reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

katerina nie wiem czy ma to zwiazek z szyjka, pamietam, ze jak moja sie skracała to bezobjawowo - zadnego bólu czy kłucia. obesrwuj swoje ciało jak takie kłucia beda dosc regularne to moze dla swietego spokoju warto podjechac na ip, albo dzwon do ginka, bedziesz spokojniejsza.gdy sa nieregularne i sporadyczne to chyba nic złego sie nie dzieje.

reklama
jestem ponownie, znowu spalam:zawstydzona/y:
Gon1a rodze w Chelmie nie mam jak dojechac do Lublina, tu niby nie najlepiej jest ale mam tyle znajomych ktore tu rodzily i jest ok wiec u mnie tez tak musi byc:-)
Konwalianka ja tak samo swiruje od poszczenia...
Baya ja mialam juz szytsko a uczelni przeniesione na wczesniejszy termin ale niestety musze na pozniej(w tym obrona) bo ruszyc sie moge tylko do lazienki, wystarczy 3 kroki i juz brzuch twardy ja kamien i skurcze:-(
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty;-)
Weronika wspolczuje, ile mozna:-(
Maqnio marudz tu mozesz;-)
Katerina lez wiecej ale u mnie szyjka jak u Maqnio skracala sie bezobjawowo , powiem Ci ze na mnie zawsze nospa srednio dziala:-(
Psota kazda z nas ma inny brzuch, jesli lekarz nic nie mowil to jest ok, sa kobiety ktore w 9 miesiacu maja taki brzuch jak inne w 6.

Ostatnia edycja:
Może niepotrzebnie panikuje, zobacze co dalej bedzie.. Do kolejnej wizyty przeciez nie urodze :-pchyba.... :rofl2:
Danuska pisala o SR, ja jutro mam ostatnie zajecia - ale zlecialo :happy:

Maqnio nie łam się tak,mnie też wkurza,ze wielu rzeczy już nie mogę robić i nogi wysiadają.Przychodzi taki czas,ze chciałybyśmy już być po wszystkim.Ja np bardzo się boję porodu bo to mój 1 szy.Każda z nas ma jakieś doły w tej ciąży.Mnie dobija to,ze muszę jeszcze pracować jest to dla mnie bardzo niekomfortowa sytuacja.Ech jeszcze trochę....Bądźmy silne i nie dawajmy się złym nastrojom!

Katerinki tylko spokój i obserwacja :-) Będzie dobrze
Veronique a może przestań się na razie golić?
Oszqurde ja tam od 38 tygodnia zamierzam być boginią seksu by przyśpieszyć poród troszkę;-)
Maqnio a może niech On chodzi sam do SR? Myślę, że poczuje się bardzo wazny i wszystko Ci opowie. Będzie czuł się pewnie.
Anulka śpij ile wlezie,czas szybciej przeleci. A jak się zmęczysz spaniem to poucz się troszkę , na zapas :-)
Trzymam kciuki za wizytki :-)

mimi dzieki:* ja tez juz bym chciała lipiec i malucha w domu:) i zdaje sobie sprawe ze zarowno lezenie jak i intensywne zycie - spowodowane chocby praca wcale do przyjemnych nie nalezy, i tak zle i tak niedobrze, no ale mamy juz blizej niz dalej:)
mailuj, dzieki za rade, ja bym chciała zeby sam poszedł, zawsze wiele by sie dowiedział, ale moj małzowin beze mnie sie niestety nie ruszy, taki to juz typ, niesmiały i wstydliwy:)

Katherina - no mnie tez tak czasem kluje. W madrej ksiazce ("W oczekiwaniu na dziecko" - szczerze polecam) wyczytalam, ze jak sie pojawia taki ostry bol, ktory czesto promieniuje na uda i plecy, to maluszek uciska na jakis nerw i to sie na tym etapie ciazy po prostu zdarza. Nazywa sie to seksownie "rwa kulszowa". Niech mi ktos tylko powie uczciwie, jak to cholerstwo rozpoznac. Skad my mozemy wiedziec kiedy boli bo musi, a kiedy boli a nie powinno??? Wiec ja tez sie denerwuje jak sie tak zdarzy:-(

Silwia84 - bierz duzo magnezu i buscopan jak brzuch sie za bardzo stawia (nospy w Lux nie maja). Jak bedzie za duzo skurczow to szyja moze Ci sie skrocic, lepiej wiec cos wziac. Ja tez mam wizyte 4 maja - trzymam za Ciebie kciuki!

Evinka - faktycznie daleko, ale kto wie, swiat jest maly..

Kochane jak ja Wam współczuję tego złego samopoczucia, trzymam za Was i brzdące mocno kciukaski i Bogu dziękuję że ja tą ciążę przechodzę dobrze bo nie cudownie i kwitnąco, także mocno uważajcie na siebie i słuchajcie swego kochanego ciałka :blink:
Mailuj w pełni popieram 38tc to jak najbardziej odpowiedni czas by stać sie boginią sexu nawet z ogromną nadwaga jak w moim przypadku:-D:-D:-D ale co tam zgubi się bobo jest najważniejsze
Veronique u mnie kiedyś jakieś 7-8 lat temu gin wykrył grzybka jakiegoś i oczywiście dał leki i pierwsze co to podczas kuracji zakaz golenia na jakiś czas i bielizna koniecznie nowa wyprana bez detergentów - ja widzę że nie możesz się pozbyć tego cholerstwa
Mimi dzielna jesteś z tą pracą, ale ja też dopiero od tego tygodnia siedzę w domku:tak:

Cześć brzuchatki

Ja dopiero teraz siadłam na chwilę. Chcialam dzis rozruszać troche teściową, wzięłam ją na zakupy. Potem "zagoniłam" do przygotowania obiadu (robiłyśmy razem) i tak sie kobiecina rozkręcila, że musialam ją siłą prawie na kanapie usadowić bo chciaal mi dom sprzatac :-D Powiem wam, że mi dzis podziękowała że ją do nas wzieliśmy, aż mi się łza w oku zakręciła. Balam sie jej wizyty u nas, ale jeśli cały czas będzie taka jaka jest to niech sobie u nas mieszka jak długo chce :-) A i kolejny kroczek, dzis juz nie mieszała przy lekarstwach. Elegancko wzieła wszystko jak trzeba, szybko i sprawnie :-)

Ja mam jutro wizytę. Ciekawe co mi powie, waga znow poszla tak masakrycznie w gorę przez ostatnie półtora miesiaca ze az wstyd, ale zwalam winę na opuchliznę - bo jestem zapuchnieta wlasciwie non stop. Po mału dopijam do +20 :-( a jem mniej niz do tej pory.

Co do odchudzających się w ciąży. Mam taka koleżankę, która odchudzala się w ciąży, ale papierosów nie rzuciła. Cud, że dziecko normalne im się urodziło. Do piersi tez nie przystawiła ani razu, żeby nie mieć obwislych... (bez komentarza zostawiam)

Maqnio, rozwaliłas mnie tekstem "bogini seksu" :-D Apropo, mnie teraz wzielo... mogłabym z łóżka nie wychodzić. ;-) ale niestety mój brzuch ma zupełnie inne zdanie na ten temat i twardnieje momentalnie, a potem jeszcze długo trzyma. :-(

reklama
corin ja wiem kochana, ze Ty po prostu ciagle o mnie myslisz i nie mozesz z głowki mnie wyrzucic:-):-), ale bogini seksu tu mailuj ..i szczerze jej zazdroszcze:-D i super, ze tak dobrze sie z tesciowka uklada:*

Do góry