reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witam lipcóweczki :-)

a takie spanie to nie spanie..

Dzisiaj w nocy też nieciekawie mi się spało. Jak przed kilkoma tygodniami budziłam się co i rusz, do tego jeszcze mnie ręce swędziały - mam alergię co objawia się właśnie swędzeniem dłoni, różnymi czerwonymi wykwitami itp. Więc najchętniej położyłabym się i pooglądała filmy, ale jak na razie nie mam żadnego.

reklama
Hej, no ladnie, troszke mnie to nie bylo a tu u Wydrusi takie zmiany!! ;) Wydrusia gratulacje coreczki!!! Ale szok!
Dodi, tez tak mowie malemu ze jakby sie urodzil tak z tydzien wczesniej to by bylo idealnie! haha!
Mailuj, gratulacje podpisania umowy!
Milego poniedzialku!

Hello Dziewczyny!

a mi dziś wbrew pogodzie za oknem śniło się, że wyjechałam gdzieś na biegun - nie było skonkretyzowane południowy, czy północny - i na dodatek z jakimś nieco starszym facetem, który cały czas ogranizował mi jakieś sporty ekstremalne (w ciąży nie byłam) - skakanie ze spadochornem, jakieś chodzenie po śniegu na dziwnych nartach itp..... a najlepsze było to, że w dzisiejszym śnie obowiązywał język angielski..... oj chyba ciągnie mnie do pracy....

taka pogoda, że już sie zastanawiam, gdzie na spacer skoczyć.... :)

Hejka ja już wstałam i szykuje się po odbiór wyników glukozy :-) pogoda piękna aż chce się wyjść:-) ja tam też w nocy się budzę ale za to śpie jak tylko się położe o każdej porze :-)

Witam slonecznie!U mnie jak to na suwalszczyznie sloneczka nie ma:confused2:ale zimno nie jest ,ale przepowiadali ze ten tydzien ma byc cieply i sloneczny,oby.ja to tak w te pare dni bende sobie pomalu sprzatac,firanki wlasnie sie piora ,i mam zamiar umyc sobie okna ,chociaz moj tomek kategorycznie mi zabronil no ale kto to za mnie zrobi ,niemam nikogo do pomocy oprocz Tomka ale on zasugerowal sie ze on umyje ale kiedy jak on pozno wraca wiec ja sobie na spokojnie pomyje .ale najpierw ide do fryzjera:-)balkan a mi sie ostatnio snilo ze bylam w kosciele i tak sie spieszylam potem do domu bo ksiadz mial przyjsc,a ten dom moj to byl pomieszany bo troche moj dom ,troche szpital i jakis pokoik kolezanki ,a apropos spania to jakos ja wczoraj tez niemoglam zasnac ,ale sie wyspalam jakos nawet.tak patrze na swoj suwaczek ,i mam pytanko od ktorego tygodnia zaczyna sie 7 miesiac czyli 3 trymestr ?

Hej Hej Robaczki !!! A ja dzisiaj odwaliłam taki manewr mam nadzieje ze nic mi sie nie stanie a juz tym bardziej Waldkowi zjadlam podwojnie FAlvit mama :| tak sie zakrecilam :| myslalam ze nie wzielam a Pawel mowi przeciez bralas godzine temu :( Kurcze mam nadzieje ze sie nic nie stanie ? :(

teska, od 27 albo 28
mailuj, gratuluje podpisania umowy :-) Cieszę się razem z wami :-)

A ja właśnie kończę prac ciuszki dla malej. Za chwilę wrzuce do pralki posciele i pieluchy a potem wszystko wyprasuję i razem popakuję :-)

Veronique, spokojnie. Napewno nic sie nie stanie :-) Przeciez nie jesz tak witamin codziennie :-)

Ja mam taka sama strategie z Waldkiem jak czuje ze cosik mu nie pasi to pol na boku pol na plecach i cisza.... :) ... ale z tym tutpaniem to LAdnie ladnie sie u Ciebie dzieje ... a sprobuj z poduszka miedzy kolanami ... mnie przestaly bolec i kolana i biodro . Oj Corin diekuje za informacje no co mi do tej glowy strzelilo zeby podwojnie witaminy jesc MASAKRA zapomnialam ze jadlam witaminy 30 minut wczesniej ?! Ladnie sie dzieje w mojej glowie o czym ja mysle

Witam slonecznie,
balkan ja tez miewa sny gdzie obowiazuje jez angielski, ale wiem ze we wrzesniu czeka mnie ezgamin z angielskiego. :wściekła/y: jakos ten jezyk do mnie nie przemawia, wole klimaty srodziemnomorskie.:-)

Corin , u mnie synus tez cala noc balowal. nic nie dalo zmieniajac pozycje. Plywal po calym brzuchu. a W koncu tez sie ulozylam między leżeniem na boku a leżeniem na plecach wsuwajac rozek. chyba pomoglo bo zasnelam.

konwalianka ja na poczatku jak kozystalam tylko z rozka, tez sie wsciekalam w nocy ze musze przekladac rozek. to teraz sie wycwanilam i z kazdej strony mam jakas poduszke plus rozek :-)

milego dnia

reklama
Aneta ja tez mam alergię, także wychodzi mi na dłoniach.. mam nadzieję, że przed ciąża już to miałaś, piszę mam nadzieję, bo jak są takie objawy w ciąży, to może być cholestaza ciążowa
Weronika, nie powinno się nic stać..nawet nie wiesz ile ja różnych witamin łykam (Terdyferon, biofer folic, minerały, feminatal N + te na skurcze), wszystkie wg. zalecenia lekarza

swoją drogą lekarz mi mówił, że na tym etapie, ciąża szkodzi na pamięć i roztargnienie oraz myślenie (jego słowa), ale po porodzie wraca do normy :-D

silwa, to jest myśl..ale wtedy mój Paweł się trochę opiera :)

Do góry