reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Vero nic nie dołuj sie , bóle ma kazda z nas.Ja po nospie i tak czuję napięcie , ciągniecie, kłucie przy pępku, jak na boku lezę to kłucie małe, jak szybko idę do kolka i cięgnie mięsien ehh ale to widac normalne bo skurczy to nie przypomina tylko rozciąganie się wszystkiego. Pomysl jak się czują teraz nasze organy wewnetrzne hihi jak kiszki scisnięte

reklama
No na pewno wszystko jest scisniete a kolki to ja tez mam jak smigam za szybko to mam wrazenie e jak nie usiade to nie dam rady ....
Mam nadzieje ze to przez to ze sie wszystko rozciaga ... czasami mam tak ze mam momentalnie twardy brzuch i po chwili puszcza ... jak leze na przyklad ale tylko z jednej strony ale to tak jak pisalam chba przez to jak Waldi sie ulozy ... Martwie sie nie cce zeby stala mu sie krzywda :(

tez tak mam:) on juz jest spory więc jak się np. połozysz ( ja czuję swoją jak przesuwa mi sie z boku na bok) to jego ciałko tez trochę zmieni pozycję i napnie się od główki czy plecków. Nic mu nie będzie. Nasze mięsnie, miesnie macicy, wody płodowe- wszystko to chroni maleństwa. Ja mam co jakis dzien tak twardy ze pukac w niego mogę heheh

psotko - to zupełnie jak mnie..masakra jakaś.. nawet nie wiem kiedy.. i nie mogłam się obudzić..

piszecie o tych znajomych, ja też mogę się taką pochwalić, ale ostatnio postanowiłam ograniczyć z nią znajomość po wywinięciu mi niezbyt przyjemnego numeru (3 dni temu)..ale teraz o jej odwiedzinach - koleżanka z pracy, była mnie odwiedzić i pierwsza rzecz jaką zrobiła, jeszcze w drzwiach: " boże, ale ty gruba jesteś, a to dopiero początek", było to tydzień temu.. więc ja jej mówię, że przytyłam 7kg, a ona.. "no 7 kg a wygląda jakbyś z 15!" - bardzo miła.. po tym wydarzeniu, mój Paweł ze dwa dni musiał nade mną pracować, abym się pozbierała, bo mimo, że przecież dla dobra małego jestem w stanie wszystko znieść, to jakoś się tym przejęłam.. szkoda gadać

sestina, corin - ja w styczniu powinnam wziąść 3 dawkę, ale w ciąży się nie bierze, tylko podobno po jej zakończeniu, wiec tez jestem ciekawa

vera, Ty słuchaj sestinę, bo mądrze prawi:-) nie przejmuj się głowa do góry.. ból o którym ja pisałam na pewno nie jest to ułożenie o jakim piszesz.. często mam rozpieranie w dole brzucha, połączone z kłuciem szyjki - baardzo nieprzyjemne

teraz idę może ziemniaki obrać, ale lenia mam strasznego - ech.. to przez tą pogodę chyba..

konwalianka- ja bym się jeszcze mocniej "brzuchem" wypięła na tę koleżankę;)Jakos w tym stanie nie przeszkadza mi nazywanie mnie grubaskiem itp.To chyba normalne i kobiety powinny wiedziec to najlepiej ze nie ma opcji aby wyglądac figurowo jak Tap Madel:)
Vero a zrób zrób;)

masz rację sestinko, ale w szoku byłam i trochę mnie zaskoczyła, chociaż wrażliwa nigdy nie byłam (to ciąża chyba tak na mnie działa:). Ja jej odpowiedziałam, że to słodkie, kochane kilogramy, ale nie ma co wdawać sie w rozmowę ze "zgorzkniałymi" ludźmi..

Marzenko, u mnie jest bardzo dobrze, a gdybym nie krwawiła było by cudownie:)

Veronique, skracanie szyjki jest bezobjawowe, nic nie czuć, także się nie stresu, to nie to. U mnie z prawej strony się Dawidek wystawia, a teraz się tak wierci, że jednego dnia był ułożony główka w dół, a następnego już miał główkę z prawej strony;) Jeszcze mają sporo miejsca te nasze Skarbeczki, dlatego mamy różne dolegliwości, nie denerwuj się:)
Co do płaczu, to Cię doskonale rozumiem, ja ostatnio też miałam taki straszny dzień, ale już następnego znowu zaświeciło słoneczko:) Poza tym moja pani doktor od USG mi powiedziała, że nie można popadać w takie histerie, bo jak mama jest nieszczęśliwa, to i dzidziuś jest smutny i się źle czuje. Dziewczyny tutaj napisały mi na pocieszenie, że nie wszystko zależy od nas i trzeba przyjąć, to co nam Bóg i los daje, takim, jakim jest:)

Pippi, zazdroszczę ćwiczeń, ja muszę grzecznie leżeć w łóżeczku i nie szaleć ;)

Konwalianko, zwykła zazdrość:) Prawdę zawsze powiedzą faceci, mi moi koledzy mówią, że wyglądam lepiej (też mili, hehe), niż przed ciążą;)

macie racje dziewczynki trzeba sie otaczac zyczliwymi ludzi a od tych "miłych" trzymac sie z daleka. z moich znajomych nawet nikt jeszcze nie zapytał kiedy rodze i jak mała ma na imie.
a ja własnie zjadlam barszcz ukrainski i tak mi zasmakował ze dwie dokładki sobie zafundowałam:zawstydzona/y: i na wadzie 8 kg na plusie...

reklama
Maqnio, ja mam mocne postanowienie, że nie ruszę słodyczy do świąt;) Mam 5,5 kg na plusie, a teraz jeszcze te sterydy i leżący tryb życia, więc muszę bardziej uważać na to, co jem;)

Do góry