reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hej kobietki,
wczoraj od 16 do 20 spędziłam czas oczekując przyjęcia przez ginekolog ( na szczęście byłyśmy we dwie z koleżanką więc urywałyśmy się na kawkę z tej kolejki). Mała Natalia zdrowa, waży 1300 gram, widziałam ślicznego buziulka od przodu z zaciśniętymi powieczkami:) Ułożyła się główką w dół ku mojej uciesze bo w czasie Świąt leżała w poprzek , niemiłosiernie atakując moją szyjkę;(
Wszystkim kobietkom po wizytach gratuluję dobrych wieści:)
Vero powiem Ci co mi gin kiedyś polecił na swędzenie ;)- podmywać się zsiadłym mlekiem od krowy:) A tak przy okazji nie był to lekarz z prowincji o dziwo, tylko ordynator z Bielan:) Więc tak robiłam ( taka mocna kuracja pałeczkami kwasu mlekowego;)) Pomyśl o wypraniu bielizny w innym środku np. dziecinnym płynie i zmień wkładki na samą bawełne...

reklama
Oszqrde ... włozylam Lacto vaginal .. z placzem tak bolalo :/ i naprawde jak wychodze na dwor to nie swedzi mnie no ja nie wiemmoze to od tego ze ... ja majtki mimo iz bawelniane nosze to czasamoi wkladki zaloze:/ sprobuje bez majciochow pochodzic ... moze to pomoze i maszracje im bardziej tam dotyukam tym bardziej swedzi :/
Ac co do lekarza no nie wiem ona twierdzi ze wszystko zrobila a juz nie chce mi kolejnych lekow przeposywac skoro to jest ALBO alergia ALBO wyjalowienie :/
Sestinko a skad ja wezme zsiadle mleko w dzisiejszych czasach ... a moze joigurt czy kefir ? :|

Ostatnia edycja:
Witajcie brzuchateczki!Vera zsiadłe mleko samemu można zrobić ale tez mozna w sklepie kupić w duzych kubkach jak sie nie myle.

Dzień dobry Lipcóweczki.
Jeszcze tylko 10 tygodni :szok:

Lato/wiosna się zaczyna więc pora na koszenie trawy. I w związku z koszeniem trawy, pomimo że fajnie jest spędzić cały dzień na świeżym powietrzu, pokarmić rybki, a nawet się lekko opalić, a i do tego wymęczyć psy tak że po powrocie śpią sobie przez godzinkę lub dwie, to oczywiście nie byłoby tak dobrze gdyby nie moja alergia. Powieka mi spuchła (to już norma od kilku lat w pewnych porach roku), ale do tego jeszcze podeszła mi ropą. No żesz kurde jego mać, czy ja normalnie nie mogę żyć, tylko z tymi sralergiami? Wstyd gdziekolwiek i komukolwiek się pokazać normalnie.

Czy Was też boli miednica?? U mnie to jest teraz tak, że ciężko mi się niemalże czasem poruszać, szczególnie po leżeniu czy siedzeniu. Czuje się jak staruszka, cała obolała, powolna, ale potem na szczęście przechodzi.

Dzień dobry :-)

Psotka - ciesze sie ze po wizycie dobrze i jak sama juz wiesz o0d lekarza - no stres ;-)wiem, łatwo powiedzieć.
Magia10 - super, ze dzidzia zdrowa i zdrowo rosnie! :tak:
Sestinka - to sie naczekałaś na ta wizyte. Ale najwaniejsze ze wszystko oki.
Mailuj - u mnie w SR mówili ze jak odchodza wody i nie sa zielone to spokojnie mozna jeszcze te 2h odczekac w domu. Widac co szkoła, to inne zalecenia :nerd:
Konwalianka - ja tez uwazam ze warto, ale ja nie musialam placic. Gdybym miala wydac te 500zl, tyle u mnie placa niezameldowani w Wa-wie, to chyba bym sie nie zdecydowala bho z kasa ciezko..
Veronique - moze rzeczywiscie jakies zimne oklady sprobuj, współczuję biedaczku...:-(
Corin - wizyta bedzie ok i zly humor minie, zobaczysz :happy2:
Emka - Boze, co za sen :szok::-D

A ja wczoraj pojechalam w koncu na IP bo caly czas bardzo bolalo i kuło i nie moglam nawet chodzic!. Tam powiedzieli ze wszystko ok i moze tak dziecko ułożone (ale usg nie zrobili tylko na szybko zwykle badanie ginekologiczne itp badania ogólne), ale na wszelki wypadek odesłali mnie na IP na chirurgię, ze moze to przepuklina albo wyrostek. Tam po badaniach powiedzieli, że ani jedno ani drugie i moze rzeczywiscie to przez ułożenie córci, albo ze macica znowu sie powieksza czy cos. Mam obserwowac jak dalej bedzie i gdyby nie minelo albo bylo gorzej, przyjechac znowu. Dobrze bp myslalam ze mnie tam na obserwacje zostawia a wolalam wrocic do domku.
Dzis juz mniej boli/ kłuje, a Nadusia znowu w innym miejscu jest wiec moze rzeczywiscie to ona mnie tak "popiesciła" :-D Uffff....

katerina- od ułozenia zależa czasem te bóle- mnie przy poprzecznym miednica bolałam, krocze, boki, całe podbrzusze i szyjka od kopania-az mdliło

Witam was dziewczynki :)
Veronique ja mam podobnie tyle ze czasem naleci swedzenie miesiac temu mialam i wczoraj znowu sie zaczelo ale obylo sie bez lekow choc lekarz przepisal wystarczylo mydlo do higieny intymnej a moze tobie pomoze szare mydlo jeleń nieraz dziala.

A ja dzis wizyta na 16 ciekawe ile maly juz ma:)dzis kopie jak najety:)az nie moge usiedziec:)

reklama
hej Babelki!!!
corin, balkan z tym spaniem chyba jest cos na rzeczy, bo ja tez dzis jakos licho spałam - do 2:30 a potem od 8-10, takze pewnie kimke zalicze popołudniem.
corin, anula && za wizyte:)
sestina, magia super, ze dzidziole zdrowe!!!
veronique eh bidulko wspolczuje:* normalnie rece opadaja, ze tak sie meczyc musisz...
katerina dobrze ze sprawdziłas - przezorny -ubezpieczony, nie ma co sie denerwowac, zawsze warto sprawdzic. i super, ze dzidź cały i zdrowy:)
psota:* wiesz moze co u orchi? odpisała?
sisterek :*:*:* na dobry dzionek!

reszcie - buzi w brzusi!

Do góry