reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

baya ja ci chetnie oddam troszke mojego cisnienia, srednio mam 70/50 wiec chetnie sie podziele:-) a tak na powaznie to stresik przed wizyta zawsze robi swoje. najwazniejsze ze maluch zdrowiutki!
anula:* ja z checia przespałabym te dwa miechy:-)

reklama
baya, ja mam to samo. Na wizycie zawsze mam wysokie cisnienie. Kontroluj sobie cisnienie w domu, jesli masz taka mozliwość, jestem pewna ze w domu masz nizsze :-)

Dziekuję dziewczyny za kciuki za wizyte. Idę dopiero na 17.30. Mam nadzieje ze nie bedzie duzo pacjentek.

Maqnio ja przespie prawie cale 2 mies, spie cala noc, wstaje 2 razy na siku i tabletke, pozniej o 5 otworzyc okno i znowu tak do 9 zjem i spie do poludnia poleze kilka godz i tak o 15 spac a pozniej o 22 padam juz:-)
Czekam az moj zrobi mi zupe a sobie nalesniki ciekawe czy podola:-D
A nie wiecie co z Marzenka?

Maqnio bardzo chętnie ;-)
Corin Anula to może rzeczywiście widok gabinetu ..... zresztą umowiłam się jeszcze na jeszcze jedną wizytę zobaczymy co babka mi powie i jakie zalecenia da. No i kontroluje od dzisiaj 4 razy dziennie w różnych okolicznościach po spanku jedzonku sprzątanku itp.
Anula śpij odpoczywaj jak tak łatwo Ci to przychodzi.....

anula powaliłas mnie z tym spaniem:-) tez bym tak chciała, co prawda zazwyczaj spie jak zabita cała noc, ale w dzien to juz wogole moja głowa o spaniu nie mysli:) co do marzenki to faktycznie długo jej nie ma i margerity tez od jakiegos czasu brak - moze małzyk przyjechał i musza sie soba nacieszyc:)

Weronika, na pewno pomoże
baya
, to napewno syndrom białego fartucha, ale też chętnie mogę wsiąść od Ciebie nieco tego ciśnienia.u mnie zazwyczaj 85/50.. na początku ciąży lekarz to się zastanawiał jak ja wogóle żyje, bo wyszło 70/40 :)
corin - wizyta będzie udana, no i życzę braku kolejki
anula, dobrze Ci,że mężuś dogadza :)

trzymam kciuki za resztę wizyt :)

PS. Wstąpiłam do sklepu..no i niestety - skusiłam się na "małe co nieco" - za moment w odpowiednim wątku :-D

Maqnio oj dobrze ze tak spec moge bo bym oszalala:tak:
Konwalianka nie ma wyjscia napisal z 10 smsow bo zakupy robiL i mysli ze ja pamietam co gdzie lezy, teraz przyszed i nie kupil wszytkiego wiec poszedl jeszcze raz a mial liste zakupow:-D

Mimi nie jem soli od jakichś 2 m-cy nawet sama piekę sobie wędlinkę takie poświęcenie:shocked2:
i co więcej w domu mam normalnie 120/60 a jak tylko idę do przychodni to 160
stała kontrola ciśnienia i siedzący tryb - zalecenia - aaaaa.... jak ja to wytrzymam
baya ja mialam w poprzedniej ciazy syndrom bialego fartucha zawsze w gabinecie podwyzszone a w domu jak mierzyłam to było ok, wiec mierz sobie ze 2, 3 razy dziennie, ja nawet dziennik prowadzilam zapisywalam i potem do wgladu dla lekarza
a ja mam 130/80 i ponoc dobre chociaz zawsze w gabinecie mam rumience czerwone i wydawaloby sie ze i cisnienie wysokie
anula to masz melodie doi spania, chciaz ja wczoraj drzemke mialam popoludniowa z godzine bo nie musialam jechac do przedszkola a o 22 juz mi sie oczy kleiły
skąd ja to znam, moj jak robi zakupy to jest podobnei zawsze czegos nie kupi

reklama
Witajcie mamuski kochane

jestem jestem nic sie ze mna nie dzieje , dopiero skonczyłam piec placki kartoflane i musiałam sobie pojesc
Wczoraj duzo chodziłam cały dzien miałam kilka spraw do zalatwienia , potem mnie wszystko bolało jak bym maraton przebiegła , lezałam plackiem bo krzyze bolały jak diabli

Dzisiaj byłam na kontroli u lekarza i zas cisnienie podwyzszone i ten nieszczesny cukier niby w normie ale dostałam skierowanie na badanie do cukrzyka zeby to skonsultował i wyniki konkretne porobił
Powiedzieli mi ze to moze byc spowodowane moim wiekiem i ciaza to jednak ingerencja w organizm , robi sie coraz cieplej i wiecej spijamy napojów moze sie woda odkładac w organiźmie jak sie czesto siusku nie chodzi dlatego to cisnienie podwyzszone

A i schudłam od ostatniej wizyty zaczełam stosowac ta dietke dla cukrzyków odmawiam sobie słodyczy co mi sie teraz w ciazy tak bardzo chce ale co sie dla maluszka nie robi i lekarka mówiła ze tak mam trzymac, odrzywiac sie dobrze ale mniej słodyczy

Dochodzi do tego jeszcze moja waga juz ponad 100kg waze to tez ma wpływ na cisnienie i podwyzszony cukier

Ostatnia edycja:
Do góry