bo wezme letnie buty:-)
em_ka z tymi biodrami to już zaczynam się stresować, bo nawet spodnie które bez pasa dosłownie przelatywały przezemnie teraz nie dadzą się zapiąć. Tłuszcz to to raczej nie jest tylko kości chyba się do porodu szykują. Obawiam się tylko, że po porodzie schudnąć schudnę, ale spodni starych już mogę nie włożyć No ale trudno....
A ja dzisiaj już po wymazie. Tak sobie myślę, że robi się je już w 34-35tc bo tydzień prawie trzeba czekać na wynik, a jak się okaże, że coś jest nie tak to potem 2 tygodnie na antybiotyki (a wiem z doświadczenia, że w ciąży można coś złapać nie wiadomo jak i nic nie czuć), no i potem tydzień na sprawdzenie czy już jest ok i mamy koniec 38tc. Ale jako, że nie kosztuje to za dużo to tak sobie myślę, że dla pewności jak teraz będzie ok, to w 38tc i tak zrobię jeszcze raz....
A przy okazji wycieczki zobaczyłam idąc do samochodu coffe heaven i nie mogłam się powstrzymać
A ja dzisiaj już po wymazie. Tak sobie myślę, że robi się je już w 34-35tc bo tydzień prawie trzeba czekać na wynik, a jak się okaże, że coś jest nie tak to potem 2 tygodnie na antybiotyki (a wiem z doświadczenia, że w ciąży można coś złapać nie wiadomo jak i nic nie czuć), no i potem tydzień na sprawdzenie czy już jest ok i mamy koniec 38tc. Ale jako, że nie kosztuje to za dużo to tak sobie myślę, że dla pewności jak teraz będzie ok, to w 38tc i tak zrobię jeszcze raz....
A przy okazji wycieczki zobaczyłam idąc do samochodu coffe heaven i nie mogłam się powstrzymać
basieniak ja tez nie mam tego problemu z powodu tluszczu, wiadome ze troszke przybralam w tyleczku , ale zawsze mialam dosc szerokie biodra a teraz w ciazy dodatkowo sie poszerzyly. Ale nie martw sie, gwarantuje ci ze po porodzie wroca do swojej pierwotnej formy, ja zawsze mialam rozmiar 38 (nawet jak bylam mega chuda to i tak zostawal ten rozmiar z powodu szerokich bioder) i nie chce go zmieniac na 44
Dzis mialam wizyte poloznej, uff wszystko OK obawy potwierdzone, watpliwosci rozwiane. Mam silne skurcze jak chodze, niby Braxtona, ale bardzo odczuwalne co moze otworzyc wczesniej szyjke, ale nie musi. Serduszko maluszka bije bardzo ladnie, obecnie 140, lezy bardzo nisko i mocno jest osadzony. I tu pytanie do Was na jakiej wysokosci macie macice, bo ja na 30 cm tzn, ze zaczela mi schodzic w dol. Dziecko jest bardzo malutkie, pupka jest na wysokosci mojego pepka, brzuch mam bardzo duzy przez wielka ilosc wod plodowych, mlody ma basen, wiec moze sie jeszcze bardzo dlugo czuc swobodnie. Jak poloze sie na boku to biedak spada, a brzuch robi sie plaski, smiesznie to wyglada. To jest odpowiedz dlaczego zawsze trace 10 kg po porodzie, same wody moga wazyc z 5kg a do tego dziecko, krew, lozysko. Za 3 tyg zaczynam akupunkture na skracanie sie szyjki macicy, jestem ciekawa czy rzeczywiscie pomoze mi to szybciej i bezproblemowo urodzic. Lece poczytac co naskrobalyscie.
em_ka ja też zawsze nosiłam 38 albo nawet 36 ( o ile znalazłam dobrą długość przy moim 180;-) ) ale mam dwie koleżanki które spokojnie schudły po ciąży i wyglądają bardzo szczupło, ale mimo iż tego nie widać to jednak mówią, że po pierwszej ciąży musiały wszystkie spodnie wymienić. Ale skoro tego po nich nie widać to najważniejsze;-)
konwalianka
Mały bąbelek
Maqnio, spray stosuje się głównie gdy widzisz, ze maluch ma problemy z oddychaniem, a wiemy, że dzieci tylko przez nos oddychają, wówczas wtryskuje się i on rozpuszcza wydzielinę, która aspiratorkiem "wyciągasz". Filtry są po to abyś Ty wydmu****ąc nosek, nie najadła się tej wydzieliny. Podobno można je wrzątkiem sterylizować, ale z czasem tez się zużywają, więc ja od razu zakupiłam dodatkowy zapas. Na opakowaniu piszą, aby wymieniac za każdym razem, ale to też bez sensu, bo jak maluch ma katar to aspiratora używasz non stopkonawlianko dzieki kochana!! wiem ze to moze smieszne ale po co sa te filtry i spray? normalnie wogole to dla mnie jakas czarna magia.tym sprayem to sie zakrapla nosek przez czy po zastosowaniu aspiratora? a filtry to p oto, zeby zawartosc noska zatrzymac?
Anula, widzisz.. to ja tak mam z Mikołajem..Paweł za nic nie chce się zgodzić..
Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie mamusie i maluszki Ja cos ostatnio nie mam weny do pisania ,co sie wezme pisac to niewiem co napisac i nic w koncu niepisze ,chociaz czytam was i naprawde to lepsze jest niz niejeden bestseller ksiazkowypogoda dzisiaj piekna ,bylam na zakupkach malych i wiecie co kazdy znajomy mysli ze juz urodzilam,a ja na to no juz dawno nawet drugie juz w drodze jak widaca to wszystko przez to ze przed wczoraj kupilismy wozeczek od znajomej ,i musielismy prowadzic go do domu na piechote ,no i chyba niektorzy pomysleli sobiewiecie mamy wesele 4 czerwca mojego ciotecznego brata ,mielismy isc ,ale teraz mam powazne watpliwosci i chyba niepojdziemy jednak ,bo ja juz bende w 8 miesiacu i dla mnie moze byc ciezko ,nawet w ostatni weekend bylismy u znajomych na grilu posidzialm z 3 godziny i dla mnie bylo dosc poszlam spac.myslicie ze powinnam miec wyrzuty sumienia z tego powodu ze niepojde ?dla mnie wazniejsze jest zdrowie moje i maluszka ale to chyba normalne