reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Mailuj staram sie czytac ale wtedy spac sie chce nawet gdy przed chwila wstalam:-D
Cwiczenia mam z glowy a egzaminy planowalam przez maj ale teraz nie sadze zeby sie udalo, musze to przemyslec i jakos to zalatwic a obrona na wrzesien, pazdziernik mialam miec w czerwcu ale w tej sytuacji nie da rady, z reszta promotorka slyszec o tym nie che mowi ze dziecko wazniejsze:tak:ja sama tez nie bede ryzykowala bo tak jak jest teraz to raczej w czerwcu urodze:-(
Corin ciesze sie ze tesciowa jest w lepszym stanie, moze nie bedzie z nia az tak ciezko:tak:
Maqnio moj tez sam by nie poszedl, wystraczy ze zakupy robi i sprzata;-)
Ja juz boginia sexu nie bede, a juz by sie tak chcialo;-)
U mnie dzis brzuch bez zmian ale doszly do tego mdlosci, tragedia:-(

reklama
wróciłam z zakupów..... miałam kupić tylko wiatrak, ale wstąpiłam do H&M i kupiłam ciążowe bojówki i kilka bluzek.... już mam dość worowatych tunik i legginsów..... i 2 paczki bodziaków w MotherCare.... no nie mogłam się oprzeć.... :)

Mateusz się od rana lenił, ale na szczęście własnie zaczął ruszać moim brzuchem....

jutro miałam wstąpić do koleżanki z 2 m-czną córeczką, ale jak się druga koleżanka dowiedziała, to stwierdziły, że zrobią mi przedpołudnie z przewijaniem i karmieniem - będę sama z 4 matkami z dzieciakami do 1 roku życia.... :)

Corin, może teściowa po prostu potrzebuje choć minimum zainteresowania i chęci poczucia się jeszcze potrzebną - jeżeli tak, to mam nadzieję, że nidługo będzie Ci większą pomocą niż ciężarem.....

kociatka dziekuje za rade. wzielam magnez i pomoglo. my to moze jestesmy spokrewnione, bo kolejna rzecz wpolna wyszla. odpoczywaj i trzymam kciuki za wizyte 4-go.
Corin podziwiam ciebie, jestes naprawde swietna osba, tylko po stopach ciebie calowac i dziekowac ze sa takie osoby ja ty, bo naprawde trudno znalesc.
Anula1989 kochana dobrze robisz. nauka nie ucieknie. nic sie nie stani jak przelozysz obrone o 2 miesiace pozniej. Wazne jest twoje zdrowko i zdrowko dzidzi. Ja tez mialam bronic sie w lutym, ale nie zaliczylam w grudniu angielskiego i wszystko musialam przelozyc. poczekam jak maly sie urodzi i we wrzesnu polecimy do Rzymu i sprobuje zdac egzamin, przyokazji zrobimy sobie wakacje. Praca jest napisana, relatorka na mnie czeka, wiec jestem dobrej mysli.

a ja dzis na strychu poszperalam i odlozylam 3 duze reklamowki ciuszkow od 56-80, do tego oddzielilam sukienki i rózowe dla kuzynki ktora ma imec corke ale termin ma na koniec sierpnia i omalo nie spadlam ze schodow bo moj madry maz odklada butleki po piwie na schodach zeby je sprzedac pozniej jak rypnelam dupskiem w nie to szok, dobrze ze nie spadlam, dostanie mu sie jak wroci, a opie..... by zebral przez tel ale nie odbiera w pracy nie zawsze moze
dzis pierwsza partia bedzie sie prac tzn biale nawet nie wiedzialam ze tyle rzeczy mam, czapeczki, spioszki białe
aha i mam pytanie moze ktoras z Was mi poradzi moja córcia brala zelazo w kropelkach bo wczesniakiem była i na niektorych ubrankach sa plamy żółte po zelazie, cytryna i vanish nie dawala rady na nie, bo w niektorych spiochach kolniezyki sa poplamione i nie wiem jak to bedzie po praniu, moze wiecie co da rade je wykurzyc??

emka, nie przejmuj się.. czas szybko zleci..no i może też się okazać, że te z nas, które maja termin na później urodzą wcześniej, czego oczywiście życzę, tylko gdy maluchy donoszone..
gon1a - mężczyźni są bardzo pomysłowi.. dobrze, że nic się nie stało.. Ja co prawda nie wiem czy na takie plamy ci pomoże, ale niektóre ciuszki po moich siostrzeńcach z plamami - gotowałam w garnku z proszkiem do prania dziecięcych rzeczy - więc raczej nie powinno zaszkodzić a warto spróbować :)

Ostatnia edycja:
Samosia ból pleców też często mam to od pracy stojącej,staraj się siedzieć jak najczęściej,stres też swoje robi wiem po sobie,absolutnie nie wolno Ci niczego dźwigać!!mnie na ból pleców pomaga przespanie się,jesli bóle nie ustaną najlepiej iść do lekarza i zacznij się oszczędzać Kochana!

Dziękujemy za kciukaski! Jesteśmy już po wizycie. Dawidek zdrowiutki, akurat spał, jak lekarka robiła USG;) obudził się dopiero, jak położna podłączyła KTG. Skurczy nie ma, są tylko te napięcia macicy. Szyjka się ciut wydłużyła, ma 36 mm i jest zamknięta. Przepływy wzorcowe, łożysko ok, ilość wód płodowych w normie, malutki pięknie rośnie, waży 1363g:) Żadnej grzybicy nie ma, PH w pochwie idealne. Pani doktor powiedziała, żeby się tak nie denerwowała, bo szybciej stres wywoła skurcze, niż obecny stan zdrowia. Oczywiście leki muszę brać już do końca ciąży, ale Dawidkowi nie zaszkodzą. Nie muszę leżeć plackiem, ale mam bardzo o siebie dbać i prowadzić wakacyjny tryb życia, a więc słodkie ,,nicnierobienie”. Aaa i na wadze mam +6,5 kg;)

Maqnio, silne z nas mamuśki, wytrzymamy! Odbijemy sobie po porodzie;)

Katerinko, ja zadzwoniłabym do swojego lekarza, albo podjechała na ip, nie ma sensu się denerwować, lepiej to sprawdzić.

Anula, ja się nie martwię wielkością mojego brzuszka, tylko się śmieje, że mam najmniejszy;)

Corin, trzymam kciuki za wizytę!

reklama
aaa dziewczyny, zapomnialam wam powiedziec jaki mialam masakryczny sen.
Snilo mi sie ze rodzilam, pojechalam do szpitala z D, lekarz sprawdzil rozwarcie i powiedzial : ,,rodzi"
polozyli mnie na lozku , dali epidural i nagle tak jakbym sie obudzila po wszystkim. Tak jakby mnie uspili. Okazalo sie ze mam chlopca. D w miedzy czasie gdy rodzila robil zdjecia i je ogladalam ze zdziwieniem ze nic nie pamietam. Pozniej tak jakby sie czas przesunal o kilka lat i spacerowalam z synem i moja mama taka niepewna patrzyla na niego i mowila, ze cos z nim nie tak, ze w ogole do nas podobny nie jest, ze jest dziwny i w tym momencie sobie przypomnialam ze przeciez mialam urodzic corke, wiec czemu mam syna i to jeszcze nie podobnego do nas. Zaczelam podejrzewam ze mi zamienili dziecko i bylam strasznie przestraszona ta cala sytuacja , na tym sie sen skonczyl. Boze a taki reALNY byl i do tego moja mama i D byli :szok:

Gon1a wiem ze moja kumpela na biale skarpetki ktore sa prawie czarne uzywa amoniaku. MOczy je w amoniaku roztworzonym z woda a pozniej pierze i sa czysciutkie. Moze jak vanish nie dal rady to moze sprobuj z amoniakiem

Ostatnia edycja:
Do góry