reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Hej dziewczyny. Moje samopoczucie mnie dziś zabija. Boli mnie żołądek, mam mdłości i paskudną zgagę. Do tego jestem strasznie osłabiona. Mam już na prawdę dość:zawstydzona/y:Płakać mi się chce i nawet ryczę z bezsilności.
Jeszcze wytrzymam jakoś miesiąc i prosze Boga żeby urodzić w 38tc:zawstydzona/y:

reklama
Mnie tez zgaga meczy caly dzien, ;przechodzi na chwile i wraca. I kregoslup boli cholernie ale
Wisienka damy rade! Bo po pierwsze nie mamy wyjscie, po drugie juz przeciez tak niewiele zosatlo (!) i po trzecie wszystkie dobrze wiemy ze warto teraz sie meczyc zeby za pare tygodni zobaczyc na swiecie nasz maluszki:)

Cześć Kochane:)
Wisienka Ty to się wymęczyć Biedulko. Ta ciąża daje Ci w kość. Trzymam kciuki, żebyś urodziła w 38 tygodniu, albo żeby zaraz opuściły te paskudne dolegliwości.
Ja czasem też miewam mdłości i zgagę mam prawie cały czas, trochę pomagają migdały. Na biegunkowe bóle brzucha pomaga mi trochę Linex Forte.

Cześć dziewczyny.
Przepraszam ze nie zagladam ale od tygodnia leże prawie całymi dniami. Dopadaja mnie skurcze kiedy chodzę, ale jakieś takie dziwne. Nie są bolesne ale nie jest to tez zwykle twardnienie brzucha. Poczekam jeszcze trochę i jak mi nie przejdzie to pojadę to skonsultować do lekarza.

Oj Corin, już się zaczęłam martwić, co z Tobą..... mam nadzieję, że te skurcze to normalne przeforsowanie organizmu, a nic poważniejszego.... a na razie leż - niestety każdy lekarz po kolei mi mówi, że leżenie to najlepsze wyjście..... A jak tam Teściowa?

Wisienka, strasznie Ci Biedaku współczuję..... i nic Ci nie będę radzić, bo nie znam się na tym..... :( mam tylko nadzieję, że nagle minie i będziesz się mogła cieszyć końcówką ciąży..... trzymam kciuki, żeby tak się stało - wielkie zaciśnięte kciukasy!!!!

corin myslalam ze juz cos sie Tobie stalo :(
A ja dzisiaj jednak nie odwiedzilam oddzialu bo ciocia ma do czwartku urlop i dostalam zaproszenie na piatek po 15stej ...
Juz pisalam Maqnio w PW ze spotkalam sasiadke ktora rodzila rok temu i nawet nie wypytywalam sie jej co i jak .. bo wiem jak na mnie to wplywa to jak na zlosc SAMA zaczela mi gadac , ze bol jest koszmarny .... ze mdlała ... ze miala 5 cm rozwarcie to powiedziala ze jak nie dadza jej znieczulenia ... to nie wytrzyma ii umrze no TRAGEDIA ... powiedziala ze ma niski prog bolu ( to niby calkiem jak ja )
No i w kazdym badz razie corazb ardziej sie zastanawiam czy ja podolam ... SKORO to AZ TAK BOLI :( jestem przerazona
Kurka Corin a nbo-spa nie pomaga ??? Przeforsowalas sie !!! :/Kurdee...

Ostatnia edycja:
Balkan, problem w tym, ze właśnie nic takiego nie robię wiec przeforsowanie nie wchodzi w grę. skurcze mnie łapią w rożnych momentach same z siebie. Trzymają kilka sekund i puszczają, pare minut przerwy i od nowa. I tak kilka powtórzeń albo kilkanaście. Potem odpuszcza zupełnie.

reklama
Wisienka, trzymaj sie! Juz tak niedaleko... Niedlugo o tym wszystkim zapomnimy. Ja mam tez bardzo kiepski dzien (skurcze, bol glowy, kiepskie wyniki badan...). Mowie sobie, ze na pewno cale to cholerstwo minie i wreszcie zaczne sie czuc jak czlowiek. Sciskam

Vero, boli, ale jest podobno do przezycia. Potem tylko urasta w opowiesciach jak jakies monstrum:szok:

Corin, witaj ponownie

Do góry