reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Hej dziewczyny wróciłam z usg. Emilka rośnie znakomicie i z wymiarów dokładnie tak jak pokazuje termin. Wazy 1240g. Mamy płytę nagraną i jak się uda wrzucic do netu to wkleję link na watku.

to i ja dołączam się niestety do grupy ze skracającymi się szyjkami. W sumie dobrze że poprosiłam lekarza o cytologie bo przy okazji zrobił usg dopochwowe no i niestety wyszło, że szyjka ma tylko 25mm a to już trochę mało. No i też stwierdził, że główka jakoś nisko. Więc i ja od dzisiaj mam kanapowy tryb życia. Nawet na święta czy na szkołę rodzenia zabronił jeździć. Tylko siedzieć w domu i odpoczywać. No i do tego jak skończyła się infekcja pochwy to teraz pęcherz, a do tego jakaś nadżerka. Najdziwniejsze, że ja nic nie czuję żeby się coś działo. I mówi, że mimo iż nie czułam skurczy to na pewno były skoro tak się szyjka skurczyła, i że może być tak, że moje kłucie w boku jakby kolka jest objawem skurczów mimo iż jest ciągłe. No i mówi, że to prawdopodobnie przez te głupie infekcje nie wiadomo skąd. Bo przemęczać się zdecydowanie nie przemęczałam (może tylko trochę akurat przez ostatnie 2 dni). No i 0rzyłączam się do pytania jakie u was były długości tych szyjek jak lekarz reagował.
A tak poza tym to z małą ok, rozwija się super, waży już prawie 1,5kg:)

Basieniak Hmm jakie infekcje mialas kurcze a te kolki to ja dosc czesto miewam :/ ostatnio jak bylam na wizycie dokladnie 12 to szyjke mialam 41,9 mm no i moja ginekolog rowniez twierdzi ze .... moze nie zauwazamy ze mamy skurcze czy cos takiego a to doprowadza do skurczy :( i faktu ze skraca sie ta szyjka ja nie wiem :/ dlaczego one sie tak skracaja ... Basieniak juz kolejna kobietka jestes :( Strach sie bać

Ostatnia edycja:
ech te nasze szyjki..... moja miala 39mm teraz 33 fakt ze chodze do pracy i prowadzilam zajecia aqua po 2 godz 2 razy w tyg no plus ze lazilam malo lezalam w domku nawet.... bedzie dobrze kochane musi być!!! musimy tak mysleć!!! ja ogladam you can dance i leże obżeram sie biszkoptami i popijam sokiem smakusiem z kiwi hehe cmoki życżę a w miedzy czasie zrobie zdjecie brzucha i wstawie...
Wisienko fajnie że mala rośnie ikoniecznie wrzuć linka z fimikiem!!!

Wlasnie przeczytalam o tym ze celulit to moze wcale nie celulit i jest mi bardzo milo!:D Uciesze sie jesli po porodzie moje uda wroca do normy:)
A moja mala zmieszkala chyba teraz na moim pecherzu. W domu nie jest zle, ale jak sie gdzies przejde to zaraz lece szukac wc:D
babyboom.pl

reklama
basieniak u mnie szyjka wynosiła 3,74 (w szpitalu), później 2,9 (wg. lekarza), a teraz tak jak wisieńki 2,2..ale podobno ważniejsze jest ile miała na początku, bo niektóre kobiety mają krótka od początku i wówczas szyjka 2,5cm nie robi wrażenia:)
też czasami tak czuję Ania, nie da się iść nawet, bo tak mały uciska..ale dzisiaj jest chyba poprzecznie ułożony, bo po obu stronach czułam jak się rozpycha..no i wydaje mi się, że miał czkawkę - takie drobne pulsowania regularne, chyba z 5 minut:)

Do góry