reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Ja myślę, że na tygodnie, trzeba patrzeć jak patrzy sie na lata. Jeśli jutro będe miala 30 urodziny to za 3 miesiące nie powiem że mam 31 lat tylko 30 :)

Zgadzam się, będziesz miała skończone 30 lat, ale rozpocznie się 31 rok Twojego życia.
Obie wersje liczenia tygodni mają swoje logiczne uzasadnienie. Wszyscy lekarze powinni przyjąć jedną wersję i nie byłoby problemu. A tak to jeden mówi tak a drugi inaczej - i kto ma rację? A my mamy mętlik w głowach. :confused:

Witam serdecznie nowe przyszłe mamy i gratuluję :-)

Co do imion - trudna sprawa. Ciężko wybrać imię, które Twój Skarb będzie nosił całe życie. Ja sama co chwilę mam inny pomysł, ale narazie wszystkie imiona wydają mi się jakieś takie niedoskonałe... Hm... Na szczęście mamy jeszcze mnóstwo czasu :cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
kilka godzin mnie na necie nie bylo a tu tyle nowych stron :) super :)

Mnie mdlosci dopadly od piatku i wcale nie sa poranne.... po 14 godzinie koszmar, odbija mi sie non stop...
Pytanie: do ktorego tygodnia nalezy zazywac kwas foliowy? Czy zazywacie witaminki? jesli tak to jakie?
W ktorym tygodniu mozna juz posluchac bicie serduszka dzidzi?

:cool2:

Witam Cię Petronelka :)

Morgenrood kwas foliowy należy przyjmować najlepiej już przed zajściem w ciążę ok 3 miesięcy :) wtedy może zrobić się odpowiedni zapasik w organizmie, a w pierwszych tygodniach to już obowiązkowo :-)

Ja przyjmuję METAFOLIN z Feminatalu (teraz zmienił nazwę na Femibion) ma odpowiednie ilości łatwo przyswajalnego kwasu foliowego i dodatkowo witaminki dla kobiet we wczesnej ciąży do 12 tyg ciąży :)

Serduszko dzidzi można posłuchac już w 7-8 tyg ciąży jednak z tym również nie ma reguły - wszystko tak naprawde zależy od owulacji (a to już sprawa indywidualna)

Morgenrood w którym tygodniu ciąży jesteś? :)

:-)Cześć dawno się nie udzielałam... Ale na bieżąco czytam..

Widzę że coraz nas więcej, bardzo fajnie:-) Witam wszystkie szczęściary.
Co do ubioru to ja na początku jakoś nie mogłam wcisnąć się w swoje ulubione spodenki ale ostatnie dni jest ok:-)jak bym straciła na wadze. Za to wieczorem mój brzuch robi się jak balon i tak się zastanawiam czy natura nie narobiła mi psikusa i nie jestem 2 mc do przodu z tą ciążą:szok::-D bo na początku września miałam tydzień opóźnienia @ a później 2 następne były jakiś słabsze co zauważyłam nawet przy użyciu tamponów. Odwiedzę lekarza jak będę w kraju i najwyżej potwierdzi moje przewidywania:-D
W czwartek ruszamy do Polski czeka mnie ponad 24 h podróż,mam nadzieję że pogoda w PL się poprawi i bez problemu dotrzemy na miejsce:-DJuż nie mogę się doczekać. Jutro czeka mnie pracowity dzionek... Generelne porządki przed wyjazdem. I przygotowanie pokoju dla synków Żaba, bo w połowie stycznia przyjeżdżają do nas na ferie. Po za tym pakowanie jak ja nie lubie tego robić:no: wszystko jest mi raptem potrzebne:-D Ale przynajmniej dzionek szybko zleci...

Gratuluję wszystkich zdrowych maluszków i trzymam kciuki za coraz słabsze dolegliwości z mdłościami i paniami K ;-)
A tak po za tematem dodaje zdjęcia z pięknej zimy na Szwedzkiej wyspie Orust. Tak ktoś przez noc zaczarował nam świat;-)
DSC_0206.jpg DSC_0125.jpgDSC_0220.jpg

hej laseczki witam was :)

Gorace powitania nowym fasolkom;) i oczywiscie mamom :)

co to tygodni ja pytalam lekarza i powiedzial ze operuje sie skonczonymi tygodniami wiec jesli jestes w 7t5d to jestes nadal w 7...
ja padam ta corka kolezanki mnie wykonczy oby tylko jeszcze dwa dni bo w piatek jade po wyniki wiec mam nadzieje ze juz nie bede do niej szla...

Nie bójcie się tych wizyt. Przecież większośc z nas spotykaja tam miłe rzeczy :-) Dlatego myślcie pozytywnie. Przeciez jesteśmu Lipcóweczkami Szczęścia i tego się trzymajmy :-) Ja idę dzisiaj do kina, jest seans specjalnie dla kobiet i zamierzam dobrze sie bawić. Buziaki

reklama
Do góry