reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Pippi, najlepiej oprzeć się na tesyach fotelików, jak np ten:
Foteliki samochodowe : Ranking 2010

większość fotelików w komplecie z wózkami jedo, czy x-lander posiadają tylko atesty, a nie są notowane w testach bezpieczeństwa..... podobno najbezpieczniejsze są foteliki z bazą isofix - kiedyś mówili w TV, że większość śmiertelnych wypadków niemowląt wynika ze złego przyczepienia fotelika.....

Patrcja, super wiadomość! Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, u której wyszła cukrzyca ciążowa - poszła do szpitala na krzywą cukrową i się okazało, że wszystko jest w porządku - cukrzycy nie ma.... :) i nie wiem, czy w takiem razie powinno się robić badania 3 razy, żeby mieć pewność wyniku? bo niby skąd wiadomo, że ten drugi to właściwy, a nie ten pierwszy.....?

reklama
Czesc Brzuchatki

U mnie przeprowadzka pelna para, po prostu jeden wielki bajzel....

POMOZCIE - odebralam wyniki moczu i nieco mnie zaniepokoily... Mam glukoze w moczu, 211 mg/dl. Mialam test obciazenia glukoza jakis miesiac temu (75g) i wyszedl ok, tzn 84 na czczo i 122 po 2 godzinach. Skad ten cukromocz??? Podobno jakies zaburzenia sa normalne w ciazy, ale ten wynik wydaje mi sie za wysoki. Czy mialyscie podobna sytuacje? Dzieki wielkie za pomoc:-)

Super wiesci od Patrycji!!! Mam nadzieje ze u mnie tez bedzie przyslowiowy maly deszcz z wielkiej chmury:-(

Buziaki w ten ponury dzien

Ostatnia edycja:
Asiu witaj z powrotem :-) i pisz jak się macie??

Pipi uważam że prawie wszystkie foteliki są bezpieczne a zwłaszcza te firmowe, bo stworzone są aby chronić nasze dzieci w samochodzie, ale najważniejsze jest to aby był odpowiednio przypięty pasami tak jak pisze balkan.

Dziewczyny a co myslicie o tych wszystkich majtkach wyszczuplajacych/modelujacych (podobno pomagaja skorze "sie wstapic") albo pasach wyszczuplajacych? Myslicie ze warto w to inwestowac i beda efekty?

Heeej kochane Lipcoweczki! Witam po przerwie, bylam na polnocy Hiszpanii, w malej wioseczce bez internetu odpoczywalismy od zgielku Madrytu...bosko bylo, wsrod zieleni i wiejskich zyjatek!
U nas ok, Nicolas kopie juz prawie zawodowo, brzucho rosnie i rosnie (wrzucam fotke na osobny watek!).. Jedyne co mi "dolega" to to iz opadam czesto z sil, kondycja juz nie ta sama, i czasem jak gdzies wyjde to musze siadac i odpoczywac, bo mi sie slabo robi...tez tak moze macie?

No i znowu po mojej nieobecnosci mam zaleglosci u Lipcoweczek, postaram sie odrobinke ponadrabiac aby byc na biezaco! Obejrzalam juz galerie brzuskow - sliczne wszystkie!!!

balkan właśnie przed chwilą sprawdzałam różne testy z ostatniego roku i ten też widziałam ;-) tak, ta baza Isofix wszędzie piszą, że najważniejsza przy wypadkach tylko sam fotelik Maxi Cosi kosztuje ok 500 zł, a z tą bazą 1200...:szok: co prawda w pierwszym lepszym sklepie, więc trzeba by poszukać
kociątka ja niestety nie pomogę, nie miałam cukru w moczu.. a może od razu zadzwoń do swojego lakarza zamiast czekać do wizyty?
ania23 w szkole rodzenia położna mówiła, że owszem wizualnie to działają takie gacie obciskające, ale są niebezpieczne dla zdrowia, bo spłaszczają brzuch wciskając wszystko do środka, co powoduje że macica jest spychana do dołu, a to może grozić na starość wypadaniem .... :szok: wystarczająco mnie nastraszyła i ja żadnych takich kupować nie zamierzam, najwyżej dsłużej pochodze w ciążowych ubraniach ;-)

wydrussia właśnie o maxi cosi słyszałam, że dobry i Recaro podobno zbiera ostatnio nagrody, tylko wtedy trzeba by adapter do wózka, bo do mojego wybranego by nie pasował... ale już wolę, żeby do wózka nie pasował, a żeby był sprawdzony, bezpieczny do jazdy samochodem... jestem w kropce :baffled:
jak pojedziesz do sklepu, to koleś wyjdzie z siebie i będzie zachwalał właśnie te dwa które napisałaś..a ja uważam, że jedo jest równie dobry.. nie da się ukryć, że dochodzi jeszcze kwestia kasy, maxi cosi to koszt ok. 700-800zł, już nie pamiętam dokładnie..
kociatka - nie martw się na zapas.. lekarz z pewnością wszystko wyjaśni
Aniaa, ja planuję nosić takie majtochy, ale to dopiero po jakiś 2 tygodniach od porodu (chociaż moja koleżanka nosiła już po powrocie do domu), w każdym razi podobno się przydają, bo faktycznie pomagają wchłaniać się szybciej skórze..podobno powinno się zacząć je nosić, od momentu, gdy nie czuje się już bólu kurczącej się macicy..

a ja właśnie wstałam.. kurier obudził mnie domofonem..swoja drogą umarłego by obudził..niestety przyszedł ruter, ale czego się spodziewam jak nic innego nie zamówiłam..i nadal nie mam do tego weny, i głowy, i ochoty.. naprawdę coś mnie dopadło.. taki beznadziejny stan..

super, że u Patrycji to tylko pomyłka - oby tak zostało

balkan właśnie przed chwilą sprawdzałam różne testy z ostatniego roku i ten też widziałam ;-) tak, ta baza Isofix wszędzie piszą, że najważniejsza przy wypadkach tylko sam fotelik Maxi Cosi kosztuje ok 500 zł, a z tą bazą 1200...:szok: co prawda w pierwszym lepszym sklepie, więc trzeba by poszukać

Pippi, ja kupiłam używany Recaro na allegro z bazą isofix za 550 zł razem z przesyłką - pięknie się wszystkie częsci materiałowe zdjęło, mąż je uprał i założył spowrotem - wygląda jak nówka sztuka.... Wózek mam Jedo Fyn jak Konwalinka, ale są dostępne adaptery - za jakieś 20 zł.....

Co do gaciorów, to sądzę, że poprawiają włącznie wizualna stronę - niby jak upychanie nadmiaru skóry w majtkach ma wplywac ja jej redukcję..... chyba, żeby jakoś masowały dodatkowo.... :) ale samopoczucie pewnie poprawiają.... :)

balkan ja też będę miała jedo tylko trójkołowca fyn 3, więc wiem, że te foteliki i maxi cosi też pasują, tzn romer i maxi cosi pasuje, do recaro rzeczywiście adapter konieczny
może to jest wyjście, żeby kupić używany... hmmm

hanami witaj :-) ale ci musiało być fajnie, tak sobie odpocząć z dala od cywilizacji na hiszpańskiej prowincji... zazdroszczę :-) no ja też już tak szybko nie śmigam, szybciej się męczę i od czasu do czasu muszę przysiąść, bo plecy się tego domagają

reklama
Do góry