reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Również życze miłego seansu !!!!!!!!!!! i Racja nie ma się czego bać choć jak ja leżałam to drzałam cała,,, z ekscytacji chybą hehhe.... szok!! Ale warto dla takiego widoku...!! Cmok!

reklama
Zuzu, Margerita gratuluje ślicznych Fasolek. Zuzu twoje to chyba najwyraźniejsze z całej naszej gromadki :tak:

Anulka a ile ma ta dziewczynka że tak daje popalić? Pewnie małe żywe sreberko, oj potrafią dać w kość takie słodziaki. :-D

Mailuj - LIPCÓWECZKa SZCZĘŚCIA kurcze jak werther's orginal poczułam się jak ktoś zupełnie wyjątkowy. :cool::cool::cool:

Lady87 nie trać nadziei, jeszcze nic nie jest przesądzone, my wszystkie trzymamy kciuki więc musi się udać.

Co do liczenia tyg. to mój gin mówi ze jak jest 9t1d to jesteś w 10 tyg bo 9 już zakończyłaś. Dlatego przed porodem jesteś w 40 tyg a na suwaku masz 39t1d.
Tak to już jest każdy lekarz ma inne podejście.

Tak się ostatnio naczytałam o opryszczce że dzisiaj mi coś wyskoczyło. Nie pamiętam która pisała że stosuje jakąś maść. Ja zazwyczaj jak mi wyskakiwało to brałam Heviran w tabletkach, ale teraz to chyba tylko maść możemy?

Wisieńka ja jestem sporo młodsza niż 35 lat, ale jeśli będzie można zrobię te testy Pappa. Mam nieco inne podejście. Jeśli wykryłoby chorobę której nie da się wyleczyć nie przestałabym kochać Robaczka ale mielibyśmy z mężem czas żeby się przygotować psychicznie. Żeby nie marzyć już o błahostkach jak jego wygląd, i do kogo podobny...

Ostatnia edycja:
Dzieki kobitki za gratki i również życzę takich już dużych fasolek no ja robiłam w 9 tyg to pewnie dlatego i sie wysiusiałam wcześniej bo dowcipnie było.
Mnie naszła ochota na makaron ze szpinakiem w sosie serowym zaraz napiszę przepis w innym watku jakby ktoś potrzebował. Mniam uwielbiam! i już pochłonełam wszytsko i dokladkę brałam muszę zacząć jesć bo schudłam 1 kg od początku ciąży.,... ale sama sie łapie ze mało jem.. w pracy czasu nie ma bo na przerwach dzieciaki głowę zawracają i nie ma kiedy zjesc i odpocząć.. ech.. życie.... teraz Mkę ogladam z mężem cmoki!

Co do liczenia tyg. to mój gin mówi ze jak jest 9t1d to jesteś w 10 tyg bo 9 już zakończyłaś. Dlatego przed porodem jesteś w 40 tyg a na suwaku masz 39t1d.
Tak to już jest każdy lekarz ma inne podejście.

Eeej....no coś tu jest nie tak....Co ten lekarz opowiada. Spójrz na forum z grudnia. Tam rodzą dziewczyny, które skończyły 40 tydzień. Przecież suwaczek odlicza dokładnie do daty porodu.
I jeszcze mi się przypomniało. Majeczkę urodziłam 4 dni po terminie, miałam na 11 a urodziłam 15 września. Czyli było 40tyg i 4 dni. A w książeczce mam napisane, że urodziłam w 40tygodniu. Zdecydowanie upieram się, że liczy się skończone tygodnie :-D

Muszę poprasować. Jakis bardzo ciężki dzień mam. Ogrom pracy w pracy, strasznie absorbująca Maja. Zero pożytku z faceta....eh życie.

Jutro przed pracą muszę lecieć na badania, bo w czwartek mam lekarza. Tylko żebym nie zapomniała nasiusiać rano do kubeczka ;-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny mam pytanie do was. Lekarz mnie dzisiaj badal na fotelu i mowil ze slabo czuc ciaze po czym wlozyl sonde zeby zobaczyc co wykarze USG i powiedzial mi ze mialam bardzo mala macice przed ciaza dlatego teraz jest mniej wyczuwalna, ale jestem juz w 7 tc. Mowil tez ze fasolka jest duza ale slabo bije serduszko, patrzyl i patrzyl na ten ekran chyba 20 min i nie rozumial dlaczego tak slabo bylo widac :( mam nadzieje ze na wizycie za 2 tyg juz wszystko bedzie ok, powiedzial ze niby tak na poczatku moze byc ze ma slabsza akcje serca a pozniej sie poprawia i jest ok. Trzymam za to kciuki bo nie chcialabym zeby cos sie dzialo z naszym malenstwem

http://i53.tinypic.com/k06l5l.jpg <3

Mamucica, maz zdenerwowany no bo to pierwsza ciaza, i przezywa! Poza tym, musi tez znosic moje humorki, wiec czasami bidak sie stresuje...

Em_ka - w jakiej czesci Hiszpanii mieszkasz...? Ja jestem w Madrycie! Na wizyty chodzisz prywatnie czy przez opieke panstwowa...?

Wisienko - jak tam sie dzis czujesz?

Magda MR, tez jak na razie zdecydowalismy sie na Mikolaja, jakby to byl chlopak...z tym ze w wersji hiszpanskiej, Nicolas...!
Ale znajac mnie to jeszcze setki razy zmienie zdanie...No, ale na to jeszcze jest sporo czasu!

Wiecie, wlasnie zrobilam soie zupke miso (z algami, tofu itp) i mdlosci przeszly jak reka odjal!!!

hanami wlasnie zauwazylam ze jestes z madrytu i tez o to samo cie zapytalam co ty mnie, bo nie zauwazylam wczesniej twojego pytania. Ja obecnie w Mostolesie mieszkam, przeprowadzilam sie w styczniu po 1,5 roku mieszkania w madrycie. Ja do 27 grudnia jestem w polsce takze te pierwsze badania zaliczam tutaj, tzn zaliczylam jedno a drugie za 2 tyg a w hiszpanii nie wiem jak bede chodzic, jesli bedzie potrzeba to i prywatnie sie pojdzie :)

Em_ka! No to w sumie jestesmy od siebie o rzut beretem, a wlasciwie o kilka stacji metrem... ;)
Wiesz, ja na razie chodze na badania przez seguridad social, slyszalam bardzo dobre opinie o opiece panstwowej i ogolnie o rodzeniu w szpitalu publicznym...

Dobranoc wszystkie Maminki!!!

haniami nawet nie ma co porownywac chyba standardu w hiszpanii do standardu w polsce. Jednak na kazdym kroku widzi sie roznice, chocby chodzac po glupich lekarzach, ja zawsze mialam zlecane wszystkie dokladne badania (nawet hormonalne) za zadne jeszcze nie zarzylo sie mi zaplacic ani grosza. Jestem pozytywnie do tego nastawiona.

Jesli chodzi o wizyty u ginekologa to przyznam ze pierwszy raz bylam u faceta i serio jestem mile zaskoczona. Przyjemny, z usmiechem na twarzy, zartownis ktory rozladowal moje negatywne odczucia od razu na wejsciu, przyjemnie sie az bylo rozebrac w momencie kiedy nawet mialam z tym problemy w obecnosci kobiet. Taka moja natura, ale jestem zdania ze dobry lekarz robiacy dobrze wrazenie jest jak zbawienie dla zestresowanej kobiety w ciazy ^^ laczmy sie brzuchole :D dobranoc bo jestem juz padnieta po takim dniu przezyc u ginekologa, moze to bedzie moja pierwsza przespana noc. :))

Em ka!!! Będzie dobrze zobaczysz!! JA jak byłam 4 tyg temu u gina niby miał być 5 tydz a się okazało inaczej i też mnie badał i sie okazało ze mam obkurczoną macicę kazał leżęc ponad tydz dał leki. Poźniej już byłam 2 tyg temu i juz było w maire ok nie była macica obkurczona i niby wszytsko było ok. ale tez coś szyjka... a teraz w pon już usg i niby 9 tc i szyjka w normie 3cm jajniki też macica też. Wiec myśle ze to jak gin mówi ze wczesna ciąza i dlatego za 2 tyg zobaczysz wszytsko bedzie dobrze. Grunt to dobre nastawienie jak to powtarzają nam tu koleżąnki z BB heh ;-) bedzie dobrze zobaczysz! i się nie martw bo fasolka bedzie smutna! Cmoki kochane a ja się zastanawiam co zjesc na śniadanie. Dzis mam długi dzień w pracy idę po 9tej i wracam koło 18 bo dzis mam zebrania z propozycją ocen na 1 sem.... ech... a tak mi się nie chce heh i ooo wlasnie zobaczę jakie sa obiadki dziś w u mnie w miescie bo przecież trzeba sie dobrze odzywiać heeh i w miedzy czasie zjesc!

reklama
Cześć dziewczynki :-D

lady, trzymam kciuki i mocno Cię tulę kochana. Oby wszystko było dobrze.

Em_ka, będzie dobrze:tak: Trzeba wierzyć.

A ja w poniedziałek byłam u gina w związku z tą moją już kończącą się opryszczką. Gin mnie uspokoił, powiedział że groźna jest wtedy gdy: 1) występuje po raz pierwszy w ciąży (mówi, że im częściej się ją miało przed ciążą tym lepiej, bo kobieta ma więcej przeciwciał które chronią dzidzię); 2)gdy występuje z przeziębieniem, grypą, gorączką (sama, miejscowa opryszczka na wardze nie jest groźna); 3) i nie wolno jej absolutnie przenieść w okolice narządów płciowych! Drugi znajomy gin również potwierdził mi tą wersję. Wiem, że opinie w Internecie są różne, ale ja już nie wierzę tym wszystkim bzdurom. Trzeba być dobrej myśli :tak:
Poza tym mam lekkie nudności dziś, a Wy się tak rozpisujecie, że macie silne nudności i wymioty. Może coś ze mną jest nie tak??? Czasem mam silniejsze, ale rzadko, zazwyczaj teraz słabe z rana i pod wieczór. No i ta moja nadwrażliwośc na zapachy mnie przeraża :-D:-D:-D

Do góry