reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Katerina mi lekarz stwierdzil skracajaca sie szyjke(tez nic mi nie dolegalo) w lutym mialam lezec co nie pomoglo na nastepnej wizycie skrocila sie bardziej mialam nospe forte 3 razy dziennie plus magnez i dalsze leczenie ale po 2 tyg bola mnie brzuch poszlam do lekarza i okzalao sie ze pomimo nospie i lezeniu skrocila sie bardziej i dostalam skierowanie do szpitala gdzie mialam sie natychmiast stawic, bylam 12 dni dostalam 11 kroplowek, cordafen 4 razy na dobe i jeszcze jakis lek teraz mam ciagle lezec brac corafen 4 razy i 2 razy nospe, jutro mam kontrol bo 2 tyg po wyjsciu mialam sie stawic zobaczymy co powie...na wszelki wypadek wiecej odpoczywaj i bierz nospe...
Patrycja wspolczuje, lez i sie nie przemeczaj;*
Weronika nie przejmuj sie gadaniem ja juz mam 11 na plusie, kolezanka z gr mi powiedziala ze nie zyczy nikomu zeby tak przytyl w ciazy i ze na twarzy tak samo a sama bez ciazy wieksza ode mnie;-)w koncu w ciazy jestesmy wiec tyjemy...glowa do gory;*

Ostatnia edycja:
reklama
Weroniko, niestety niektórzy nie wiedzą co to subtelność, normalnie takie teksty też nie robią na mnie wrażenia, ale czasem trafi się dzień, że się gorzej psychicznie czujemy i wtedy już nie jest fajnie..
Ja aż się boję do teściów na święta jechać - już czuję te kometarze

DZIEwczyny, tak czytam o was, tak wiele jest tutaj lipcowek ktorym sie skraca szyjka i zastanawiam sie dlaczego tak sie dzieje? czy to przez napiety tryb zycia, czy tak juz musi byc, czy jeszcze przez cos innego?!
ja sie obawiam tylko tego, ze do tej pory nie mialam badania ginekologicznego i nawet gdyby mi sie skracala szyjka to w zaden sposob tego nie wyczuje a oni tez mi badania nie robia zeby mozna bylo to zauwazyc. Dlatego jestem troszke zmartwiona tym i coraz czesciej mysle co by bylo gdyby...\

Ostatnia edycja:
Anula no ja pamietam właśnie jak to z Tobą bylo... Z dziwilam sie po prostu, ze to moze tak byc prawie z dnia na dzien. Na ostatniej wizycie mówiła "piękna długa szyjka, zamknięta", a wczoraj... :nerd: A ile dokladnie mam mm to nie wiem.
Veronique, ja czasami tez mam takie dni wiec rozumiem. Tez sie przejmuje wygladem - szczegolnie własnie piersi bo mi bardzol poszly do przodu, ze tak powiem, no i waga ogólnie. Mam juz 10,5 kg na plusie :-:)zawstydzona/y: To chyba dosyc duzo wiec sie martwie. A naprawde nie przesadzam z jedzeniem :confused:

Ja akurat o to sie nie martwie ... ale .... mojego męza koledzy a nasi znajomy ich zony badz dziewczyny nie jedna mi dowalila czasami myslala ze nie slysze ... ale slyszalam teksty typu" Ale ma wielka **** roztyła sie jak hipopotam" Zawsze BARDZO dbalam o swoje cialo NAD wyraz nawet moge powiedziec ze mam na swoim punkcie bzika .... w koncu jestem kosmetyczka i ta dbalosc o cialo jest ... NAD wyraz wielka ... ale teraz... staram sie tym tak nie przejmowac bo wiem ze tycie to normalna sprawa w ciazy bo tak przeciez jest ... tylko moim marzeniem jest to by moje piersi juz nie rosly ... bo staniki ktore nosze maja problem zs odpowiednim podtrzymaniem tego ciezaru i ... piersi opadly ... nie to ze nie akceptuije samej siebie KOCHAM ten brzuszek.... jest w nim najwiekszy CUD swiata ! Tylko te piersi ... :( jak dwa balony i tak pieka jak goraco poca sie masakra :( no ale dosc tego uzalania sie nad soba .
Emka tez o tym mysle .. mowie tutajo tych skracajacych sie szyjkach nie wiem dlacego tak sie dzieje przeciez wszystkie dbaja o siebie nie forsuja sie .... tez u mnie kazda wizyta jest STRESEM ... bo boje sie glownie tego ze cos bedzie nie tak z Waldkiem albo szyjka sie bedzie skracac.... W ogole to sie martwie o Was wszystkie od poczatku Jak Emko pamietasz mialas plamienia ... chwilowe... do Maqnio Danusi i choroby przeziebienia mdlosci Wisienki tak mi jestescie wszystkie bliskie ze bardzo do siebie biore te wszystkie Wasze dolegliwosci . Sama probowalam sie dowiedziec DLACZEGO ta szyjka sie skraca ale sie nie dowiedzialam tylko tyle ze to jakas dysfunkcja szyjki

Ostatnia edycja:
Emka ja nie wiem od czego to zalezy bo ja nie przemeczalam sie tak bardzo chodzilam na zajecia ktorych mam malo i wiadomo czasmi cos ugotowalam czy upralam nic wiecej wiec nie sadze ze z przemeczenia, w szpitalu polowa z tym lezala i niektore tylko w domu siedzialy ugotowaly i tyle...
Katerina lepiej uwazac i wiecej lezec bo widzisz u mnie tez nie bylo dolegliwosci, oczywiscie u Ciebie nie bedzie tak zle jak u mnie;-)
Weronika wiadomo trudno nie brac o siebie ale to nie od nas zalezy przeciez glodzic sie nie bedziemy...

Nika takie uwagi ze jestes gruba to niech sobie wsadza w doope ze tak sie wyraze brzydko.:no: Ja tez przytylam juz 12 kg, wygladam jak ptys na twarzy (bo ja ogolnie mam w miare okragla twarz a co dopiero teraz) i sie w ogole tym nie przejmuje. Niech se gadaja co chca a mi i tak dobrze jest!
to nasze cialo, nasze zycie, nic nie jest stracone, nawet jak przytyjesz 30 kg to w sekunde mozesz to zrzucic po porodzie. I tak najwazniejsze jest zdrowie dzieciatka, jesli jemu jest dobrze to nawet te piep*one rozstepy przezyjemy, ktore praktycznie na cale zycie zostaja na naszym ciele.
nie przejmuj sie NIczka, a jak cie ktos bardzo wkurzy tym, ze jestes gruba, to powiedz mu : jestem w ciazy,to stan przejsciowy, a ty siebie widziales w lustrze? :-D i na pewno sie zamkna :-D

anula a wyobraz sobie ze ja w pierwszym miesiacu ciazy, jak jeszcze o niej nie wiedzialam, to odsniezalam podworko bo akurat bylam w polsce i wrzucalam wegiel go piwnicy przez kilka dni, az sie dziwie ze nic mi nie jest o_O
dlatego tym bardziej dziwi mnie jak sie moze skracac szyjka u kobiet ktore nawet sie nie przemeczaja fizycznie kurka blada

Anula wcale nie mam zamiaru jest to na co mam ochote i ile ... chce !
Mam to gleboko w pupie ze tak napisze.... co gadaja ...na wielu osobach sie zawiodlam ... bo co to za "przyjaciele" którzy gadaja takie rzeczy a nie potrafia zrozumiec tak naturalnej kwestii ?! Jak tycie podczas ciazy...
wy mowicie o 10 kg w plusie ja warzylam przed ciaza 42 a teraz moja waga to 63 ... :) niezle co ? mam tzw podwojna brode juz . Ale nie czuje sie zle ... moze nie jestes SEX BOMBA ! Ale Najkwiekszym szczesciem jest to ze nosze w sobie drugie zycie i tak jak mowisz Emko nawet jesli bede miala rzstepy a mam ich juz mnostwo na piersiach ... i nie wiem czy kiedykolwiek sie odwaze zalozyc taki stanik kapielowy jak kiedys to i tak to nic nie znaczy !!!! BO bede mama bede miec rodzine bede miec syna ! I to jest najwazniejsze a nie ... druga broda ... czy ogromne piersi ...

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczyny! Ja przytylam narazie 9kg i jak dla mnie to masakra jest, ciezko mi sie z tym pogodzic. Zawsze lubilam swoje cialo a teraz juz sie w nim dobrze nie czuje. Ale tak jak piszecie, to stan przejsciowy, a po ciazy wszystkie wrocimy do formy! a co:D

Do góry