reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

moze byc głowką w dó i łapki zadzierac do gory i prostowac. One cuda wyprawiają - moja na usg do stopy na ramiona zarzucała a kolanka do buzi kładła hihi. To kopie pod zebrami tak? Ja mojej pozycję rozpoznałam wcozraj po czkawce;)

reklama
hej dziewczyny :-)
a ja dziś spałam 11 godzin.... od 22 do 9 :szok: chyba mój organizm przeczuwa co się będzie działo przez najbliższe miesiące i śpi na zapas

to prawda że pozycje są niesamowite, bo takie małe ciałko jest bardzo elastyczne i rozciągnięte jak gimnastyczki artystyczne ;-) a ja wiem co moja mała gdzie ma, bo najpierw powiedziała mi gin po badaniu, potem się potwierdziło na usg, no i ja sama tak czuję - główkę ma na dole (można to poznać po czkawce tak jak pisze sestinka ) plecy i tyłeczek po lewej stronie (czuję wybrzuszenia takie półokrągłe i znacznych rozmiarów) a nóżki ma po prawej (poznaję po kopniakach znienacka w prawe biodro jak prostuje ;-)) a jak się przeciąga to właśnie oba boki mi się wybrzuszają
emka tak to moga być nóżki, mimo że mała głową w dół - pamiętaj że ona tam leży w pozycji embrionalnej, czyli kolanka ma zgięte przy brzuszkua jak prostuje to może wkładać do buzi stópki ;-)

miłego dnia mamuśki!

sestinka masz racje :-D zapomnialam sobie ze ona moze miec nozki przy buzi :-D jak ma czkawke to tez ja na samym dole czuje, a cialko wlasnie po prawej bo co dzien mi sie wypina kregoslupem i caly bok prawy mam taki twardy, a siega az pod zebra.

Dodi masz racje, zwykly pojemnik na kolkach a nie szuflada... A ja sie dobrze nie przyjrzalam przed zakupem i zdziwilam sie dopiero w domu, no ale nic, zawsze moglo byc gorzej;-)
a ja mam dziewczyny problem z nogami, dokladniej z udami. Wygladaja jakbym 60 lat miala conajmniej! Powychodzily mi zyly takie brzydkie... Nie te male czerwone, tzw pajaczki, tylko takie duze zyly, porozlewane czy jakos. Ma moze ktoras tez cos takiego? Albo moze ktos wie co z tym mozna zrobic?

ania nie chce cie w blad wprowadzac, ale mi sie wydaje ze po ciazy to znika, jesli nie sa to zylaki to po prostu nasz organizm pompuje krew za dwojga. Ja mam cale cialo w zylach wystajacych, na brzuchu, na nogach, na rekach, pozniej sie to powinno unormowac

Dziewczyny ja to nadal nie moge rozpoznac czkawki u Rózinki, ale ostatnio czulam takie miarowe, delikatne "pukanie" tam gdzie mala ma glowke czy to moze byc wlasnie czkawka? kurcze bo juz sama nie wiem.
moja smerfetka tez lata po calym brzuszku, jednak najczesciej chyba czuje kolanka i pupcie wysoko przy zebrach, wogole mala wciska sie wlasnie pod same zebra:) ze az tchu brak.
aniu ja nie pomoge, bo takich zyl nie mam, za to na brzuszku - owszem, ale to akurat normalne.

maqnio tego sie nie da pomylic z niczym innym, ja na poczatku myslalam ze nie rozpoznam jak ja bedzie miala, ale w ktorys dzien lezalam i czulam wlasnie takie miarodajne lekkie pukanie, jakby ktos gumowym mloteczkiem uderzal, wiec pewnie twoja Rozia to miala :-D

em_ka dzieki, no wlasnie tak czuje i to na bank nie sa kopniaczki itp, bo to zupelnie inny rodzaj "aktywnosci" , takie wlasnie delikatne i bardzo miarowe pukanie. jesli to czkwka to faktycznie 1, 2 razy w ciagu dnia czka:):):)

heh moja miała wczoraj czkawkę nad pępkiem po lewej a dziś rano i teraz niemalze w pachwinie:) udało mi się dziś przy okazji wypisu zwolnienia załatwic i wizytę tak więc o 14.30 podejrzę swoją skarbinkę

reklama
Maqnio to na pewno czkawka. U mnie to teraz tak dziwnie czuje bo mala jest juz wglowka w dol i czka mi prawie miedzy nogami:-D, chociaz bardziej po lewej;-)
A te zyly to nie sa wystajace, tylko hmm, jakby rozlane? I jak sie kapie w cieplej wodzie to zmieniaja troche kolor. w ogole mi sie wydaje ze rano sa mniej widoczne niz wieczorem. A te na brzuchu sa zupelnie inne, bo male i cieniutkie (przynajmniej u mnie). a na udach mam takie duze, fuj.

Do góry