reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Konwalijanka... ja jak co to będe sobie sama trzymać hehe.. ale mam nadzieję, że nie bedzie aż taki ciężki:) te 10 tyg juz sobie go ponoszę... no może nawet 8 heh, bo zamierzam troszke wczesniej urodzić..taki plan mam

Hej Lipcóweczki :-) właśnie mój mąż wyszedł do pracy :-) weszłam na chwilkę i zmykam zaraz na drugi boczek i dalej nynać :-) Dodiś ja też nie mam zamiaru czekać do końca :-)

Hej laseczki ja jakos mam problem ze spaniem wczoraj w nocy po 1szej spanko bo znajomi u nas byli dzis tez po 1szej poszlismy spac i juz od godziny sie mecze na lozku az cos mnie trafia i co tu robic ahh

Anula, nie jesteś sama.. ja też mam problem ze spaniem.. kiedy mój Paweł smacznie śpi, ja się kręcę i szukam odpowiedniej pozycji;/ jak już mi się uda, to budzę się co chwilę..dzisiaj zresztą budziłam się z 10 razy za każdym razem, gdy chce zmienić pozycję odczuwam ból - zapewne to wiązadła, ale jest nie do zniesienia, no i dochodzą skurcze łydek, co i dzisiaj mi się przytrafiło..ech.. oby do lipca:)

Słonecznego dnia słoneczka

Konwalianka mi pomaga rozek miedzynogami, tylko czasem o nim zapominam. Dzisiejszej nocy nie zapomniałam to w miarę się wyspałam :-) Ja nakarmiłam rodfzinę i wypuściłam do pracy i szkoły. Rozpoczęłam sezon jajecznicy z pomidorami mniammmmmm

Cześć brzuchatki :-)

Ja chyba tez sobie sprawię taki rożek. Boli mnie cala lewa strona, głównie ramię i biodro, aż sie z bólu budzę.
Ale dzis się uśmiałam w nocy. Powiem wam że rośnie mi w brzuchu mała buntowniczka.

Wstałam do wc koło 3.00 polożyłam się w łóżku na plecach i czuję że się malutka wierci, ale powiercila się i uspokoila. Ponieważ było mi bardzo niewygodnie połozylam się na lewym boku, no i sie zaczeło...
Kojarzycie co robi bobasek kiedy chwyci się go pod paszki ale tak zeby dotyka stopkami podłoża jakiegoś? Tupta, jakby chciał chodzić i miałam własnie wrazenie że mała tak mi tuptała po łóżku, w brzuchu oczywiście. No rzucała się niemiłosiernie dobre 5 minut, w końcu położyłam się spowrotem na plecy. I znow, powiercila się, powierciła i uspokoiła. Tylko, że ja mam problem z oddychaniem leżąc na plecach. Pomyślalam, że skoro mała jest już spokojna to pewnie zasnęła i znow delikatnie myknęłam się na lewy bok.... no i tuptanie od nowa.

W końcu wypracowalyśmy kompromis, ułozylam się w połowie drogi między leżeniem na boku a leżeniem na plecach no i pomyślalam, że rożek byłby super w takie pozycji, bo mogłabym go sobie pod plecy podłozyc.

reklama
ja nie mam co prawda rożka, ale mam długi wałek, który idealnie się sprawdza, tyle, że ja w nocy zmieniam pozycję z milion razy i za każdym się budzę, aby przerzucić ten wałek na drugą stronę.. a takie spanie to nie spanie..

Corin, mój mały tez zdecydowanie woli jak leżę na plecach..dla mnie to najlepsza pozycja i jeszcze mnie nie zatyka, ale jakoś mam wyrzuty sumienia i kładę się właśnie tak na pół gwizdka, ni to bok ni plecy i jest ok:) swoją drogą dzieci wiedzą jak zadbać aby było im dobrze :)

Do góry