reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

A u mnie jakoś dziwnie jest z tymi piersiami, bo patrząc na biustonosz to wcześniej, znaczy na początku ciąży był bardziej wypchany niż teraz. Mam wrażenie że po pierwszym tym szoku hormonalnym kiedy mi się powiększyły, teraz jakoś się zmniejszyły, bo raczej biustonosz mi się nie rozciągnął.

też odnoszę takie wrażenie, jak patrzę na swoje, chociaż mąż i tak zadowolony.. tyle, że u mnie urosło z B do małego D..no a teraz w C się mieszczę i też mam problem, bo akurat takich mam niewiele.. już się nie mogę doczekać, aż to się unormuje:)

reklama
Marzenko z oskrzelami już lepiej. Gin dzisiaj powiedział, że skoro jest konieczność antybiotyków to trzeba je brać i mam się tym nie denerwować. Bo ten antybiotyk jest bardzo dobrze dobrany, a kaszel mógł spowodować przedwczesne skurcze.
Ale wracając do najważniejszego. Krzyś zdrowy, rusza się - choc ja tego nie czuję, tylko pośladkowo leży i mam z nim gadać, żeby się obrócił .Serce pracuje jak dzwon. Dostałam też książeczkę do liczenie ruchów i mam od jutra liczyć.
Dzięki za kciukaski :-)

sestina to zalezy czy maz ma -. Ja mam rh- a mąż rh+ wiec profilaktycznie co 2 mies sprawdzam

matko, sen erotyczny z wojewodzkim, to musialby byc horror :-D

Dziewczyny też byłyście takie senne po glukozie? Normalnie oczy mi sie zamykają jakby była pora do spania...

normalne Corin ze sie jest sennym po glukozie, mi tez sie oczy zamykaly, a pomyslec jeszcze ze wypilam podwojna dawke :-D

Ja mam znowu swędzenia toz to jakas masakra ! Skad to sie bierze :(((( ja chyba nie dam rady juz conajmniej 2 razy w miesiacu przeciez to jest niebezpieczne :/ musze zadzwonic do gin

kochana musisz to zglosic lekarzowi bo nie mozesz miec takich infekcji tak czesto, mozliwe ze masz bardzo obnizone pH przez te infekcje i dlatego tak je lapiesz jedna za druga, albo po prostu leki nie dzialaja, dobrze nie jest to wyleczone i sie nasila caly czas. niech ci pobiora probke z pochwy i niech dokladnie zobacza jakie masz bakterie i dopiero dostosuja lek, tak jak ja mialam robione kiedys.

co do biustu to jesli masz takie wrazliwe brodawki (ja ostatnimi czasy tez cos je zaczynam czuc choc piersi mam male) to jak lezysz to od razu sciagaj biustonosz, albo zastap go topem bez szwow i zeby byl z miekkiego materialu. BO rzeczywiscie jak zaczniesz paradowac bez stanika caly dzien to cie beda bolaly piersi.

cześć dziewczyny. czy wy też już macie dość i nie możecie doczekać się porodu?

oszqrde ja niby tak mam, chcialabym juz miec mala na rekach, ale z drugiej strony chce sie jeszcze nacieszyc ciaza i jej ,,urokami,, :-D zeby mi dalo az w kosc to brzuszysko :-D

dobrze ze z maqnio wszystko ok , jak jej sie mala przestaje ruszac to niech wcina czekolade zeby sie upewnic bo jak nas tak bedzie staraszyc caly czas tymi szpitalami to wszystkie z nerwow padniemy :-)

Ostatnia edycja:
Ja i tak jak na szpilkach teraz siedzę. Mój wróci dopiero za godzinę a tu naszą mendę do weta musimy zawieść, bo ktoś ją potrącił. Aż się z nerwów popłakałam normalnie. Biedna leży, cała się trzęsie i z noska krew kapie, a mnie aż nosi, bo sama jestem w domu a tu moje kochane psisko cierpi.

Aneta to niech lepiej szybko przyjezdza bo jesli ma krew przy nosie to musialo ja niezle walnac w glowe i ma jakis krwotok :-( moze daj jej tabletke przeciwbolowa jakas na czas kiedy twoj sie nie pojawi, moze zlagodzi bol :-(

Aneta to niech lepiej szybko przyjezdza bo jesli ma krew przy nosie to musialo ja niezle walnac w glowe i ma jakis krwotok :-( moze daj jej tabletke przeciwbolowa jakas na czas kiedy twoj sie nie pojawi, moze zlagodzi bol :-(

Nic nie mogę jej dać. Ani pić, ani tabletek. Właśnie chodzi o to czy wewnętrznie nic nie jest uszkodzone. A ja tylko sprawdzam czy się jeszcze rusza. Pocieszam się jedynie tym że weta mamy naprawdę wspaniałego. Naszego Rexa odratował jak ten się zawiesił na ogrodzeniu, gdzie miał już lekko płuco uszkodzone. I z babszejozy też odratował jakiegoś innego psiaka, gdzie było z nim bardzo źle.

cześć dziewczyny. czy wy też już macie dość i nie możecie doczekać się porodu?

mi się nigdzie nie spieszy - niedawno zaczęłam korzystać z uroków zwolnienia i zamierzam się jeszcze nacieszyć długim spaniem, czytaniem, oglądaniem filmów... itp :-)
poza tym zmieniłam płaszczyk na kurtkę i nareszcie zaczęło być widać mój brzuch i chciałabym trochę z nim poparadować:-)

aneta oby z psiakiem wszystko skończyło się dobrze &&&&&

Dostalam Pimafucin recepte ... mam brac 3 dni globulki i smarowac dodatkowo pimafucortem ... ale wiecie co juz mnie nie swedzi to mnie swedzi ZAWSZE RANO .... :| o 12 juz przechodzi i nie wiem ale bede stosoac te globulki jak mi ginekolog kazala .... spadala i powiedziala ze jest "lekki stan zapalny"
I kupilam sobie dwa staniki i idealne rozmiary od razu ulga ... zalozylam jeden naprawde lepiej bo jak zaczelam zakladac dzisiaj staniki to glupio mi sie przyznac ale sie poryczalam bo czuje sie jak taka niedorajda WIELKA nie ksztaltna .... :/ mimo tego jestem przeeee sszczesliwa ze jestem w ciazy ze z Pawlem bedziemy rodzicami jeszcze trochee zostalo ... .Do tego sie poce zwlaszcza pomiedzy piersiami doprowadzajac do odparzen ... i musze smarowac to ... sudocremem ...
Ciesze sie ze Wy jestescie jakos tak mi lepiej bo wiem ze Wam tez nie jest lekko a jestescie silne czasami mam wrazenie ze silniejsze odemnie

reklama
Weronika, nie jesteś odosobniona w tych wszystkich "odkryciach" uroków bądź też i nie ciąży..ale grunt to pozytywnie nastawienie.. dla mnie, jak i dla wielu tutaj to nowe doświadczenia i dlatego trzeba się wspierać..
niestety okres ciepłych dni dopiero przed nami, więc trzeba się przyzwyczaić.. pomyśl, co mają powiedzieć dziewczyny, które będą mamusiami we wrześniu? w okresie największych upałów będą paradować już z nielada dużym brzuszkiem:)

oszqrde u mnie zależy od nastroju, raz chciałabym już tulić małego, raz cieszę się, że jeszcze mam trochę czasu.. i jak tu zrozumieć kobietę w ciąży:-D

Do góry