reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hej Dziewczyny!

ja dziś jakoś w nocy spac ie mogłam - obudziłam się ze spiętym brzuchem i jakieś 2 godz przewalałam się z boku na bok, a potem obudziłam o 6 - tak więc pranie już zrobione - jeszcze muszę cienkie skarpetki i rajstopy poprać.....

Mailuj, ja do SR dopiero z 2 tyg idę, ale kompletnie nie wiedziałam, ze po rodzącą to karetka może przyjechać..... ja bym się bała, że będę czekać kilka godzin, a potem zawiezie mnie nie do tego szpitala, co chcę..... wolę chyba własny transport.... ale rzeczywiście dziecko tamujące odpływ wód też jakoś do mnie nie trafia....

ja dziś idę na prywatną SR - szkoła opieki na 4 niemowlakami - jestem ciekawa, czy wrócę uspokojona, czy jeszcze bardziej przerażona - ja obstawiam to drugie.... :)

Corin, kciuki za wizytę i poprawę humoru!

reklama
Konwalianka ja uważam, że warto. Nawet żeby się spotkać z innymi ciężarówkami, pózniej może będziecie razem chodzić na spacery..
Balkan pogotowie przyjezdza do rodzących. Boją się odmawiać. a jak już wody odejdą to na milion procent. Ja w Koszalinie mam tylko 1 porodówkę, więc zawszezawiozą mnie tam gdzie trzeba

balkan, no właśnie niezupełnie, bo muszę zapłacić 600zł a to już sporo patrząc na wydatki jakie jeszcze muszę podjąć, więc rezygnacja nie wchodziłaby w grę :)
mailuj - właśnie ja mieszkam na wsi, do Warszawy muszę dojechać, co prawda tylko 20minut, ale zawsze, no i z wózkiem, to już niebardzo tylko na spacer się tam wybierać.. Na moim osiedlu jest sporo kobiet co dopiero urodziły, więc z tym nie mam problemu:)
Bardziej chodzi mi o praktyczne, pożyteczne wnioski, czy warto.. co prawda mieszkałam przez 2 lata z siostrą, która miała maluszka i sporo wiem..ale o porodzie już nic..nie mówiąc, że bardziej zależy mi na wiedzy dla mojego Pawła.. już sama nie wiem co z tym zrobić..

no to Ty mailuj jesteś bezpieczna.. ja też bałabym się, że mnie gdzieś wywiozą, w W-wie sporo jest szpitali:)

Nie no ja sie za drapie na smierc :( podmycie daje mi chwilowa ulge:/ juz sama zaczynam sie zastanawiac czy ja moze naprawde nie mam czasem alergii na cos ;/bo nie mam uplawow ani brzydko pachnacej wydzieliny SWEDZA mnie same wargi ... sromowe... mniejsze i wieksze :/ i nie sa ani opuchniete ... i juz od 4 dni mam tak co dziennie ... rano w poludnie przechodzi wieczorem sie zaczyna .... zasypiam i budzi mnie ta chec drapania sie no czuje sie jak jakis brudas CO TO JEST :( probowalam lacto vaginal to jakby gorzej bylo :/ bo rano wszystko mi sie klei :/ ii .. swedzi jeszcze bardziej :/ Poza tym jak lekarz mnie wczoraj badal to mial trudnosci z wlozeniem palcow :| mam TAK SUCHO ,,,,i sprawialo mi to ogromny bol :/ Zwlaszcza jesli chodzio te lateksowe rekawiczki nie wspominajac o tym jak mamwlozyc lactovaginakl w kapsulce ... :/ w ogole praktycznie nie daje rady wlozyc bo mam TAK SUCHO

Ostatnia edycja:
Veronika, a co lekarz powiedział na to Twoje swędzenie? się umęczysz Kobieto....

Konwalinka, no to faktycznie kicha z tą SR - myślałam, że jak ktoś ma meldunek pod Warszawą to ma takie same prawa, co Warszawiak - torchę chyba przefajnowali.... nie wiem, co bym zrobiła na Twoim miejscu - ja jak się dowiedziałam, że na Karowa muszę 600 zł płacić to się zapisałam bezpłatnie na Inflancką - 600 zł zdecydowanie piechotą nie chodzi.... może porozmawiaj ze swoim lekarzem, może ma znajomą położną w szpitalu w którym chcesz rodzić, może Ona jakieś szybkie lekcje Wam da....

balkan, mój lekarz jest nawet ordynatorem w tym szpitalu co chcę rodzić, usiłował coś załatwić, ale nie dało się - urząd miasta bardzo to sprawdza, (jeszcze kwestia zameldowania choćby na 3 m-ce wchodzi w grę, no ale o to też nie jest łatwo):( on powiedział, że nie muszę chodzić, ale tak jak pisałam..myślałam o tym z punktu przydatności dla męża.. faktycznie 600zł to nie jest mało..

tutaj znalazłam taką szkołę rodzenia w internecie jakby któraś z leżących mam chciała:
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/

Ze tobyć moze alergia .... albo wyjałowienie pochwy... od nadmiaru lekow jakie dostalam bo non stop mialam infekcje ... wiec non stop dostalam globulk dopochwowe plus masc .... no i ... wyjałowilam pochwe :/ i to objawia sie podobno swedzeniem :( ja juz rycze nie daje rady tak swedzi

reklama
Dzień dobry Lipcóweczki!

U mnie noc super, spałam jak dziecko, ale jestem przekonana, że to zasługa tych leków;)
Wieczorem mój synuś przestawiał mi narządy wewnętrzne, a teraz grzecznie śpi;)

Mailuj, co szkoła to inny sposób postępowania, mi położna powiedziała, że jak wody odejdą, to od razu do szpitala.

Corin, kciukaski zaciśnięte za wizytę i obyś się, Słońce, uspokoiła:)

Balkan, podziwiam, o tej porze już pranie zrobione, szok! ;)

Konwalianka, Balkan, w Poznaniu nie ma czegoś takiego, jak bezpłatna szkoła rodzenia, wszędzie się płaci w granicach 450-700 złotych. Warszawianki są jednak lepiej traktowane;) Ulgowo;)

Veronique, Ty się zamęczysz, czy ten lekarz nic nie może poradzić?! Ile można… Współczuję Ci, Bidulko:*

Ściskam wszystkie niewymienione mamy!

Do góry