reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

witajcie dziewczyny
daje znac ze zyje i wszystko w porzadku mały harcuje w brzuchu az milo
ja juz porzadki mam prawie za soba jutro moze cosi kk upieke a taka ladna pogoda ze szkoda siedziec w domciu
zycze zdrówka i dobrego samopoczucia i udanych wizyt u ginka
trzymjacie sie cieplutkozmykam bo mi sie makaron wykipi

reklama
balkan ja też mam teraz D nieraz 75 a nieraz 80 a miałam tez ukochane 75B. Może wrócimy do tego rozmiaru! ja niestety w staniku muszę spać, ze względu na wylewającą się siarę ogromnymi ilościami i musze mieć wkładki. Ale mam delikatny stanik na noc więc prawie go nie czuję. Ja swoją Milenkę tez czuję dużo więcej razy niż 10, i ona upodobała sobie mój lewy bok który już mnie boli ale wolę już to niż jak miałabym się martwić, że się nie rusza. Niestety ja Ci nie pomoge w kwestii pieczenia bo z tego to kiepska jestem

Witam, witam :)
I znowu mnie troche nie bylo... Tym razem bylam chora i nie mialam sily. Katar tak mnie wnerwial ze sie na niczym nie moglam skupic. Ale jak przeczytalam przed chwila co u Patrycji, to az wstyd ze ja sie uzalalam nad soba przez katar! :-( Biedna... Oby juz wszystko bylo dobrze - opuchlizna zeszla i przestalo bolec :tak:

Katerinko dziękuję, dzisiaj opuchlizna już jest mnejsza troszeczkę ale te rany strasznie bolą jeszcze w jednej mam 4 cm sączek który musze wieczorem wyciągnąć i aż się boję bo on tam tak głęboko siedzi:-( ale muszę zacisnąć zęby i szybko to zrobić. Kochana ja Ci współczuje kataru bo to nic przyjemnego, ani spać nie można ale oddychać i ciągle zatkany nos. Zdrowiej szybciutko!!:*

Idę leżeć ale ciągle mnie ciągnie do kompa a łóżko odpycha ale jak mus to mus

Patrycja, miałam namiastkę tego co przeżyłaś.. mnie z kolei w 24 tygodniu zrobił się ropień na dziąśle! w miejscu gdzie został wyrwany ząb.. Okazało się, że dentysta zostawił mi korzeń (ząb wyrywany 5 lat temu), który także być zainfekowany.. antybiotyk też nie pomógł - musieli mi rozciąć dziąsło i wyjąć korzeń, następnie wszystko wyczyścić..mało tego zrobione to jest tak "prowizorycznie", bo za wszelką cenę nie chciałam się zgodzić na prześwietlenie. Nie miałam opuchlizny na szczęście.. Wiem, że to wszystko jest bolesne, ale dla maluszka warto znosić ten ból.. teraz zęby i wogóle organizm wariuje.. U ciebie to bardziej "zaawansowane" jest widzę, ale może już najgorsze masz za sobą - trzymam kciuki:)

Patrycja lez i odpoczywaj, pozniej bedziemy blagaly zeby moc sie choc chwile przespac ;-)Ale i tak juz sie tego doczekac nie moge :-)

Wczoraj bylam u gin i jak sie okazalo skróciła mi sie szyjka.. Zdziwilo mnie to bardzo bo w zwiazku z tym ze mam wystawiane zwolnienia co dwa tyg, to i co dwa tyg mam normalna wizyte z badaniem. No i dwa tyg temu bylo wszystko ok, szyjka dluga i w ogole, a wczoraj sie okazalo ze cos sie zaczelo zmieniac. To mozliwe, zeby tak bez przyczyny? Mam przez jakis czas pobrac profilaktycznie no-spe 3 razy dziennie. Dziwnie bo mnie nic nie boli, a brzuch tez nie twardnieje. Przynajmnie ja nic takiego nie czuje. Wiec o co chodzi, kurcze... :confused:

katerina, bardzo możliwe.. u mnie też był spokój z szyjką.. co prawda miałam skurcze i z tego powodu byłam w szpitalu ale na szyjkę nie miało to wpływu.. na ostatniej wizycie okazało się, że mi się skróciła o 6mm, co w moim wypadku jest niemal 1/3 całej długości.. Też mam brać no-spe forte 3 dziennie + leki ze szpitala..oraz prowadzić kanapowy styl życia. Tobie lekarz nie kazał więcej odpoczywać? Osobiście teraz widzę, że częściej twardnieje mi brzuch, tylko nie wiem czy dlaczego..

Katerina, Konwalianka mi tez się skraca szyjka. Również miałam brać nospę forte przez 5 dni po 3x dziennie + znów luteina dopochwowo i magnez. Brzuch mi twardniał strasznie ale od kilku dni na szczęście jest ciągle taki sam tzn jest twardy ale cały czas więc nie mam tego uczucia napięcia. Lekarz kazał mi rózniez prowadzić kanapowy tryb życia i nic nie robić przed świętami, wiadomo chodzi o porządki...
Ja go zapytałam, że przeciez było wszystko dobrze i dlaczego tak nagle się skróciła a on powiedział, że na to nie ma reguły, z dnia na dzień szyjka się skróci i trzeba uważać.

No własnie nic mi nie powiedziala takiego, wiec wczoraj po wizycie mialam akurat szkole rodz. i normalnie na niej cwiczylam. Chyba by mi powiedziala gdybym miala sie oszczedzac...? Na razie mam brac ta no-spe, wlasnie forte, i zobaczymy co dalej. Teraz bede u niej 7mego maja dopiero to cos sie juz powinno wyjasnic. Oby sie nie pogorszylo.. :baffled:

reklama
Patrysia wspolczuje bo wiemco to znaczy mialam na zywca wyrywana osemke z ropa :/ :* Biedaku ...
Dodi dOBRZE ZE tak jakos Pawel mnie dzisiaj przytulil bo nnaprawde... nie wiemco mnie opetalo nie moglam znalesc stanikabo mam 3 na zmiane takie WIELGACHNE dwabyly w praniu a trzeci sie gdzies zapodzial no to szukalam w szufladzie komody z inna bielizna staniki zaczelam przymierzac to moglam ledwo co miseczke na cczubek piersi zalozyc... glupia byla moja reakcja bo to normalne ze mi tak piersi urosly... ale nie umiem sobie z tym poradzic... :/ zwlaszcza jak 3 staniki sa w praniu ... i musze zalozyc taki z drucikami :/ o pomste do nieba odparzenia takie ze zywa krew leci :/ sudocrem ledwo co pomaga wtedy to wstyd sie przyznac ale tam gdzie mam druty to okladam ... dodatkowo gazikami :(
Czasami mowie sobie "Ty chyba nie jestes dojrzala w ogole dorosniesz jak maly przyjdzie na swiat bo uzalasz sie nad soba jak skonczona idiotka " staram sie zagryzac zeby jak tak pieką piersi ... mam takie dni jak dzisiaj ze ta infekcja ale to jest cos takiego jak ma dodi ze swedzi w linii wloskow ale tez jednak troche przy samym "Wejsciu" pochwy... wloze dzisiaj te globulke ale jesli nie potrzebnie jesli to ja mam od tego ze .... dosyc dawno sie nie depilowalam a ja po prostu do tego nie jestem przyzwyczajona ? ... Bo teraz mi nic nie jest nie swedzi nic ... :/ Dziekuje ze tak wspieracie dzisiaj mam na prawde kiepski dzien .. co rusz slysze "aleeee przytylas" "juz pewnie nie zrzucisz tego " "ale masz wielka buzie !!! " jeszcze troche to ktos mi powie wygladasz jak potwor ... Sam Pawel ostatnio powiedzial "jak szlas tak z daleka to kawal baby z Ciebie " A ja zamiast puscic to pomimo uszu to ... biore to wszystko do siebie
PS : A jakie macie dlugosci tych szyjek .... ja jak ostatnio rozmawialam z moja ?gienkolozka .. na temat... szyjek to mowila ze rzeczywiscie jest to z reguly bezobjawowe... :/ ale czesto tak sie zdarza ze problemy byly z poprzedniej ciazy albo ... od poczatku ciazy widac jakas dysfunkcje szyjki :/ nie chce nic mowic nie wiem nie znam sie ... :/ tak mi powiedziala moze tak mi piowiedziala bo ja Panikara troche jestem :/ zeby mi zamknac buzie... moja ma 42mm

Ostatnia edycja:
Do góry